سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

دیجی‌تک؛ اینترنت چین چقدر محدود است؟

چین بسته‌ترین و محدود‌ترین اینترنت جهان را در اختیار دارد و شهروندان پرجمعیت‌ترین کشور دنیا دسترسی آزادی به محتوای خارج از چین ندارند و مجبور هستند از جایگزین‌های بومی آن استفاده کنند. از آن جایی که اینترنت محدود پدیده‌ای غیر قابل هضم است، تصمیم گرفتم نگاهی به آن بیندازم.

تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:

تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:

اینترنت در چین از سال ۱۹۸۹ به صورت آزمایشی شروع به کار کرد و سپس در سال ۱۹۹۴ به صورت عمومی در اختیار مردم قرار گرفت. با این حال دولت چندان از وضیعت اینترنت راضی نبود و از همه بیشتر از ایدئولوژی‌های غربی و تاثیر آن بر مردم چین هراس داشت. از همین رو آن‌ها پروژه‌ای به نام سپر طلایی را راه‌اندازی کردند که یکی از زیرمجموعه‌های آن، فایروال بزرگ چین بود.

فایروال بزرگ چین یا به صورت کلی اینترنت چین، به صورت کامل در اختیار وزارت فناوری اطلاعات و صنعت قرار دارد و دولت تمامی محتوای ورودی، داخل چین و خروجی از چین را کنترل می‌کند. به صورت کلی چین به ۵ روش محتوای اینترنت در دسترس شهروندان را کنترل می‌کند.

اینترنت چین

روش اول فیلتر کردن URL وب‌سایت‌هاست. روش دوم مسمویت DNS است. روش سوم خود سانسوری است که هر پلتفرم بومی را موظف می‌کند محتوای درون پلتفرم خود را مطابق با قوانین چین پالایش کند. روش چهارم استفاده از شهروندان به منظور پالایش محتوای اینترنت کل چین و گزارش آن‌ها به صاحبان پلتفرم‌هاست. در نهایت روش پنجم هم از دسترس خارج کردن VPN‌هاست.

به کمک این پنج روش و دولت جاکم بر چین، شهروندان چینی کار بسیار سختی برای دسترسی به پلتفرم‌های خارجی دارند و به همین دلیل تمامی ۱.۴ میلیارد شهروند این کشور، از پلتفرم‌های بومی استفاده می‌کنند. برای این که با جایگزین‌های بومی پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، یوتوب و توییتر آشنا شوید یا این که متوجه شوید شهروندان چینی به جای سرچ در گوگل از چه موتور جستجویی استفاده می‌کند، پیشنهاد می‌کنم ویدیو فوق را از دست ندهید و آن را برای دوستانتان هم بفرستید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا