دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهمنامه مقابله با همهگیریهای آینده باید امضا شود
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهمنامه مقابله با همهگیریهای آینده باید امضا شود
کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهمنامه وجود دارد.
تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»
یکی از اصلیترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراکگذاری عادلانه داروها و واکسنها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.
دسترسی به پاتوژنهای شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همهگیر مانند واکسنهای تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایشها، درمانها و واکسیناسیونهای ضد همهگیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.
شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال میکنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی میدهد.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد میکند و میگوید تفاهمنامه به کشورها کمک میکند تا در برابر شیوع همهگیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.
سازمان بهداشت جهانی در هفتههای اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسانها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگهای خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجستهتر کرد.
در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزامآور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.
سازمان بهداشت جهانی پس از همهگیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.
در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.
با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که دادههای لازم برای توضیح چگونگی شروع همهگیری وجود ندارد.
گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بینالمللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.
مجله خبری mydtc