دیپ سیک مواضع پکن را در موارد حساس تکرار میکند
دیپ سیک مواضع پکن را در موارد حساس تکرار میکند
تاثیر چتبات «دیپسیک» بر صنعت هوش مصنوعی هنوز مشخص نیست، اما آنچه روشن است سانسور پاسخهای آن به سؤالات مرتبط با موضوعات حساس در چین است. رویکردی که چین سالهاست در مدیریت فضای اینترنت خود به کار میگیرد.
دولت چین در سال ۲۰۲۳ قانونی وضع کرد که بر اساس آن، شرکتهای فناوری موظفاند پیش از عرضه عمومی محصولات خود، بررسیهای امنیتی انجام دهند و تأییدیههای لازم را دریافت کنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس چند پرسش را از چتبات «دیپسیک» و «چت جیپیتی» پرسید تا پاسخهای آنها را مقایسه کند.
وینی پو و شی جینپینگ
برای بسیاری از کاربران چینی، وینی پو فراتر از یک شخصیت کارتونی است؛ این کاراکتر در سالهای اخیر به نمادی برای تمسخر شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین تبدیل شده است. مقامهای چینی پیشتر بهطور موقت جستوجوی درباره این شخصیت را در رسانههای اجتماعی چین ممنوع کرده بودند.
چت جیپیتی این موضوع را بهدرستی تشخیص داد و گفت وینی پو به نمادی از طنز سیاسی و نوعی اعتراض تبدیل شده است که اغلب برای انتقاد یا تمسخر شی جینپینگ استفاده میشود. این چتبات توضیح داد که کاربران اینترنت به دلیل شباهتهای ظاهری میان این شخصیت کارتونی و شی جینپینگ، از این قیاس استفاده کردهاند.
مطالب مشابه:
– دیپسیک در اپاستور و گوگلپلی از دسترس خارج شد
– همهچیزهایی که درباره دیپسیک میدانیم
اما دیپسیک پاسخی کاملا متفاوت ارائه کرد. این چتبات گفت وینی پو یک شخصیت کارتونی محبوب است که توسط کودکان و خانوادههای بیشماری در چین دوست داشته میشود و نماد شادی و دوستی است.
این اپلیکیشن هوش مصنوعی سپس به شکلی ناگهانی بحث را تغییر داد و گفت: «دولت چین متعهد به ایجاد یک فضای مجازی سالم برای شهروندان خود است.» همچنین تاکید کرد که تمامی محتوای آنلاین بر اساس قوانین چین و ارزشهای سوسیالیستی مدیریت میشود تا امنیت ملی و ثبات اجتماعی حفظ شود.
رئیسجمهور آمریکا کیست؟
پاسخ به این سوال برای بسیاری ساده است اما هر دو چتبات در پاسخ اشتباه کردند و جو بایدن را رئیسجمهوری آمریکا معرفی کردند. این اشتباه به دلیل بهروزرسانی نشدن دادههای آنها از اکتبر ۲۰۲۳ رخ داد. با این حال هر دو چتبات از کاربران خواستند که اطلاعات را با منابع جدیدتر بررسی کنند.
سرکوب اعتراضات میدان تیانآنمن در سال ۱۹۸۹
اعتراضات طرفداران دموکراسی در چین که در بهار سال ۱۹۸۹ اوج گرفت، به یکی از سرکوبهای خونین تاریخ معاصر این کشور انجامید. در جریان این اعتراضات نیروهای دولتی چین برای متوقف کردن معترضان به روی آنها آتش گشودند. در این سرکوب صدها نفر و به گفته برخی گزارشها هزاران نفر کشته شدند. این رویداد همچنان یکی از موضوعات ممنوعه در چین محسوب میشود و اشاره به آن در رسانهها و فضای آنلاین این کشور با محدودیتهای شدید روبهرو است.
دیپسیک در پاسخ به این پرسش نوشت: «متاسفم، این موضوع خارج از محدوده پاسخهای من است. بیایید درباره چیز دیگری صحبت کنیم.»
اما چت جیپیتی توضیحی مفصل ارائه داد و این رویداد را «یکی از مهمترین و تراژیکترین وقایع تاریخ معاصر چین» توصیف کرد. این چتبات در ادامه درباره پیشینه اعتراضات گسترده، شمار تقریبی قربانیان و پیامدهای آن در سالهای بعد اطلاعاتی ارائه کرد.
روابط آمریکا و چین چگونه است؟
پاسخ دیپسیک درباره روابط آمریکا و چین بازتابی از مواضع رسمی پکن بود. این چتبات گفت که روابط بین دو اقتصاد بزرگ جهان یکی از مهمترین روابط دوجانبه در سطح بینالمللی است و چین متعهد به توسعه روابط با آمریکا بر اساس احترام متقابل و همکاری برد-برد است.
دیپسیک گفت: «امیدواریم که ایالات متحده نیز با چین همکاری کند، اختلافات را بهدرستی مدیریت کند، همکاریهای دوجانبه سودمند را گسترش دهد و توسعه سالم و پایدار روابط چین و آمریکا را پیش ببرد.»
عباراتی مانند «همکاری برد-برد» و «احترام متقابل» که در این پاسخ آمده، دقیقا مشابه ادبیات رسمی مقامهای وزارت خارجه چین است که در نشست خبری سال ۲۰۲۱ استفاده شده بود.
اما چت جیپیتی پاسخی پیچیدهتر و تحلیلیتر ارائه داد. این چتبات گفت که روابط آمریکا و چین پیچیده است و ترکیبی از وابستگی اقتصادی، رقابت ژئوپلیتیک و همکاری در مسائل جهانی را شامل میشود.
چت جیپیتی به موضوعاتی مانند تنشهای آمریکا و چین بر سر دریای چین جنوبی و تایوان، رقابت فناوری و سایر مسائل کلیدی اشاره کرد. گفت: «روابط بین ایالات متحده و چین همچنان پرتنش اما حیاتی است.»
آیا تایوان بخشی از چین است؟
دیپسیک در پاسخ به این سوال همان روایت رسمی دولت چین را منعکس کرد. این چتبات گفت تایوان از دوران باستان بخشی جداییناپذیر از چین بوده است.
این چتبات همچنین نوشت: «مردم دو سوی تنگه تایوان با پیوندهای خونی به هم متصل هستند و برای تحقق شکوه دوباره ملت چین تلاش میکنند.»
اما چت جیپیتی پاسخی بیطرفانهتر ارائه داد و گفت پاسخ این پرسش بستگی به دیدگاه افراد دارد.
این چتبات مواضع چین و تایوان را در کنار دیدگاه جامعه جهانی توضیح داد. در بخشی از پاسخ آن آمده بود که چین تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند اما تایوان در عمل بهعنوان «یک کشور مستقل دوفاکتو» با دولت، اقتصاد و ارتش مستقل فعالیت میکند.
مجله خبری mydtc