نشست فوری سازمان بهداشت جهانی: گزارش بیش از 6000 مورد آبله میمون
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد بیش از 6000 مورد ابتلا به آبله میمون در 58 کشور دنیا گزارش شده است. این سازمان با اعلام وضعیت اضطراری در بالاترین سطح هشدار از برگزاری نشست فوری در اواخر تیرماه و احتمالا 27 تیرماه خبر داد.
«تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیر کل سازمان ملل متحد در یک کنفرانس خبری مجازی گفت: « سازمان ملل متحد در هفتهای که از 18 ژوئیه (27 تیرماه) شروع میشود، جلسه کمیتهای در ژنو سوئیس را تشکیل خواهد داد که در آن وضعیت اضطراری بیماری آبله میمون را اعلام کند. این وضعیت بالاترین سطح هشدار سازمان جهانی بهداشت است.»
ریاست کمیته اضطراری 16 نفره سازمان جهانی بهداشت را «ژان ماری اوکو بل» از جمهوری دموکراتیک کنگو بر عهده دارد. وی پیش از این مدیر بخش واکسن و ایمنیسازی سازمان جهانی بهداشت بوده است.
در جلسه پیشین که در تاریخ 27 ژوئن تشکیل شده بود، کمیته تصمیم گرفت شیوع این بیماری که از آفریقا آغاز شده و در دیگر کشورها گسترش یافته است را، به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشتی اعلام نکند – تعداد مبتلایان در آن زمان نگران کننده نبود. هنوز وضعیت از آستانه اعلام وضعیت اضطراری عبور نکرده بود.
گبریسوس در ادامه گفت: « ما نگران افزایش تعداد مبتلایان هستیم. حدود 80% از موارد ابتلا گزارش شده در اروپا است. اروپا اکنون مرکز ابتلا به این ویروس است و ما با اعلام شرایط اضطراری باید به کنترل آن بپردازیم.»
آبله میمون یک عفونت ویروسی معمولا خفیف است که باعث علائمی مانند آنفولانزا میشود، با این تفاوت که ضایعات پوستی با خود به همراه دارد. این ویروس از اوایل ماه می در سراسر جهان گسترش یافته است.
علائم اولیه طبیعی آبله میمون تب بالا، تورم غدد لنفاوی و تاولهایی مانند آبله مرغان است.
میزان مرگ و میر در شیوعهای قبلی این ویروس در آفریقا در حدود 1% بوده است اما حالا به نظر میرسد میزان کشندگی آن در کشورهای بومی کاهش یافته است.
سازمان بهداشت جهانی به زودی دومین نشست کمیته اضطراری آبله میمون را با هدف اعلام شرایط اضطراری برگزار خواهد کرد. پس از این، کشورها موظف هستند براساس قوانین موجود در شرایط اضطراری رفتار کرده و سیاستهای جدیدی برای کنترل شیوع این بیماری اتخاذ کنند.