سرور مجازی
فناوری

احتمال ابتلا به آلزایمر در سالمندان مجرد کمتر است

احتمال ابتلا به آلزایمر در سالمندان مجرد کمتر است

کارشناسان معتقدند علت می‌تواند این باشد که افراد مجرد اغلب شبکه‌های اجتماعی گسترده‌تر و عادات سالم‌تری دارند و از طرفی زوج‌های متاهل احتمالا با استرس‌های مالی و عاطفی بیشتری مواجه‌اند که می‌تواند بر سلامت مغز تاثیر بگذارد. 

به گزارش فاکس‌پنج، یک مطالعه طولانی‌مدت دیدگاه رایج درباره ارتباط مثبت ازدواج و سلامتی را به چالش کشیده است و نشان می‌دهد که افراد مسن مجرد در مقایسه با متاهلان، ممکن است مغز سالم‌تری داشته باشند.

محققان بیش از ۲۴ هزار فرد بالغ را به مدت ۱۸ سال تحت نظر گرفتند که میانگین سنی آن‌ها در ابتدای مطالعه ۷۱ سال بود. نتایج این تحقیق که در مجله آلزایمر و زوال عقل (Alzheimer’s & Dementia) منتشر شد، نشان داد که شرکت‌کنندگان مجرد‌ــ شامل افرادی بیوه، مطلقه یا هرگز ازدواج‌نکرده‌ــ در مقایسه با همسالان متاهلشان، حدود ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار داشتند.

چرا ازدواج ممکن است خطر زوال عقل را افزایش دهد؟
در حالی که روابط عاشقانه می‌توانند عشق و همدلی به همراه داشته باشند، کارشناسان می‌گویند ازدواج می‌تواند با استرس‌هایی همراه باشد که در طول زمان تاثیر منفی بر سلامت دارند. دکتر نوا سیلتون، استاد روانشناسی کالج مری‌ماونت منهتن، در مصاحبه‌ای توضیح داد: «افراد متاهل ممکن است تحت فشارهای مالی و زناشویی بیشتری باشند که می‌توانند مشکل‌ساز شوند.»

سیلتون تاکید کرد که استرس مزمن‌ــ اعم از مالی، عاطفی یا بین‌فردی‌ــ می‌تواند بر عملکرد شناختی اثر منفی بگذارد.

یک عامل دیگر هم به گفته سیلتون، ارتباطات اجتماعی است. زوج‌های متاهل ممکن است به‌طور ناخواسته در طول زمان دایره روابط اجتماعی خود را محدود کنند، در حالی که افراد مجرد معمولا روابط متنوع‌تر و سرگرمی‌های بیشتری دارند؛ عواملی که برای سلامتی مغز حیاتی‌اند.

این مطالعه چه می‌گوید و چه نمی‌گوید؟
کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که این مطالعه نشان نمی‌دهد ازدواج مستقیم باعث زوال عقل می‌شود. حتی افراد متاهل بیشتر امکان دارد بیماری آنان زودهنگام تشخیص داده شود، زیرا همسر آن‌ها می‌تواند نشانه‌های اولیه کاهش حافظه را تشخیص دهد و آن‌ها را به دریافت مراقبت‌های پزشکی ترغیب کند.

این پژوهش بر روندهای بلندمدت و خطرات مرتبط تمرکز دارد، نه رابطه‌ علت و معلولی مستقیم. سلامت عاطفی و کیفیت زندگی هم به‌عنوان عوامل مهمی در نتایج مطالعه برجسته شده‌اند.

دکتر سیلتون تاکید کرد: «شادی برای سلامت جسمی و روانی فوق‌العاده مهم است. انجام دادن کارهایی که به حفظ حس مثبت از خود و رضایت از زندگی کمک می‌کند، اهمیت زیادی دارد.»

چه کار می‌توان کرد؟
چه متاهل باشید و چه مجرد، دکتر سیلتون توصیه می‌کند با اولویت دادن به سلامت جسمی، ذهنی و اجتماعی، از کاهش قوای شناختی در سنین بالا جلوگیری کنید. این اقدام‌ها می‌توانند ورزش روزانه، حفظ روابط اجتماعی و انجام دادن فعالیت‌های ذهنی مانند حل جدول باشد.

او افزود: «من اکیدا توصیه می‌کنم از نظر جسمی و ذهنی فعال بمانید؛ حتی اگر در حد روزی ۲۰ دقیقه ورزش در خانه یا باشگاه باشد.»

در نهایت، داشتن یک شریک حمایتگر در کنار حفظ استقلال شخصی، ممکن است بهترین ترکیب برای سلامت مغز باشد.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا