سرور مجازی
فناوری

واتیکان با ساخت مزرعه خورشیدی به دنبال عنوان نخستین کشور کربن‌خنثی در جهان است

واتیکان با ساخت مزرعه خورشیدی به دنبال عنوان نخستین کشور کربن‌خنثی در جهان است

ایتالیا روز پنج‌شنبه با طرح واتیکان برای تبدیل زمینی ۴۳۰ هکتاری در شمال رم به مزرعه‌ای عظیم از پنل‌های خورشیدی موافقت کرد؛ زمینی که پیش‌تر منشأ اختلافاتی میان دو طرف بوده است. واتیکان امیدوار است این مزرعه خورشیدی بتواند برق مورد نیاز این کشور کوچک را تأمین کند و آن را به نخستین کشور کربن‌خنثی جهان بدل سازد.

طبق بیانیه‌ای از سوی واتیکان، در این توافق تصریح شده که توسعه سایت «سانتا ماریا گالریا» باید به گونه‌ای باشد که استفاده کشاورزی از زمین حفظ شود و اثرات زیست‌محیطی آن بر منطقه به حداقل برسد.

جزئیات بیشتری در این‌باره منتشر نشده، اما طبق توافق، واتیکان از پرداخت مالیات واردات پنل‌های خورشیدی به ایتالیا معاف خواهد بود، ولی در مقابل از مشوق‌های مالیاتی که شهروندان ایتالیایی در پروژه‌های خورشیدی از آن برخوردارند، بهره‌مند نمی‌شود.

در مقابل، ایتالیا می‌تواند این پروژه را در محاسبات خود برای تحقق اهداف انرژی پاک اتحادیه اروپا لحاظ کند. مقام‌های رسمی -که خواستند نام‌شان فاش نشود چرا که توافق به طور عمومی اعلام نشده- اعلام کردند که برق مازاد تولیدشده توسط این مزرعه، پس از تأمین نیاز واتیکان، به جامعه محلی اختصاص داده خواهد شد.

برآورد مقام‌های واتیکان حاکی است که هزینه ساخت این مزرعه خورشیدی کمتر از ۱۰۰ میلیون یورو خواهد بود و در صورت تصویب پروژه از سوی پارلمان ایتالیا، قراردادهای اجرایی آن به مزایده گذاشته خواهد شد.

این توافق را پل گالاگر، وزیر امور خارجه واتیکان با فرانچسکو دی نیتو، سفیر ایتالیا در واتیکان امضا کرد.

از آنجا که این توافق دارای ابعاد مالی و سرزمینی است و به منطقه‌ای با وضعیت حقوقی ویژه مربوط می‌شود، باید به تصویب پارلمان ایتالیا برسد.

مزرعه خورشیدی واتیکان در کجا واقع خواهد شد؟
سایت «سانتا ماریا گالریا» سال‌هاست که منشأ بحث‌ و جدل بوده است؛ چرا که از دهه ۱۹۵۰ میزبان دکل‌های پرقدرت رادیو واتیکان است که امواج کوتاه و متوسط را برای پخش اخبار کلیسای کاتولیک به ده‌ها زبان در سراسر جهان ارسال می‌کنند.

با توسعه نواحی اطراف این سایت در گذر زمان، ساکنان منطقه نسبت به بروز مشکلات سلامت، از جمله ابتلا به سرطان خون در کودکان، ابراز نگرانی کرده‌اند و این دکل‌ها را مقصر می‌دانند. هرچند واتیکان هرگونه پیوند میان امواج الکترومغناطیسی و این مشکلات را رد کرده، اما از شدت پخش برنامه‌ها در این منطقه کاسته است.

در دهه ۹۰ میلادی، زمانی که بحث درباره اثرات این سایت به اوج رسید، ساکنان از مسئولان رادیو واتیکان شکایت کردند و مدعی شدند که میزان امواج از حد قانونی ایتالیا فراتر رفته است؛ با این حال دادگاه این شکایت را رد کرد. در سال ۲۰۱۲، واتیکان اعلام کرد که زمان پخش از این مرکز را به نصف کاهش خواهد داد؛ اما نه به دلیل نگرانی‌های بهداشتی، بلکه به‌خاطر هزینه کمتر و پیشرفت فناوری در پخش اینترنتی.

دعوت پاپ فرانسیس به گذار سبز
پاپ فرانسیس سال گذشته از واتیکان خواست تا امکان تبدیل این سایت به مزرعه‌ای بزرگ از انرژی خورشیدی را بررسی کند؛ تلاشی که در راستای تحقق آموزه‌های زیست‌محیطی‌اش درباره ضرورت فاصله‌گیری از سوخت‌های فسیلی و دستیابی به منابع انرژی پاک و بدون کربن است.

پاپ لئو چهاردهم نیز در ژوئن امسال از این سایت بازدید کرد و اعلام کرد که قصد دارد چشم‌انداز زیست‌محیطی پاپ فرانسیس را محقق کند. لئو چهاردهم که اکنون پرچم‌دار گفتمان محیط‌زیستی کلیسا شده، اخیراً از مجموعه‌ای جدید از نیایش‌ها و متون مذهبی رونمایی کرده که متأثر از آموزه‌های زیست‌محیطی پاپ فرانسیس هستند.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا