سرور مجازی
رمز ارز

سود مرکب در ترید ارزهای دیجیتال چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

سود مرکب در ترید ارزهای دیجیتال چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

فهرست مطالب

  • سود مرکب چیست؟
  • فرمول سود مرکب
  • تأثیر افزایش دوره‌های مرکب کردن
  • سود مرکب در سرمایه‌گذاری و بدهی
  • نمونه‌ای از سود مرکب در ترید ارزهای دیجیتال
  • کدام نوع میانگین برای محاسبه سود مرکب مناسب است؟
  • بهترین مثال برای سود مرکب چیست؟
  • قانون ۷۲ چیست؟
  • خلاصه مطلب

زمان مطالعه: 7 دقیقه

در دنیای امور مالی، از جمله بازار ارزهای دیجیتال، وقتی نوبت به محاسبه سود سرمایه‌گذاری می‌رسد، دو گزینه اساسی وجود دارد: سود ساده و سود مرکب (Compound interest). سود ساده به معنای دریافت درصد مشخصی از سرمایه اصلی در هر سال است. این در حالی است که در سود مرکب، شما سود سرمایه اصلی (مبلغ اولیه سپرده‌شده) به اضافه سودی که در طول زمان انباشته می‌شود، را دریافت می‌کنید. به عبارت ساده‌تر، سود مرکب را می‌توان به عنوان سودی که از سود دریافت می‌کنید، تعریف کرد.

تأثیر بالقوه سود مرکب بر پس‌انداز شما می‌تواند چشمگیر باشد. به همین دلیل است که بسیاری از مردم، سود مرکب در ترید را یک اصل جادویی می‌دانند! برای آشنایی بیشتر با مفهوم سود مرکب در ترید و نحوه محاسبه آن، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

سود مرکب چیست؟

Ramzarzبا ۱۰ هزار تومان ترید رو شروع کن!
تو ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو ترید کنی!


شروع

سود مرکب مفهومی است که بر اساس آن، درآمد یک دارایی، اعم از سود سرمایه یا بهره، مجدداً سرمایه‌گذاری می‌شود تا درآمد بیشتری در طول زمان به دست آید. این رشد که با استفاده از توابع نمایی محاسبه می‌شود، به این دلیل اتفاق می‌افتد که درآمد و سود نهایی هم برای اصل سرمایه و هم برای سود انباشته‌شده در دوره‌های قبل، محاسبه می‌شود.

سود مرکب

بنابراین، سود مرکب در ترید معمولاً به افزایش ارزش دارایی به دلیل بهره به دست‌آمده از سرمایه اصلی و سود انباشته اشاره دارد.

مفهوم سود مرکب در ترید در امور مالی بسیار مهم است و منافع حاصل از آن، انگیزه پشت بسیاری از استراتژی‌های سرمایه‌گذاری است. به عنوان مثال، بسیاری از شرکت‌ها طرح‌های سرمایه‌گذاری مجدد سود سهام (DRIP) را ارائه می‌کنند که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد سود خود را مجدداً و برای خرید سهام بیشتر، سرمایه‌گذاری کنند. در این طرح‌ها، با افزایش تعداد سهام، با فرض سود ثابت، درآمد و سود پرداختی به طور مداوم افزایش می‌یابد.

همچنین ببینید: چگونه در بازار ارزهای دیجیتال سیو سود کنیم؟

سرمایه‌گذاری در سهام در حال رشد در کنار سرمایه‌گذاری مجدد سود سهام، لایه دیگری از مرکب کردن را به این استراتژی اضافه می‌کند که برخی از سرمایه‌گذاران از آن به عنوان مرکب کردن دوگانه (Double compounding) یاد می‌کنند. در این حالت، نه تنها سود به دست‌آمده برای خرید سهام بیشتر، مجدداً سرمایه‌گذاری می‌شود، بلکه رشد سهام نیز به نوبه خود، سود پرداختی به ازای هر سهم را افزایش می‌دهد.

فرمول سود مرکب

فرمول ارزش آتی (FV) یک دارایی به مفهوم سود مرکب متکی است و عواملی همچون «ارزش فعلی دارایی، نرخ بهره سالانه، دفعات مرکب کردن (یا تعداد دوره‌های مرکب کردن) در سال و تعداد کل سال‌ها» را در نظر می‌گیرد. فرمول تعمیم‌یافته برای سود مرکب به صورت زیر است:

سود مرکب

که FV = ارزش آتی، PV = ارزش فعلی، i = نرخ سود سالانه، n = تعداد دوره‌های مرکب کردن در هر بازه زمانی و t = بازه زمانی، است.

تأثیر افزایش دوره‌های مرکب کردن

اثرات سود مرکب در ترید با افزایش دوره‌های مرکب کردن تقویت می‌شود. برای مثال، یک دوره زمانی یک ساله را در نظر بگیرید. هر چه دوره‌های مرکب کردن در طول این یک سال بیشتر باشد، ارزش آتی سرمایه‌گذاری بالاتر است. بنابراین، طبیعتاً دو دوره مرکب کردن در سال بهتر از یک دوره و چهار دوره مرکب کردن در سال بهتر از دو دوره است.

برای نشان دادن این اثر، مثال زیر را با توجه به فرمول بالا در نظر بگیرید. فرض کنید یک سرمایه‌گذاری ۱ میلیون دلاری، ۲۰ درصد در سال درآمد دارد. ارزش آتی حاصل، بر اساس تعداد متغیری از دوره‌‌های مرکب کردن، عبارت است از:

سود مرکب

در کل، مرکب کردن، مثالی از «اثر گلوله برفی» است که در آن، موقعیتی با اهمیت کوچک به یک حالت بزرگ‌تر و جدی‌تر تبدیل می‌شود.

سود مرکب در سرمایه‌گذاری و بدهی

سود مرکب هم روی دارایی‌ها و هم روی بدهی‌ها تأثیر دارد. در حالی که مرکب کردن، ارزش دارایی را با سرعت بیشتری افزایش می‌دهد، همچنین می‌تواند مقدار پول بدهی وام را افزایش دهد؛ زیرا بهره در اصل پرداخت نشده و انباشته می‌شود.

به همین دلیل، مفهوم مرکب کردن لزوماً «خوب» یا «بد» نیست و بسته به یک وضعیت مالی خاص، ممکن است به نفع یا علیه یک سرمایه‌گذار باشد.

همچنین ببینید: نرخ بازگشت سرمایه (ROI) یا بازدهی سرمایه چیست؟

نمونه‌ای از سود مرکب در ترید ارزهای دیجیتال

برای نشان دادن نحوه عملکرد سود مرکب در ترید ارزهای دیجیتال، فرض کنید ۱۰ هزار دلار در حسابی نگهداری می‌شود که سالانه ۵ درصد سود پرداخت می‌کند. پس از سال یا دوره اول مرکب کردن، ارزش کل حساب به ۱۰،۵۰۰ دلار افزایش می‌یابد، به عبارتی، ۵۰۰ دلار سود به اصل سرمایه ۱۰ هزار دلاری اضافه می‌شود. در سال دوم، این حساب ۵ درصد رشد را برای اصل سرمایه و ۵۰۰ دلار سود سال اول دریافت می‌کند که منجر به سود ۵۲۵ دلاری برای سال دوم شده و موجودی حساب را به ۱۱،۰۲۵ دلار می‌رساند.

سود مرکب

پس از ۱۰ سال، با فرض عدم برداشت و نرخ بهره ثابت ۵ درصد، موجودی حساب به ۱۶،۲۸۸٫۹۵ دلار افزایش خواهد یافت. در واقع، بدون افزودن سرمایه‌ جدید، ارزش سرمایه‌گذاری در ۱۰ سال، ۶،۲۸۸٫۹۵ دلار افزایش یافته است. اما اگر سرمایه‌گذاری به طوری بود که فقط سود ساده پرداخت می‌کرد (فقط ۵ برای سرمایه اصلی)، سود پرداختی فقط ۵ هزار دلار (۵۰۰ دلار در سال) بود.

کدام نوع میانگین برای محاسبه سود مرکب مناسب است؟

انواع مختلفی از محاسبات میانگین در امور مالی وجود دارد. هنگام محاسبه میانگین بازده یک سرمایه‌گذاری یا حساب پس‌اندازی که دارای سود مرکب است، بهتر است از میانگین هندسی استفاده شود. در امور مالی، این مفهوم تحت عنوان نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) نیز شناخته می‌شود.

همچنین ببینید: تفاوت APY و APR در رمزارزها چیست؟

بهترین مثال برای سود مرکب چیست؟

حساب‌های پس‌انداز با بازدهی بالا، نمونه‌ای عالی از مرکب کردن هستند. فرض کنید ۱،۰۰۰ دلار در یک حساب پس‌انداز واریز کرده‌اید. در سال اول، مقدار معینی سود دریافت خواهید کرد. اگر هرگز پولی را از حساب خرج نکنید و نرخ بهره ثابت باقی بماند، میزان سودی که در سال دوم به دست می‌آورید، بیشتر خواهد بود. دلیل آن هم این است که در حساب‌های پس‌انداز، سود به دست آمده به موجودی نقدی که واجد شرایط دریافت سود است، اضافه می‌شود.

سود مرکب

قانون ۷۲ چیست؟

قانون ۷۲ روشی ساده برای تخمین مدت زمان لازم برای دو برابر شدن ارزش سرمایه‌گذاری یا پس‌انداز، با توجه به سود مرکب، است. بر اساس این قانون، تعداد سال‌هایی که طول می‌کشد تا ارزش سرمایه‌گذاری دو برابر شود، با تقسیم عدد ۷۲ بر نرخ بهره سالانه به دست می‌آید. برای مثال، اگر نرخ سود مرکب ۸ درصد باشد، ۹ سال طول می‌کشد تا ارزش سرمایه‌گذاری اولیه دو برابر شود.

خلاصه مطلب

در این مقاله، به معرفی مفهوم سود مرکب در ترید ارزهای دیجیتال و همچنین، نحوه محاسبه آن پرداختیم.

سود مرکب نقش بسیار مهمی در شکل دادن به موفقیت مالی سرمایه‌گذاران ایفا می‌کند. اگر از مزیت سود مرکب در ترید ارزهای دیجیتال استفاده کنید، پول بیشتری را به صورتی سریع‌تر به دست خواهید آورد. در واقع، از آنجایی که سود مرکب بسیار سریع‌تر از سود ساده رشد می‌کند، می‌تواند یکی از عوامل اصلی برای افزایش ثروت باشد. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که در این روش، تعداد دوره‌های مرکب کردن به اندازه نرخ بهره مهم است.

مجله خبری دیتاسنتر من

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا