اپل اینتلیجنس؛ ترکیبی از قدرت هوش مصنوعی و حفظ حریم خصوصی

اپل اینتلیجنس؛ ترکیبی از قدرت هوش مصنوعی و حفظ حریم خصوصی
به گزارش دیتاسنتر من و به نقل از 9to5mac، یکی از مهمترین اقدامات اپل استفاده از مدلهای پردازشی دروندستگاهی (On-device) است. به همین دلیل، تنها دستگاههایی مانند آیفون ۱۵ پرو و مدلهای جدیدتر، یا مکها و آیپدهای مجهز به تراشه M1 به بعد، میتوانند از قابلیتهای اپل اینتلیجنس بهرهمند شوند. این محدودیت سختافزاری بهخاطر نیاز مدلهای زبانی به توان پردازشی و حافظه بالا (حداقل ۸ گیگابایت حافظه یکپارچه) است.
با استفاده از این روش، بسیاری از درخواستهای کاربران از دستگاه خارج نمیشود و دادهها در همان گوشی یا لپتاپ باقی میمانند؛ مانند خلاصهسازی اعلانها و ساخت Genmoji. البته برخی پردازشها که سنگینتر هستند، به کمک پلتفرم ابری اختصاصی اپل با نام Private Cloud Compute انجام میشوند.
Private Cloud Compute به گونهای طراحی شده که نه اپل و نه هیچ مهاجمی امکان دسترسی به دادههای کاربران را ندارد. همچنین اپل کدهای این سیستم را منتشر کرده تا پژوهشگران مستقل بتوانند امنیت آن را بررسی کنند.
نکته جالب اینکه حتی با شکایت اخیر نیویورک تایمز از OpenAI، دادههای کاربران اپل به دلیل استفاده از APIهای ویژهای که هیچ دادهای ذخیره نمیکنند، تحت تأثیر قرار نمیگیرند.
در مجموع، اپل با رویکرد ترکیبی از پردازش محلی، فضای ابری امن و تعامل کنترلشده با سرویسهای ثالث، استانداردی جدید در حفظ حریم خصوصی در عصر هوش مصنوعی ارائه داده است.
مجله خبری mydtc