گاهی شیرینی بخورید!
گاهی شیرینی بخورید!
محققان در این مطالعه سه نوع قند را بررسی کردند: خوراکیهای شیرین مثل عسل که معمولا به غذاها افزوده میشوند، خوراکیهای شیرین مانند دسر و شیرینی و کیک و نوع سوم، نوشیدنیهای شیرینشده مانند نوشابههای گازدار.
همچنین هفت بیماری قلبیعروقی را هم مطالعه کردند: دو نوع سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی، آنوریسم آئورت، فیبریلاسیون دهلیزی و تنگی آئورت.
طبق نتیجه این مطالعه که دوشنبه در مجله Frontiers science منتشر شد، انواع قندها بر سلامت قلب و عروق تاثیر متفاوتی به جا میگذارند.
سوزان جانزی، دانشجوی دکترا در دانشگاه لوند که نویسنده این مقاله است، میگوید: «این تضاد شگفتانگیز نهتنها اهمیت توجه به مقدار قند مصرفی، بلکه منبع و زمینه مصرف آن را هم برجسته میکند.»
طبق نتایج، نوشیدنیهای شیرین از هر خوراکی شیرین دیگری برای سلامتی مضرتر هستند و خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و آنوریسم آئورت را بهطور قابلتوجهی افزایش میدهند. به گفته جانزی، «قندهای مایع، که در نوشیدنیهای شیرینشده یافت میشوند، معمولا نسبت به قند جامد احساس سیری کمتری ایجاد میکنند و این میتواند به مصرف بیشازحد منجر شود».
شرایط و زمینه مصرف نیز مهم است؛ خوراکیهای شیرین معمولا در محیطهای اجتماعی یا به مناسبتهای ویژه مصرف میشوند، در حالی که نوشیدنیهای شیرینشده ممکن است منظمتری مصرف شوند.
این تحقیق نشان داد، وضعیت سلامتی افرادی که گاهی شیرینی (غیر از نوشیدنیهای شیرین) مصرف میکنند، از افرادی که اصلا قند نمیخورند، بهتر است.
جانزی میگوید این نتیجه ممکن است بازتابی از عادات و رفتارهای رژیمی پایهای باشد؛ افرادی که قند بسیار کمی مصرف میکنند، ممکن است کلا رژیم غذایی بسیار محدودکنندهای داشته باشند. یا اینکه اصولا به دلیل بیماریهای قبلی مصرف قند را محدود کردهاند.
مجله خبری mydtc