حسگر اکسیژن خون اپل واچ درسطح دستگاههای پزشکی قابل اطمینان است
مطالعهی اعتبارسنجی جدیدی که ماه جاری منتشر شد، ویژگی سنجش اکسیژن خودن اپل واچ را مورد بررسی قرار داده است. با توجه به نتایج این تحقیق، اپل واچ سری ۶ میتواند کاهش اشباع اکسیژن خون را شبیه به پالساکسیمترهای ردهی پزشکی تشخیص دهد. در ادامه نحوهی انجام این مطالعه آورده شده است.
حسگر اکسیژن خون اپل واچ چقدر قابلاطمینان است؟
MyHealthyApple اعلام کرد که مطالعهی بررسی دقت حسگر سنجش اکسیژن خون اپل واچ این ماه در ژورنال Digital Health منتشر شده است. هدف از این مطالعه، بررسی این موضوع بود که یک ساعت هوشمند تجاری چگونه میزان اشباع اکسیژن خون (SpO2) را اندازهگیری میکند و عملکرد آن در تشخیص هیپوکسمی درمقایسه با پالساکسیمترهای پزشکی چگونه است.
- تقریباً یکسوم نوجوانان آمریکایی اپل واچ دارند
- کاربر اپل واچ از داغ شدن غیرمعمول این ساعت قبلاز انفجار آن خبر داد
بهنوشتهی 9to5Mac، محققان برای انجام مطالعهی فوق، ۲۴ شرکتکنندهی سالم را انتخاب کردند. هر فرد یک اپل واچ سری ۶ روی مچدست چپ خود و یک حسگر پالساکسیمتر روی انگشت میانی خود بست.
شرکتکنندگان ازطریق یک مدار تنفسی با دریچهی سهطرفه، در سهفاز نفس کشیدند. آنها ابتدا در مرحلهی تثبیت اولیهی ۲ دقیقهای، هوای محیط را استنشاق کردند. در مرحلهی دوم، بهمدت ۵ دقیقه مخلوط گاز کاهشیافته با اکسیژن (۱۲ درصد O2) را تنفس کردند که بهطور موقت باعث کاهش اشباع اکسیژن خون آنها شد.
شرکتکنندگان در مرحلهی تثبیت نهایی، دوباره هوای محیط را استنشاق کردند تا زمانیکه SpO2 به مقادیر طبیعی بازگشت. اندازهگیری اکسیژن خون با اپل واچ و پالساکسیمتر بهطور همزمان در فواصل ۳۰ ثانیهای انجام شد. این مطالعه درپایان به ۶۴۲ جفت اندازهگیری اکسیژن خون انجامید.
تفاوت سنجش SpO2 بین ساعتهای هوشمند و اکسیمتر برای همهی دادهها صفر بود. تفاوت در اندازهگیریهای فردی بین ساعت هوشمند و اکسیمتر برای قرائت SpO2 معادل ۱۰۰ درصد، حدود ۶ درصد و برای قرائت SpO2 کمتر از ۹۰ درصد، حدود ۸ درصد بود.
اپل اولینبار پشتیبانی از اندازهگیری اکسیژن خون را در اپل واج سری ۶ اضافه کرد. این ویژگی همچنین در جدیدترین نسل ساعتهای هوشمند غول فناوری کوپرتینویی یعنی اپل واچ سری ۷، سری ۸ و همچنین اپل واچ اولترا نیز ارائه شده است.