سرور مجازی
فناوری

ترکیب گرافن و هوش مصنوعی برای شبیه‌سازی دقیق حس چشایی انسان

ترکیب گرافن و هوش مصنوعی برای شبیه‌سازی دقیق حس چشایی انسان

پژوهشگران به دستاوردی چشمگیر در حوزه حسگرهای مصنوعی دست یافته‌اند. آنها موفق به توسعه یک زبان مصنوعی مبتنی بر گرافن شده‌اند که می‌تواند مزه‌ها را با دقتی نزدیک به حس چشایی انسان تشخیص دهد.

به گزارش دیتاسنتر من و به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، این سیستم پیشرفته که از ترکیب گرافن اکسید و هوش مصنوعی بهره می‌برد، نخستین نمونه از نوع خود است که قادر به عملکرد در محیط‌های مرطوب – مشابه شرایط دهان انسان – می‌باشد. 
 
برخلاف سیستم‌های پیشین که فرآیند سنجش و پردازش را جداگانه انجام می‌دادند، این فناوری نوین هر دو عملکرد را در یک ساختار نانوسیالی یکپارچه کرده است. این طراحی منحصر به فرد امکان تفسیر سریع‌تر و کارآمدتر داده‌های چشایی را فراهم می‌آورد. 
 
این تیم تحقیقاتی با استفاده از ۱۶۰ ماده شیمیایی مرتبط با مزه‌های مختلف، این حسگر را آموزش دادند. یک الگوریتم یادگیری ماشین، نحوه تغییر هدایت الکتریکی مواد در مواجهه با هر مزه را یاد گرفت و الگوهای مربوطه را به خاطر سپرد.
 

ترکیب گرافن و هوش مصنوعی برای شبیه‌سازی دقیق حس چشایی انسان

این فرآیند شباهت زیادی به نحوه پردازش سیگنال‌های چشایی در مغز انسان دارد. 
 
این زبان مصنوعی توانست مزه‌های از پیش آموخته شده را با دقت ۹۸٫۵ درصد تشخیص دهد. هنگام مواجهه با ۴۰ مزه جدید نیز دقت آن بین ۷۵ تا ۹۰ درصد متغیر بود. پژوهشگران حتی موفق شدند سیستم را برای تشخیص ترکیبات پیچیده‌تر موجود در قهوه و نوشابه آموزش دهند. 
 
گفتنی است این فناوری از حساسیت گرافن اکسید نسبت به تغییرات شیمیایی بهره می‌برد.

گرافن که در سال ۲۰۰۴ توسط آندره گایم و کاستیا نووسلوف کشف شد و جایزه نوبل فیزیک ۲۰۱۰ را برای آنها به ارمغان آورد، دارای ساختار شبکه‌ای تک لایه از اتم‌های کربن است که خواص الکتریکی، مکانیکی و شیمیایی استثنایی از خود نشان می‌دهد. 

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا