دانشمندان احتمالا قطبنمای عصبی مغز را پیدا کردهاند
دانشمندان احتمالا قطبنمای عصبی مغز را پیدا کردهاند
به گزارش دیتاسنتر من، این کشف میتواند درک بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون را افزایش دهد، که در آن مسیریابی و جهتگیری فرد اغلب مختل میشود.
شناسایی مسیری که در آن میروید بسیار مهم است. بنجامین گریفیث، محقق ارشد و روانشناس دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا، میگوید حتی اشتباهات کوچک در تخمین اینکه کجا هستید و به کدام سمت میروید، میتواند فاجعهبار باشد.
گریفیث در بیانیهای افزود: «ما میدانیم که حیواناتی مانند پرندگان، موشها و خفاشها دارای مدارهای عصبی هستند که آنها را در مسیر نگه میدارد، اما به طرز شگفتانگیزی اطلاعات کمی در مورد چگونگی مدیریت مغز انسان در دنیای واقعی داریم.»
ردیابی فعالیت عصبی در انسان معمولاً مستلزم آن است که شرکتکنندگان تا حد امکان ثابت بمانند، اما برای این مطالعه محققان از دستگاههای EEG سیار و ضبط حرکت برای تجزیه و تحلیل امواج مغزی افراد در حال حرکت استفاده کردند.
گروهی متشکل از 52 شرکتکننده سر یا چشمهایشان را حرکت دادند تا بر اساس نشانههایی از مانیتورهای مختلف کامپیوتر، خود را جهتیابی کنند، در حالی که یک دستگاه EEG فعالیت مغز آنها را ثبت میکرد. محققان همچنین این مطالعه را با 10 شرکتکننده دیگر انجام دادند که برای نظارت بر مشکلات سلامت مغزی مانند صرع، الکترود در مغزشان کاشته شده بود.
به گفته محققان، این فعالیت یک سیگنال جهتی دقیق را در مغز نشان داد که میتوان آن را درست قبل از اینکه شخص سر خود را به سمت یک سمت جدید بچرخاند، شناسایی کرد. گریفیث میگوید: «جداسازی این سیگنالها ما را قادر میسازد تا واقعاً روی نحوه پردازش اطلاعات ناوبری و نحوه عملکرد این سیگنالها در کنار سایر نشانهها مانند نشانههای بصری تمرکز کنیم.»
او افزود: «رویکرد ما راههای جدیدی را برای کاوش در این ویژگیها، با پیامدهایی برای تحقیق در مورد بیماریهای عصبی و حتی برای بهبود فناوریهای ناوبری در رباتیک و هوش مصنوعی باز کرده است. تحقیقات آینده این یافتهها را یک گام فراتر خواهد برد تا بفهمند مغز چگونه در زمان حرکت میکند و آیا این فعالیت مغز با حافظه مرتبط است یا خیر.»
مجله خبری mydtc