گزارش جلسه سوم کمیسیون بررسی طرح صیانت؛ هیاهو برای هیچ
سومین جلسه کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی عصر امروز برگزار شد. اعضای حاضر در کمیسیون در طول این جلسه ۹۰ دقیقهای تنها سه ماده از آیین نامه داخلی را تصویب کردند و بررسی مسائل مهمتر همانند امکان حضور خبرنگاران رسانهها در کمیسیون به جلسه بعدی موکول شد.
دستور کار سومین جلسه کمیسیون طرح صیانت به تصویب آیین نامه داخلی این کمیسیون اختصاص داشت. این آیین نامه در ۱۷ ماده با هماهنگی رئیس کمیسیون تدوین شده است و روند کار کمیسیون مشترک را تعیین میکند. در حالی که نمایندگان ابراز امیدواری کردند آیین نامه در جلسه امروز به تصویب برسد اما باتوجه به انتقادات وارده بسیار به هر ماده آیین نامه توسط اعضا و عدم نظم کافی در جلسه، تنها ۴ ماده مورد بررسی قرار گرفت.
ماده یک، کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی و فضای مجازی که از این پس به اختصار کمیسیون نامیده می شود، مطابق قانون آیین نامه داخلی مجلس و این آیین نامه اداره میشود. این ماده بدون مخالفت اعضا تصویب شد. در حالی که نمایندگان پیشنهاداتی برای نام این طرح و کمیسیون داشتند اما تقیپور اعلام کرد نام این طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی است و مواد آن طبق همان طرح مطرح شده در ۲۶ تیر ۱۴۰۰ است.
ماده دوم و تبصرههای آن نیز به موضوع برگزاری جلسات فوقالعاده برای کمیسیون با درخواست اعضا و در زمان برگزاری جلسه علنی مجلس اختصاص داشت که پس از اعلام نظرات موافق و مخالف، تصویب شد.
در ماده سوم آیین نامه داخلی کمیسیون نیز مطرح شد که جلسات کمیسیون با حضور حداقل دو سوم اعضا رسمیت یافته و با اعلام رئیس آغاز میشود. ملاک تصمیم در رای گیریها به جز انتخاب اعضای هیئت رئیسه، کسب اکثریت دو سوم آرای کل اعضا است و تغییرات آیین نامه داخلی با موافقت دو سوم حاضران خواهد بود.
اما چهارمین ماده آیین نامه به موضوع پخش زنده جلسات کمیسیون و حضور خبرنگاران اختصاص داشت که با وجود بیان نظرات موافق و مخالف، تصمیم گیری درباره آن به جلسه هفته آینده این کمیسیون موکول شد.
طبق این ماده مشروح مذاکرات تمام جلسات کمیسیون به صورت زنده از طریق سایت خبرگزاری خانه ملت برای اطلاع عموم ثبت، ضبط و پخش خواهد شد. همچنین نمایندگان رسانهها و جراید داخلی به ویژه رسانه ملی با رعایت نظم و انضباط می توانند با حضور در جلسات علنی کمیسیون گزارش روند بررسی طرح و مصوبات را تهیه و پخش کنند.
یزدی خواه به عنوان مخالف این ماده اعلام کرد حضور نمایندگان تمامی رسانهها باعث عدم کنترل جلسه خواهد شد. از همین روی اعضا اعلام کردند تنها رسانههای دارای مجوز از مجلس بتوانند در این جلسات شرکت کنند. نوری نیز خواستار شد تا رادیو فرهنگ مکلف شود تا جلسات این کمیسیون را به صورت زنده پخش کند تا همه آحاد جامعه بتوانند از روند جلسات با خبر شوند.
همانطور که ذکر شد، تصمیمگیری درباره جزئیات و تصویب این ماده به جلسه آتی کمیسیون موکول شد.