ورود محمولههای پوشاک قاچاق از طریق واردات تهلنجی/ آییننامه معافیتهای مرزنشینی مورد بازنگری قرار گیرد
– اخبار اقتصادی –
سعید قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به افزایش آمار قاچاق در حوزه پوشاک گفت: علیرغم اظهارات مسئولان مبنی بر کاهش آمار قاچاق پوشاک، مشاهدات میدانی نشان میدهد که این پدیده شوم از مبادی مختلف نظیر ملوانی، تهلنجی، تعاونیهای مرزنشینی و سایر رویههای قاچاق کالا افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: تهلنجی یکی از رویههای واردات قانونی است که به علت عدم نظارت نهادهای متولی به یک روزنه برای قاچاق پوشاک تبدیل شده است به طوری که حجم واردات تحت عنوان تهلنجی، معادل کل ظرفیت یک لنج است.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان اینکه واردات تهلنجی به شیوه کنونی ضربه بزرگی به صنعت پوشاک خواهد زد، گفت: تنها راهحل برای مبارزه با این پدیده، افزایش شفافیت، اجرای ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین راهاندازی سامانه شناسه کالا است.
برخورد با عرضه پوشاک قاچاق ادامه یابد
قدیری ادامه داد: به نظر میرسد برخورد در سطح عرضه باید به صورت جدیتری ادامه پیدا کند. چرا که کالای وارد شده به کشور ابتدا در سطح عمدهفروشی و بعد در سطح خردهفروشی عرضه میشود. از طرفی با توجه به الزامیبودن شناسه برای فروش پوشاک، هر کالایی که فاقد شناسه باشد، قاچاق محسوب شده و باید جمعآوری شود.
سود واردات به شیوه تهلنجی به جیب مافیای قاچاق میرود
وی با اشاره به آسیب واردات به شیوه تهلنجی و تعاونیهای مرزنشینی، به سایر صنایع نظیر لوازم خانگی، قطعات خودرو، دخانیات و سایر کالاها، گفت: متأسفانه عدهای با سوء استفاده از سهمیههای مرزنشینان و ملوانان در حال واردات کالا هستند؛ متأسفانه سهم بسیار زیادی از سود این مبادلات تجاری نیز در جیب مافیای واردات و قاچاقچیان میرود؛ بنابراین به نظر میرسد نظارت بر این رویهها باید به صورت سیستماتیک و دقیقتر انجام بگیرد.
قدیری ادامه داد: البته در سامانه جامع تجارت نیز راهکاری برای این موضوع تدارک دیده شده است و با این پروتکلها امکان نظارت بر کالا از مبدأ تا رسیدن به دست مصرفکننده وجود دارد اما لازمه این موضوع ثبت و اظهار صحیح کالاها در مبادی ورودی است.
ضرورت سامانهمحور شدن تمام فرآیندهای تجاری
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان این که فرآیندهای سنتی باید از سیستم نظارتی حذف شود، افزود: اگر به طور کلان به واردات در کشور نگاه کنیم، اصلیترین مشکل شفافیت است. تا زمانی که شفافیت در ساز و کار تجارت و تولید حاکم نشود، دور زدن تمامی رویهها اعم از تهلنجی، کولهبری، مسافری و سایر روشهای واردات امکان پذیر خواهد بود و تحقق این مهم نیز در گرو سامانهای شدن تمامی فرآیندهای نظارتی است.
قدیری در پایان در خصوص ضرورت سیستمی شدن نظارت در بازار پوشاک، اظهار داشت: استفاده از شناسه کالا موجب خواهد شد تا افراد از چرخه نظارتی حذف شوند و با این اقدام بسیاری از مجوزهایی که به صورت کاغذی به افراد داده میشود، باطل شده و احتمال تخلف و دور زدن قانون کاهش مییابد.
آییننامه واردات تهلنجی و مرزنشینی بازنگری شود
به گزارش تسنیم، بر خلاف نظر مرسوم، برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند واردات کالا به شیوه تهلنجی و تعاونیهای مرزنشینی تهدید بزرگی برای تولیدکنندگان و بازار کالاهای داخلی است؛ علاوه بر این بنابر گفته مطلعان محلی، ملوانان سود چندانی از واردات کالا کسب نمیکنند و سود اصلی واردات تهلنجی به جیب صاحبان سرمایه و مافیای قاچاق کالا میرود.
گفتنی است، رئیسجمهور در سفیر اخیر خود به استان بوشهر، مسئولان استانی را موظف کرد تا طی 10 روز وضعیت واردات تهلنجیها را تعیین تکلیف کنند؛ به نظر میرسد که حل مسئله معیشت مرزنشینان و ملوانان و همچنین جلوگیری از افزایش قاچاق کالا در پوشش قانون، نیازمند بازنگری در آییننامههای موجود و همچنین ایجاد یک رویه نظارتی دقیق بر مبادی ورودی کشور است. چرا که ادامه یافتن وضعیت فعلی نه تنها مشکل زندگی ملوانان و مرزنشینان را حل نخواهد کرد بلکه آفتی برای تولید ملی خواهد بود.
انتهای پیام/