سکونتگاهی ۸ هزار ساله در عربستان کشف شد
یک سکونتگاه ۸ هزار ساله توسط گروهی از باستان شناسان سعودی و فرانسوی که در جنوب غربی ریاض، پایتخت عربستان سعودی کار میکردند، کشف شد.
به گزارش artnews، این تیم به رهبری کمیسیون میراث عربستان سعودی، بقایای دوران نوسنگی را با استفاده از اسکن لیزری، عکاسی هوایی، هواپیماهای بدون سرنشین و اشکال مختلف نقشه برداری کشف کردند. این سکونتگاه در محوطه باستانی «الفاو» کشف شده است. قبلتر نیز در این مکان شواهدی از وجود یک شبکه قدرتمند تجاری که نیازهای یک شهر باستانی را تامین میکرد کشف شده بود.
تیم تحقیق کننده در حاشیه کوه طویق، معبدی سنگی و قطعاتی از محراب یافتند. باستان شناسان گفتند که این کشفیات درک عمیق تری از اعمال مذهبی در این شهر باستانی فراهم میکند همچنین باید اشاره کرد که سکونتگاه باستانی با ۲۸۰۷ گور مربوط به دورههای زمانی مختلف همراه بود. زمین این منطقه با سنگ نبشتههای عبادی که یکی از آنها خطاب به یکی از خدایان باستانی بود، آراسته شده بود.
این تیم همچنین پایههای چهار ساختمان تاریخی، تعدادی برج و حیاطهای روباز را شناسایی کردند که همگی دارای مخازن زیرزمینی برای ذخیره آب برای مصارف کشاورزی بودند. علاوه بر این، باستان شناسان شواهدی از یک سیستم آبیاری پیچیده یافتند که دارای کانالها و آب انبارهایی بود که برای آبیاری چندین مزرعه کشاورزی استفاده میشد. دسترسی به آب باعث شد تا شهر در میان یکی از خشکترین بیابانها رشد کند.
نقاشیهای صخرهای حک شده در کوه توایگ که در این مکان یافت شده است، فعالیتهای روزانه مانند جنگ، شکار و سفر را نشان میدهد. در حالی که حفاریها و کار میدانی در الفاو در ۴۰ سال گذشته ادامه داشته است، این کشف دید کلی تری از زندگی مذهبی زمان باستانی را ارائه میکند.
بیشتر بخوانید
- گشت و گذار در دور افتادهترین مکانهای زمین