سرور مجازی
zoomit

استعلام مالکیت گوشی

به‌دنبال تصویب طرح ثبت تجهیزات دارای سیم‌کارت یا رجیستری، استعلام مالکیت و اصالت دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور مثل گوشی و تبلت اهمیت زیادی پیدا کرده است. درصورتی‌که دستگاه خود را از فروشگاه‌های ناشناس‌تر خرید کنید، اهمیت موضوع بیشتر نیز می‌شود. ناگفته پیدا است که برای خرید گوشی کارکرده نیز استعلام مالک گوشی جزو الزامات است و حتماً برای جلوگیری از خرید گوشی‌های سرقتی یا قاچاق و مشکلات ناشی از آن باید این کار را انجام داد.

اگر قصد دارید گوشی جدیدی بخرید یا به‌دنبال پیداکردن مالک فعلی و تأیید اصالت دستگاه هستید، دیتاسنتر من آموزش استعلام مالکیت گوشی را برای شما آماده کرده است. همچنین، اگر قصد دارید دستگاه خریده‌شده‌ی خود را ثبت کنید، می‌توانید آموزش رجیستری گوشی را مطالعه کنید.

در مقاله‌ی حاضر، با تمامی روش‌های استعلام مالکیت گوشی آشنا می‌شوید که شامل روش پیامکی، اینترنتی، کد دستوری یا USSD و ازطریق اپلیکیشن همتا می‌شود. پس از دریافت پاسخ استعلام، مشخصات دستگاه را با مشخصات ذکرشده در استعلام تطابقت دهید و سابقه‌ی مالکیت آن را بررسی کنید تا از هرگونه مشکلات بعدی جلوگیری شود. با دیتاسنتر من همراه شوید.

آنچه در مقاله‌ی حاضر می‌خوانید:

  • پیداکردن کد IMEI دستگاه
  • کد استعلام مالکیت گوشی
  • استعلام اصالت گوشی ازطریق اپلیکیشن همتا
  • استعلام اینترنتی اصالت گوشی ازطریق وب‌سایت همتا
  • استعلام اصالت گوشی ازطریق پیامک
  • استعلام آخرین مالک گوشی
  • استعلام مالکیت گوشی آیفون
  • سؤال‌های متداول

پیداکردن کد IMEI دستگاه

هر دستگاهی که از سیم‌کارت پشتیبانی می‌کند، یک کد اختصاصی ۱۵ رقمی موسوم به IMEI دارد که برای شناسایی دستگاه و برقراری ارتباط با سرویس‌های شرکت‌های مخابراتی استفاده می‌شود. قبل از شروع استعلام مالکیت و اصالت دستگاه، باید کد مذکور را پیدا کنید.

کد IMEI معمولاً روی جعبه‌ی گوشی و تبلت درج شده است که می‌توانید از آن استفاده کنید. همچنین، دستگاه‌هایی که ضمانت‌نامه دارند، این کد را روی کارت گارانتی درج می‌کنند. افزون‌براین، اگر گوشی کارکرده است یا جعبه‌ی آن باز شده است، می‌توانید با شماره‌گیری کد #۰۶#* ازطریق همان دستگاه، کد IMEI آن را بیابید و جایی یادداشت کنید.

کد پیداکردن IMEI گوشی

کد استعلام مالکیت گوشی

استعلام اصالت گوشی ازطریق کد دستوری یکی از آسان‌ترین و دردسترس‌ترین روش‌های استعلام است که به هیچ اپلیکیشن یا دسترسی به اینترنت نیاز ندارد. برای استعلام اصالت ازطریق کد دستوری، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • کد #۷۷۷۷* را با گوشی و سیم‌کارت دلخواه شماره‌گیری کنید و دکمه‌ی برقراری تماس را فشار دهید.
  • در کادر بازشده، عدد ۱ را وارد و دکمه‌ی Send یا ارسال را لمس کنید.
  • کد IMEI پانزده‌رقمی دستگاه را بدون فاصله و هیچ حرف اضافه وارد و Send یا ارسال را لمس کنید.

استعلام اصالت گوشی با کد دستوری

درادامه، پیامکی از سامانه‌ی همتا حاوی اطلاعات و مشخصات گوشی دریافت می‌کنید.

پیامک استعلام اصالت همتا

اگر در پیامک دریافتی با عبارت «این دستگاه قبلاً با یک سیم‌کارت روشن شده است» مواجه شدید، بدین‌معنی است که فرد دیگری قبلاً آن را رجیستر کرده است و نباید آن را به‌عنوان دستگاه نو بخرید. همچنین، ازنظر قانونی مالک دستگاه فرد دیگری است و اگر انتقال مالکیت صورت نگیرد، ممکن است در آینده با مشکل رو‌به‌رو شوید.

استعلام اصالت گوشی ازطریق اپلیکیشن همتا

برای استعلام گوشی ازطریق اپلیکیشن، باید از برنامه‌ی همتا استفاده کنید:

  • ابتدا اپلیکیشن همتا را دانلود کنید.
دانلود برای اندروید
دریافت برای iOS
  • شماره‌ی تلفن‌همراه فعلی خودتان را وارد کنید.
  • کد دریافتی ازطریق پیامک را وارد کنید.
  • گزینه‌ی استعلام اصالت را انتخاب کنید.
  • کد IMEI گوشی مدنظر برای خرید را وارد و دکمه‌ی استعلام اصالت را لمس کنید.

اصتعلام اصالت دستگاه در اپلیکیشن همتا

اکنون، اطلاعات گوشی نمایش داده می‌شود.

جواب استعلام اصالت در اپلیکیشن همتا

استعلام اینترنتی اصالت گوشی ازطریق وب‌سایت همتا

یکی دیگر از روش‌های استعلام اصالت گوشی، مراجعه‌ به وب‌سایت همتا به نشانی hamta.ntsw.ir است.

  • وارد وب‌سایت همتا شوید.
  • از پایین صفحه، روی گزینه‌ی استعلام اصالت کلیک کنید.

استعلام اصالت دستگاه در سایت همتا

  • کد IMEI گوشی را وارد کنید.
  • کد امنیتی را به‌ عدد وارد و روی جست‌وجو کلیک کنید.

استعلام اصالت گوشی با IMEI در سایت همتا

اکنون مشخصات دستگاه به‌نمایش درمی‌آید.

نتیجه‌ی استعلام اصالت در سایت همتا

اگر درنتیجه‌ی استعلام با عبارت «این دستگاه قبلاً با یک سیم‌کارت روشن شده است» مواجه شدید، بدین‌معنی است که فرد دیگری قبلاً آن را رجیستر کرده است و نباید آن را به‌عنوان دستگاه نو بخرید. همچنین، ازنظر قانونی مالک دستگاه فرد دیگری است و اگر انتقال مالکیت صورت نگیرد، ممکن است در آینده با مشکل رو‌به‌رو شوید.

استعلام اصالت گوشی ازطریق پیامک

استعلام اصالت گوشی با پیامک از دیگر روش‌هایی است که می‌توانید از آن برای بررسی مالکیت و قانونی‌بودن دستگاه استفاده کنید.

  • برای انجام این کار، کد IMEI را به شماره‌ی ۷۷۷۷ ارسال کنید و منتظر نتیجه‌ی استعلام باشید.

گفتنی است در زمان تألیف مقاله‌ی حاضر، این سرویس از دسترس خارج شده بود که ممکن است موقتی باشد یا سامانه‌ی همتا آن را غیرفعال کرده باشد. در‌هر‌صورت، اگر موفق نشدید، از سایر روش‌ها استفاده کنید.

استعلام آخرین مالک گوشی

اگر قصد دارید گوشی کارکرده بخرید، شناختن مالک قبلی دستگاه و انتقال مالکیت آن امری ضروری است؛ اما درصورتی‌که موفق نشدید هنگام خرید گوشی مالکیت آن را انتقال دهید، روش‌هایی برای استعلام آخرین مالک گوشی وجود دارد.

اگر گوشی متعلق به فرد دیگری باشد، پس از قراردادن سیم‌کارت خود در گوشی خریده‌شده، پیامکی از سامانه‌ی همتا دریافت می‌کنید که حاوی هشداری مبنی‌بر مالکیت شخص دیگری بر دستگاه است. در پیامک مذکور، بخشی از شماره‌ی تلفن‌همراه مالک قبلی وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان درصورتی‌که قبلاً با او تماس گرفته‌اید، وی را شناسایی کرد. همچنین، اگر گوشی به اسم فردی ثبت نشده باشد، ازطریق روش زیر می‌توانید شماره‌ای را پیدا کنید که امکان مالکیت بر دستگاه را دارد.

  • ابتدا وارد سایت همتا شوید.
  • شماره‌ی سیم‌کارت خود و کد امنیتی را وارد و روی ورود کلیک کنید.

ورود به سایت همتا

  • کد موقت دریافت‌شده ازطریق پیامک و کد امنیتی را وارد و مجدداً روی ورود کلیک کنید.
  • در صفحه‌ی بازشده، وارد وضعیت شناسه دستگاه (IMEI) شوید.
  • کد IMEI دستگاه مدنظر را وارد و روی جست‌وجو کلیک کنید.

شناسایی مالک قبلی گوشی در سایت همتا

اکنون، اگر گوشی مالک قطعی نداشته باشد، شماره‌ی سیم‌کارتی که امکان ثبت دستگاه را دارد، برایتان نمایش داده می‌شود. گفتنی است این کار را می‌توان با اپلیکیشن اندرویدی و iOS همتا نیز انجام داد که پیش‌تر آن را معرفی کردیم.

توجه کنید درحال‌حاضر، درصورتی‌که گوشی به نام فردی ثبت شده باشد که او را نمی‌شناسید و به او دسترسی ندارید، به‌هیچ‌عنوان امکان پیداکردن شماره‌ی کامل وی وجود ندارد؛ بنابراین، توصیه می‌کنیم به‌محض خرید گوشی کارکرده در همان محل استعلام بگیرید و مالکیت را انتقال دهید تا از مشکلات بعدی بتوانید جلوگیری کنید.

استعلام مالکیت گوشی آیفون

ازآن‌‌جاکه استعلام اصالت و مالک گوشی‌های آیفون ازطریق وب‌سایت و اپلیکیشن iOS همتا و کد دستوری #۷۷۷۷* نیز امکان‌پذیر است، روش آن تفاوتی با سایر گوشی‌ها ندارد و می‌توانید از روش‌های گفته‌شده در این مطلب برای دستگاه‌های اپل نیز استفاده کنید.


سؤال‌های متداول

۱. آیا استعلام تمامی کدهای IMEI گوشی‌های چندسیم‌کارته لازم است؟

معولاً خیر. اگر گوشی را از مرجع و فرد مطمئنی خریده‌اید، تنها با استعلام یکی از کدهای IMEI می‌توان به مشخصات دستگاه دسترسی پیدا کرد و همان مشخصات برای سایر اسلات‌های سیم‌کارت با IMEIهای متفاوت نیز یکسان است.

۲. درصورتی‌که به مالک دسترسی نداشته باشیم، آیا امکان دریافت مشخصات او ازطریق برقراری ارتباط با سامانه‌ی همتا وجود دارد؟

خیر. دریافت اطلاعات مالک قبلی فقط ازطریق روش‌های گفته‌شده در مقاله‌ی حاضر ممکن است و سامانه‌ی همتا اطلاعاتی خارج از ساختار گفته‌شده ارائه نمی‌کند.

۳. فروشنده از انتقال مالکیت در زمان خرید خودداری کرد یا گوشی شخص دیگری را به من فروخت. چگونه می‌توان پیگیری کرد؟

بهتر است از خرید دستگاه‌های مشکوک خودداری کنید و گوشی را عودت دهید. همچنین، می‌توانید ارطریق وب‌سایت سازمان تعزیرات حکومتی یا سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان شکایت خود را ثبت کنید.

۴. دستگاهی را با یکی از سیم‌کارت‌های خودم ثبت کرده‌ام؛ ولی حالا شماره‌ی آن را به‌یاد نمی‌آورم. چگونه می‌توانم شماره‌ای که گوشی را با آن رجیستر کرده‌ام، پیدا کنم؟

با ثبت‌نام در وب‌سایت همتا، امکان مشاهده‌ی تمامی گوشی‌هایی که با کد ملی شما ثبت شده‌اند، به‌همراه شماره‌ی آن‌ها وجود دارد. همچنین، با قراردادن سیم‌کارت جدید در گوشی، بخشی از شماره‌ی سیم‌کارتی که دستگاه با آن ثبت‌شده است، برایتان پیامک می‌شود.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا