مشکل «چین خوردگی» گوشیهای تاشو حل میشود؟
مشکل «چین خوردگی» گوشیهای تاشو حل میشود؟
تلاشها برای کاهش چینخوردگی شامل طراحیهای منحصربهفرد لولا و استفاده از مواد مستحکمتر است، اما هنوز کسی نتوانسته دستگاه تاشوی بدون چروک بسازد. دستگاههای تاشو در حال تبدیل شدن به جریان اصلی هستند و تعداد فزایندهای از برندهای معتبرتری مانند سامسونگ، هوآوی و آنر به این جنبش میپیوندند و دستگاههای تاشو نسل سوم، چهارم و پنجم خود را عرضه میکنند.
در حالی که تلفنهای هوشمند تاشو با فناوری دوربین، سرعت شارژ و مشخصات کلی پیچیدهتر میشوند، در سرتاسر عنصر تاشوی دو نیمه صفحه نمایش، یک چروک را میتوان هنگام استفاده از صفحه نمایش دید که برای بسیاری ناخوشایند است.
هنگامی که انگشت خود را روی صفحه نمایش یک گوشی تاشو میگذارید، یک خط قابل مشاهده و فرورفته احساس میشود. چینخوردگی محصول جانبی محدودیتهای سختافزاری و محدودیتهای مهندسی در حال حاضر است. این فقط یک مشکل ظاهری نیست و میتواند روی تجربه کاربری به خصوص هنگام دیدن فیلم یا خواندن متن تاثیر بگذارد.
اینکه چروکها چقدر مشکلزاست به کاربر بستگی دارد، زیرا برخی افراد به آن عادت و از آن عبور میکنند، در حالی که برخی دیگر نمیتوانند. در هر صورت، چین و چروک قابل مشاهده میتواند منجر به نرخ پذیرش پایینتر برای دستگاههای تاشو شود و از تبدیل شدن کامل آنها به جریان اصلی جلوگیری کند.
در حالی که سازندگان تلاش میکنند مشکل چین و چروک را با طرح های جدید لولا حل کنند، هنوز چالشبرانگیز است. این تا حد زیادی به دلیل مواد مورد استفاده در صفحه نمایش است که امکان تاشو بودن آن را فراهم میکند، مانند شیشه بسیار نازک و فیلم پلاستیکی پلیمری برای انعطافپذیری بیشتر.
مادهای که بتواند از چین و چروک جلوگیری کند،باید مادهای سختتر و سفتتر باشد که در این صورت، موقع تا شدن میشکند. دستیابی به مادهای که بتواند هم در بلندمدت مقاوم باشد، هم چروک نداشته باشد و هم به راحتی تا شود، یک چالش مهندسی پیچیده است.
البته تاکنون تلاشهایی برای کاهش تاثیر چینخوردگی صفحه نمایش بر تجربه کاربری صورت گرفته که از جمله میتوان به این موارد اشاره کرد:
لولای قطره آب، طراحی منحصر به فردی است که شکل تاشوی دستگاه را تغییر میدهد. هنگامی که نمایشگر تا میشود، به جای شکل معمولی U، به شکل یک قطره آب تا میشود. این طرح به کاهش اثر و شدت چینخوردگی کمک میکند، اما میتواند طراحی را در قسمتهای دیگر به خطر بیندازد. به عنوان مثال، در طول آزمایش، سامسونگ متوجه شد که لولای قطرهای، گوشیهایش را از ضد آب به مقاوم در برابر آب تنزل میدهد.
در گوشی آنر Magic V۲ که در IFA ۲۰۲۳ رونمایی شد، از لولایی ساختهشده از آلیاژ تیتانیوم استفاده شد تا لولا محکم باشد و در عین حال چروکهای کمتری ایجاد کند.
در حالی که این تلاشها به طور کامل چینخوردگی را از بین نبرده، اما نشان می دهد که سازندگان در حال رفع مشکل هستند. با این حال به نظر نمیرسد که چین صفحه نمایش تاشو به این زودیها به جایی برسد. بنابراین، کاربران علاقمند به این گوشیها دو انتخاب پیش رو دارند: پذیرش و تحمل دردسرهای گوشی تاشو، یا انتظار برای بهروزرسانیهای آینده.
منبع: همشهری آنلاین
مجله خبری mydtc