توسعه رباتهای کاوشگر برای کشف حیات در اقیانوس سیارات بیگانه
اقیانوسهای سیارات دیگر، از امیدوارکنندهترین مکانها برای جستجوی حیات فرازمینی هستند. به همین علت اخیرا ناسا بودجهای برای توسعه رباتهای شناگر کوچک اختصاص داده است.
به گزارش سایت نیو اطلس؛ قمر سیاره مشتری (اروپا) و قمر زحل (انسلادوس) اساساً توپهای یخی بزرگی هستند که اقیانوسهای در پوسته آنها قرار دارند. دانشمندان مدتها فرضیهای را مطرح کردهاند که بر اساس آن شرایط موجود در آبهای اقیانوسها میتواند گزینههای اصلی برای پناه دادن به حیات فرا زمینی باشد.
براساس گزارشها، ناسا طی ماموریت میان سیارهای به نام اروپا کلیپر، قصد دارد پروازهایی در کهکشان راه شیری انجام دهد تا شواهد حیات در اقیانوسهای سیارات را کشف کند. اما به تازگی ناسا اعلام کرده که پیش از ماموریت اروپا کلیپر قصد دارد رباتهای شناگر موسوم به SWIM که به اندازه گوشیهای هوشمند است را توسعه دهد.
گفته شده، ماموریت رباتهای شناگر بسیار جذاب خواهد بود. ابتدا این فضاپیما بر روی پوسته یخی یکی از قمرهای سیارات فرود میآید و قبل اینکه ماموریت خود را آغاز کند از گرمای باتری هستهای برای ذوب یخ اقیانوسها استفاده و پس از رسیدن، کاوشگر حدود ۵۰ ربات موسوم SWIM را آزاد میکند.
هر ربات SWIM چندضلعی بوده و حدود ۱۲ سانتی متر طول دارد. این ربات شناگر مجهز به سیستم پیشرانه، رایانه داخلی، ارتباطات فراصوت و مجموعهای از سنسورها برای دما، شوری، اسیدیته، فشار و مواد شیمیایی است. این رباتها میتوانند مانند یک ماهی در آب حرکت کنند و دادههایی را برای جستجوی نشانگرهای زیستی زندگی جمعآوری کنند.
ازدحام SWIM با قطعه فرودگر روی سطح ارتباط برقرار کرده و اطلاعاتی از رباتها به زمین ارسال و دستورالعملهای جدیدی را دریافت میکند. رباتهای آبزی دیگری همچون یک مریخنورد ماهی مرکب مانند در اروپا یا یک زیردریایی برای مطالعه دریاچههای متان مایع قمر تیتان زحل برای کاوش اقیانوسهای فرازمینی پیشنهاد شدهاند.
بیشتر بخوانید
- مریخ نورد استقامت طوفانهای مریخ را مطالعه میکند