سرور مجازی
پیشفرض

۴٫۸ میلیون دلار ایرانی‌ها در ترکیه

به گزارش تجارت‌نیوز، پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از دو میلیون ایرانی به ترکیه سفر کنند. آمارها حاکی از آن است که در طول یک سال اخیر، ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار منابع ارزی ایران به اقتصاد این کشور وارد شده است.

تسنیم در این خصوص گزارش داده است: ترکیه یکی از مقاصد اصلی و مهم گردشگری در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا محسوب می‌شود و جزء ۱۰ مقصد اول گردشگری جهان است!

قرار گرفتن این کشور در همسایگی و مجاورت ایران نیز در طول ادوار گذشته و به‌ویژه سال‌های اخیر و به دلیل عوامل مختلف موجب شده تا سالانه تعداد زیادی از هموطنان ایرانی از این کشور دیدن یا حتی به ترکیه مهاجرت کنند.

میزان استقبال گردشگران ایرانی از سفر به ترکیه به حدی است که ایران در سال ۲۰۱۹ در رتبه ششمین و در سال گذشته در جایگاه پنجمین کشور مبدأ صنعت گردشگری ترکیه قرار گرفت!

سفر بیش از ۲ میلیون ایرانی به ترکیه

در اواخر سال گذشته و پیش از آغاز تعطیلات نوروزی و همزمان با کاهش نسبی محدودیت‌های ناشی از ‌همه‌گیری کرونا در اقصی نقاط جهان و ایران پیش‌بینی شد امسال بیش از ۲ میلیون نفر گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کنند.

این آمار ممکن است مطابق بررسی‌ها و آمارسنجی مراکز معتبر ترکیه در سال ۲۰۲۳ میلادی از ۲٫۵ میلیون نفر نیز فراتر رود و رکوردی جدید از این منظر ثبت شود! چرا که تا پیش از این، بالاترین آمار ورود ایرانیان به ترکیه مربوط به سال ۲۰۱۷ میلادی به تعداد ۲٫۵ میلیون نفر بوده است.

کمک ۴٫۸ میلیارد دلاری ایرانیان به اقتصاد ترکیه!

رشد میزان سفر ایرانیان به ترکیه باعث شد تا مطابق با اعلام منابع رسمی در ترکیه در سال گذشته ایرانی‌ها در رتبه نخست سرمایه‌گذاری در بخش مسکن این کشور و خرید خانه قرار گرفته و از نظر تأسیس شرکت‌های خارجی نیز رتبه دوم را به خود اختصاص دهند!

آمارها حاکی از آن است که در طول یک سال اخیر، ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار منابع ارزی ایران به اقتصاد این کشور وارد شده که این رقم در واقع شامل ۹۱۰ میلیون دلار حاصل از محل سفر یک میلیون و ۹۰ هزار گردشگر ایرانی، ۲٫۷ میلیارد دلار حاصل از هزینه خرید ۱۰ هزار و ۷۱۳ هزار فقره واحد مسکونی و ۴۹۲ میلیارد دلار ناشی از تاسیس ۹۸۴ شرکت در این کشور است.

چشم انداز ترکیه جذب ۷۵ میلیون گردشگر تا سال ۲۰۳۰ از طریق جذب مسافر از خاور دور

کمک مالی سرشار و شایان توجه بخش گردشگری به اقتصاد ترکیه باعث شده تا این دولت این کشور با به‌کارگیری استراتژی‌های جدید، مترصد آن باشد تا در چشم‌انداز سال ۲۰۳۰ بیش از ۷۵ میلیون توریست به این کشور جذب کرده و درآمدی بالغ بر ۶۵ میلیارد دلار از این طریق محقق کند!

برای رسیدن به این هدف، ترکیه قصد دارد تا با انجام برنامه‌ریزی‌های لازم تعداد توریست‌ها از خاور دور و اقیانوسیه را از یک میلیون نفر در سال ۲۰۱۸، به چهار میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ افزایش دهد.

در همین راستا ترکیه در نظر دارد بر کشورهای چین، هند، کره جنوبی و ژاپن بیش از دیگر کشورهای دنیا تمرکز کند؛ چرا که این کشورها، منابع بازاری جهان در نظر گرفته می‌شود که صنعت گردشگری را در سراسر دنیا رونق می‌دهد.

در هر حال و فارغ از ریشه‌ها و علل متعدد کارشناسی و چرایی میزان بالای سفرهای ایرانیان به ترکیه در حال حاضر این موضوع حقیقتی است که باید با قبول آن در ابعاد مختلف ضمن اخذ تجربه به مدیریت صحیح آن پرداخت.

در انتها و به عنوان جمع‌بندی باید گفت ناگفته و بدون کمترین نیاز به بررسی، کاملاً هویداست که این میزان از استقبال ایرانیان از سفر به ترکیه و سرمایه‌گذاری در این کشور باعث می‌شود تا چه حجم عظیمی از منابع مالی و ارزی کشورمان از کشورمان خارج و وارد اقتصاد ترکیه شود!

به اذعان و باور تمامی کارشناسان و صاحب‌نظران صنعت گردشگری کشور ترکیه در حالی به جایگاه بسیار بالای گردشگری در منطقه خاورمیانه و حتی جهان دست پیدا کرده است که باید علت این موفقیت را صرفاً در انجام برنامه‌ریزی‌های دقیق و سیاست‌گذاری صحیح در حوزه توریسم این کشور جست‌وجو کرد.

این موضوع در حالی است که ترکیه از نظر برخورداری از حیث جاذبه‌های مختلف و متنوع گردشگری به هیچ عنوان قابل مقایسه با ایران نبوده و از این منظر به شدت ضعیف‌تر است اما در سایه نیازسنجی صحیح و برنامه‌ریزی درست در حوزه گردشگری توانسته به این جایگاه دست پیدا کند.

این امر فی نفسه به شدت قابل تأمل بوده و باید نصب‌العین تصمیم‌سازان و متولیان دولتی و حتی غیردولتی صنعت گردشگری کشورمان قرار بگیرد؛ به ویژه اینکه ایران در سال‌های اخیر به دلیل زخم‌های ناشی از تحمیل تحریم‌های ظالمانه بیش از هر زمان دیگر نیازمند جذب منابع مالی و ارزی است که بدون شک یکی از بارزترین و بهترین مصادیق آن تمسک به دامان صنعت گردشگری است.

mydtc.ir

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا