۱۰ شرکت که بیشترین پتنتهای متاورس را دراختیار دارند؛ الجی در جایگاه اول
متاورس روند جدیدی در فناوری است. بااینحال، اگر نمیدانید این واژه دقیقاً به چه چیزی اشاره دارد، میتوانید سری به مقالهی کامل دیتاسنتر من درمورد این جهان مجازی بزنید. درحالحاضر چندشرکت مختلف دستگاههای سازگار با متاورس را عرضه میکنند که تعداد محصولات برخی آنها واقعاً درخورتوجه است. شرکتهای کرهی جنوبی و چینی درحال جمعآوری پتنتهای مختلف در این حوزه هستند. صنعت فناوری بهدنبال روندهایی است که رشدی بیشتر از رشد گوشیهای هوشمند را بهدنبال خواهند داشت و بهنظر میرسد متاورس با ایدهی مذکور، مطابقت دارد. اکنون در نام الجی و هواوی در صدر فهرست برترین شرکتهایی که گواهیهای حقاختراع مربوط به متاورس را دراختیار دارند بهچشم میخورد.
IDC، شرکت مشهور تحقیقات بازار ایالتمتحده پیشبینی کرده است ارزش بازار جهانی متاورس تا سال ۲۰۲۶ به ۷۴٫۷ میلیارد دلار خواهد رسید. این رقم نشان از افزایش چهاربرابری ارزش بازار مورداشاره فقط طی پنجسال دارد. سختافزارهای تخصصی، نقشی کلیدی در دسترسی به فضاهای مجازی ایفا میکنند و نمونهی آن، هدست پرچمدار اخیر متا موسوم به کوئست پرو است.
الجی و هواوی، پتنتهای متاورسی بیشتری ثبت میکنند
- وُرتکس، متاورس واقعیت ترکیبی مایکروسافت
- اپل احتمالاً «سرویسی ویدئویی» و «دنیایی سهبعدی» شبیه متاورس طراحی میکند
براساس جدیدترین رتبهبندی شرکتهای فعال در حوزهی متاورس، الجی از سال ۲۰۱۶ بیشترین درخواستها را برای ثبت گواهیهای حقاختراع مرتبط با این فناوری ارائه کرده است. این برند در فهرست مذکور از جایگاه ۱۱ در سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، اکنون به جایگاه اول رسیده است. رتبهی دوم این فهرست نیز دراختیار سامسونگ است. طرحهای مختلف در حوزهی نمایشگر و فعالیت در بازار نیمههادیها، ازجمله اقدامات مهم غول فناوری کرهیجنوبی برای حضور در متاورس است. این شرکت بهسرعت موفق شد بهجای فعالیت در حوزهی هدستهای سازگار با متاورس، جایگاه خود را در بین سایر محصولات مرتبط با این حوزه ارتقا دهد. متا ازنظر تعداد پتنتهای مرتبط با متاورس در جایگاه سوم فهرست قرار دارد. البته این شرکت محصولاتی باکیفیت و جذاب در این زمینه بهبازار عرضه کرده است.
به گزارش Gizchina، هواوی نیز در فهرست برترین شرکتها درزمینهی ثبت پتنتهای متاورسی، جایگاه چهارم را بهخود اختصاص داد. شایانذکر است این شرکت چینی در گزارش قبلی مربوط به برترین شرکتهای فعال در ثبت گواهیهای حقاختراع متاورس حتی در بین ۲۰ برند برتر حضور نداشت. جایگاه پنجم فهرست مذکور اکنون دراختیار مایکروسافت است و اینتل و اپل نیز بهترتیب در جایگاههای بعدی قرار دارند. ByteDance، شرکت مادر تیکتاک نیز ظرفیت خود را در توسعهی متاورس افزایش داده است.
سونی تنها شرکت ژاپنی است که به جمع ۱۰ شرکت برتر ثبتکنندهی پتنتهای متاورسی راه یافته است. درمجموع ۲۰ شرکت برتر این فهرست، ۷۷۶۰ گواهی حقاختراع در حوزهی متاورس ثبت کردهاند که از این تعداد ۵۷ درصد متعلق به شرکتهای آمریکایی است. کرهی جنوبی با سهم ۱۹ درصدی و چین و ژاپن بهترتیب با سهم ۱۲ و ۹ درصدی در جایگاههای بعدی قرار دارند.