جعبه ابزار: 10 برنامه کاربردی گوگل که باید روی موبایل خود داشته باشید
گوگل در کنار پشتیبانی و بروزرسانی سیستم عامل اندروید، اپلیکیشنهای متعددی هم برای آن عرضه میکند. اغلب این اپها دارای نسخه iOS نیز هستند و دارندگان محصولات اپل هم میتوانند از آنها بهره بگیرند. در ادامه به سراغ معرفی بهترین برنامه های گوگل برای موبایل خواهیم رفت که میتوانند کاربردی و مفید واقع شوند.
- جعبه ابزار: بهترین برنامههای استریم فیلم و سریال در موبایل
- جعبه ابزار: معرفی بهترین اپلیکیشنهای برنامهریزی روزانه برای اندروید و iOS
- جعبه ابزار: معرفی بهترین برنامههای دانلود رایگان موسیقی برای اندروید و iOS
بهترین برنامه های گوگل
تعداد برنامه های گوگل نسبتا زیاد است؛ اما همه آنها برای کاربران داخلی مناسب نیستند. برای مثال گوگل Pay به دلیل محدودیتهای داخلی و تحریمهای بین المللی در ایران قابل استفاده نیست یا اپلیکیشن کتاب گوگل پلی محبوبیت چندانی برای ما ندارد. به همین دلیل در ادامه به معرفی عناوین مناسب برای کاربران بومی میپردازیم که میتوان از آنها بدون هیچ مشکلی بهره گرفت.
۱. برنامه ویرایش عکس Snapseed
احتمالا تاکنون نام اپلیکیشن Snapseed به گوشتان خورده باشد؛ اما اگر آن را نمیشناسید، شاید جالب باشد که بدانید گوگل به حوزه ابزارهای ویرایش تصویر در موبایل هم ورود کرده و عنوانی قدرتمند را به صورت کاملا رایگان در اختیار علاقهمندان گذاشته است. اسنپسید دارای ۲۹ ابزار و فیلتر متنوع است و از فرمتهای JPG و RAW پشتیبانی به عمل میآورد. خوشبختانه این اپ در کنار نسخه اندروید، برای دستگاههای مبتنی بر iOS نیز منتشر شده است.
ابزار Tune Image یکی از مهمترین بخشهای برنامه Snapseed به شمار میرود که میتوان جزئیات مختلف یک تصویر را در آن به شکل دستی تغییر داد تا در نهایت به نتیجه دلخواه دست پیدا کرد. ابزار Healing هم برای رفع نقایص عکس در نظر گرفته شده است و به کمک آن، میتوان به راحتی لکها و جوشها را از روی پوست پاک نمود. در نهایت ابزار محبوب Lens Blur میتواند افکت بوکه را به تصاویر اضافه کند که گزینه بسیار مناسبی برای عکسهای پرتره به نظر میرسد.
دانلود رایگان برنامه Snapseed
- Snapseed
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۲۹ و ۸۱ مگابایت
۲. برنامه های گوگل Docs و Sheets
اپلیکیشنهای گوگل Docs و Sheets در کنار گوگل Slides به عنوان جایگزینهایی برای مجموعه آفیس مایکروسافت شناخته میشوند که در کنار نسخه مخصوص موبایل، به صورت تحت وب هم در اختیار کاربران قرار دارند. اگرچه قدرت این عناوین به اندازه نرم افزارهای مایکروسافت نیست، اما گزینه مناسبی برای ویرایش سریع فایلها یا کار روی پروژههای اشتراکی به شمار میروند.
گوگل به صورت پیوسته در حال افزودن قابلیتهای جدید به برنامههای Docs و Sheets است و همین مسئله موجب شده تا در میان بهترین برنامه های گوگل قرار بگیرند. همچنین همگامسازی سریع و آسان فایلها به کاربران امکان ویرایش اسناد در دستگاههای مختلف را میدهد. برنامه Slides هم در زمینه ارائه امکانات مرتبط با ساخت ارائه تمرکز دارد؛ اما بدون شک پاورپوینت گزینه بسیار قدرتمندتری محسوب میشود.
دانلود رایگان برنامه گوگل Docs
- Google Docs: Sync, Edit, Share
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۸۴ و ۲۶۶ مگابایت
۳. برنامه گوگل Authenticator
امروزه یکی از روشهای کاربردی و مورد اطمینان برای تامین امنیت کاربران در فضای مجازی، بهرهگیری از احراز هویت دو مرحلهای است. عناوینی مختلفی در این زمینه منتشر شدهاند که یکی از محبوبترین آنها، گوگل Authenticator است. به کمک این اپ میتواند برای هربار ورود به حسابهای کاربری خود از یک کد اختصاصی بهرهمند شوید که تنها برای چند لحظه اعتبار دارد و پس از آن منقضی میشود.
اگرچه Authenticator در میان بهترین برنامه های گوگل قرار دارد؛ اما نتوانسته است امتیاز چندان بالایی را از سوی کاربران کسب کند. یکی از مهمترین دلایل این مسئله، عدم پشتیبانی از قابلیت کراس پلتفرم است؛ درحالی که برخی رقبا چنین ویژگیای را از سالها قبل ارائه میکنند. از جایگزینهای اصلی این اپ گوگل میتوان به مایکروسافت Authenticator و Authy اشاره نمود.
دانلود رایگان برنامه گوگل Authenticator
- Google Authenticator
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۱۳ و ۲۷ مگابایت
۴. برنامه صفحه کلید مجازی Gboard
تاکنون صفحه کلیدهای مجازی متعددی برای دستگاههای اندرویدی منتشر شدهاند که هر کدام از آنها قابلیتهای منحصر به فردی را درون خود جای دادهاند. یکی از بهترین برنامه های گوگل و محبوبترین کیبوردهای اندروید، Gboard است که تعامل نزدیکی با سرویسهای ارائه شده از سوی این شرکت دارد. برای مثال کاربران میتوانند به راحتی از داخل کیبورد اقدام به استفاده از موتور جستجو کنند.
از سایر قابلیتهای مهم گوگل کیبورد میتوان به استفاده از کلید Space به عنوان ترکپد، حذف سریع چندین واژه پیاپی، موتور جستجوی داخلی برای یافتن ایموجیها و گیفها، تایپ چند زبانه، حالت استفاده با یک دست و وارد کردن آسان کاراکترهای ویژه اشاره نمود. همچنین پوستهها و چینشهای مختلفی هم برای کلیدها درون این اپ در نظر گرفته شده است. اگر صاحب یک دستگاه اندرویدی هستید، توصیه میکنیم حتما کیبورد گوگل را هم امتحان نمایید؛ البته نسخه مخصوص iOS آن هم در دسترس قرار دارد.
دانلود رایگان برنامه Gboard
- Gboard – the Google Keyboard
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۷۹ و ۸۶ مگابایت
۵. برنامه Files by Google
اپلیکیشن Files by Google یکی از بهترین برنامه های گوگل در زمینه مدیریت فایلهای کاربران است که اگرچه امکانات چندان پیشرفتهای در سطح رقبای خود ارائه نمیدهد؛ اما به دلیل محیط کاربری چشمنواز، استفاده از آن بسیار آسان است. همچنین بزرگترین پتانسیل این برنامه، شناسایی و حذف خودکار فایلهای اضافی و بیهوده در حافظه داخلی دستگاه است که میتوانند به آزادسازی فضا کمک چشمگیری نماید.
از دیگر قابلیتهای برنامه Files by Google میتوان به طبقهبندی فایلها در دستههای مختلف و نمایش فایلهای مخفی سیستمی و غیر سیستمی مثل نسخههای پشتیبان اپلیکیشنها اشاره نمود. Safe Folder هم محلی امن برای نگهداری فایلهای حساس کاربران به صورت رمزگذاری شده است که با رمز عبور محافظت میشود. این اپ از قابلیت P2P برای به اشتراکگذاری رمزنگاری شده فایلها میان دستگاههای اندرویدی هم پشتیبانی میکند.
دانلود رایگان برنامه Files by Google
- Files by Google
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: ۱۴ مگابایت
۶. برنامه گوگل Drive
وقتی صحبت از فضای ذخیرهسازی ابری میشود، گوگل درایو یکی از نامهای ثبت در کنار دراپ باکس و وان درایو خواهد بود. اپلیکیشن اختصاصی گوگل Drive برای موبایل جهت بهرهمندی از امکانات این سرویس در دستگاههای مبتنی بر اندروید و iOS توسعه یافته است. از مهمترین کاربردهای آن میتوان به همگامسازی سریع و آسان فایلها میان دستگاههای مختلف مثل رایانه، تبلت و گوشی هوشمند اشاره نمود که میتواند کار روی اسناد و پروژهها را آسانتر کند.
بسیاری از کاربران از گوگل درایو به عنوان فضای ذخیرهسازی ابری برای تهیه فایلهای پشتیبان هم استفاده مینمایند. البته باید اشاره کنیم که مقدار فضای ارائه شده به مشترکین طرح رایگان تنها ۱۵ گیگابایت است؛ در نتیجه نمیتوان از آن برای فایلهای حجیم استفاده نمود. البته این فضا هنوز هم بسیار بیشتر از مقدار ارائه شده از سوی رقبا است؛ زیرا دراپ باکس تنها ۲ گیگابایت و وان درایو تنها ۵ گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
دانلود رایگان برنامه گوگل Drive
- Google Drive
- قیمت: رایگان – با پرداخت درون برنامهای
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۸۳ و ۲۲۵ مگابایت
۷. برنامه یادداشت گوگل Keep
یکی دیگر از بهترین برنامه های گوگل، اپلیکیشن یادداشتبرداری Keep است که نه تنها میتواند برای نوتبرداری مورد استفاده قرار بگیرد؛ بلکه پتانسیلهای بسیار بیشتری را هم درون خود جای داده است. کاربر میتواند به روشهای مختلف از جمله عکس گرفتن، نوشتن، ضبط صدا و تایپ یادداشتهای خود را درون برنامه به ثبت برساند و در صورت علاقه آنها را با دیگر افراد به اشتراک بگذارد. همچنین امکان ضمیمه کردن فایلها نیز با یادداشتها وجود دارد.
از گوگل Keep میتوان به عنوان یک برنامه مدیریت امور و یادآور ساده نیز نام برد؛ زیرا امکان اضافه کردن یادآور همراه با تاریخ و ساعت مشخص را در اختیار کاربران میگذارد. ذخیره صفحات وب برای دسترسی آفلاین از دیگر ویژگیهای مهم آن به شمار میرود که میتواند برای مطالعه در زمان نبود اتصال اینترنت کاربرد داشته باشد. تعیین زیرشاخه برای موارد ثبت شده و برچسب زدن به آنها برای تمایز راحتتر هم در نظر گرفته شده است.
دانلود رایگان برنامه گوگل Keep
- Google Keep – Notes and Lists
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۱۸ و ۱۰۶ مگابایت
۸. برنامه گوگل Tasks
اگر به دنبال مدیریت پیشرفتهتر کارهای خود هستید، بهتر است به سراغ اپلیکیشن گوگل Tasks بروید. این اپ امکان ثبت امور و همگامسازی آنها در دستگاههای مختلف را فراهم میسازد و مهمترین ویژگی آن، تعامل بسیار مناسب با سایر سرویسهای گوگل از جمله تقویم گوگل و جیمیل است. امکان اضافه کردن جزئیات برای هرکار در کنار تقسیمبندی آن به زیرشاخههای کوچکتر هم وجود دارد.
کاربران برنامه گوگل Tasks میتوانند به صورت مستقیم از طریق جیمیل هم اقدام به تعریف امور مورد نظر کنند و آنها را در قالب یک پنل فرعی در صفحه مدیریت ایمیل در اختیار داشته باشند. جابهجایی امور تعریف شده هم به سادگی و با درگ اند دراپ امکانپذیر است و میتوان اولویت آنها را به این شیوه تغییر داد. گزینههای پیشرفتهتری مثل Todoist و TickTick در مقایسه با این اپ وجود دارند؛ اما نباید فراموش کنیم که تمامی امکانات محصول گوگل به صورت رایگان ارائه میشود.
دانلود رایگان برنامه گوگل Tasks
- Google Tasks: Get Things Done
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۸ و ۷۸ مگابایت
۹. برنامه گوگل News
اگر علاقهمند به دنبال روزمره اخبار هستید و روی زبان انگلیسی تسلط دارید، اپلیکیشن گوگل News میتواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد. این اپ میتواند با توجه به موقعیت جغرافیایی، اخبار مهم را برای کاربر نمایش دهد و با استفاده از جستجویهای صورت گرفته در گوگل، تجربه سفارشی را برای افراد فراهم سازد.
دستهبندیهای مختلفی مثل فناوری، سیاست، علم و سلامت هم درون برنامه گوگل News در نظر گرفته شدهاند که با انتخاب آنها، به مهمترین اخبار آن حوزه دسترسی خواهید داشت. گوگل نیوز در کنار نسخه مخصوص اندروید و iOS به صورت تحت وب هم در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است. ذخیره آفلاین مطالب برای مطالعه در آینده هم یکی دیگر از ویژگیهای کاربردی آن به شمار میرود.
دانلود رایگان برنامه گوگل News
- Google News – Daily Headlines
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۱۶ و ۲۰۳ مگابایت
۱۰. برنامه PhotoScan by Google Photos
اپلیکیشن PhotoScan گوگل امکان اسکن کردن تصاویر با استفاده از دوربین گوشی و تبدیل آنها به نسخه دیجیتال را برای کاربران فراهم ساخته است. شناسایی لبههای عکس به شکل خودکار انجام میگیرد و در صورت نیاز میتوانید آن را به طور دستی هم تنظیم کنید.
قابلیت ذخیره تصاویر اسکن شده در سرویس گوگل Photos هم یکی دیگر از امکانات برنامه Photoscan محسوب میشود که میتواند خیال کاربران را از نگهداری صحیح فایلهای خود راحت کند. از جایگزینهای مناسب این اپ هم میتوان به اپ متن باز OpenScan و مایکروسافت Lens در کنار ادوبی اسکن اشاره نمود.
دانلود رایگان برنامه PhotoScan by Google Photos
- PhotoScan by Google Photos
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید و iOS
- حجم: ۲۷ و ۳۷ مگابایت
سایر بهترین برنامه های گوگل
برنامه های گوگل از طیف وسیعی برخوردار هستند که برای انجام امور مختلف در نظر گرفته شدهاند. در بالا سعی شد به برخی از مهمترین عناوین که کمتر توسط کاربران شناخته شده هستند، اشاره شود. اما در پایین میتوانید سایر برنامه های گوگل که از محبوبیت بالایی برخوردار هستند را ملاحظه فرمایید.
- برنامه ترجمه گوگل (Google Translate)
- برنامه ماشین حساب گوگل (Google Calculator)
- برنامه استریم ویدئو یوتیوب (Youtube)
- برنامه گوگل Find My Device
- برنامه گوگل فوتوز (Google Photos)
- برنامه گوگل لنز (Google Lens)
- برنامه گوگل میت (Google Meet)
- برنامه نقشه گوگل (Google Maps)
- برنامه دوربین گوگل (Google Camera)
بسیار خرسند میشویم که شما هم تجربه خود در استفاده از برنامه های گوگل را با ما و خوانندگان دیجیاتو در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول درباره بهترین برنامه های گوگل
برنامه های گوگل Docs و Sheets در کنار Slides گزینههای مناسبی برای ویرایش اسناد در موبایل و تبلت به شمار میروند که از نسخه تحت وب نیز برخوردار هستند.
برنامه یادداشت برداری گوگل Keep قابلیتهای سادهای در زمینه مدیریت امور در اختیار کاربران میگذارد؛ اما اگر به دنبال امکانات پیشرفتهتری هستید، بهتر است به سراغ گوگل Tasks بروید.
صفحه کلید مجازی Gboard یکی از بهترین کیبوردها برای دستگاههای مبتنی بر اندروید است که توسط گوگل پشتیبانی میشود. همچنین اپلیکیشن Files by Google گزینه مناسبی برای مدیریت حافظه و حذف فایلهای اضافی در اندروید است.