جدال در میان پرچمداران؛ شیائومی 12S و 12S پرو در برابر رقبا چه جایگاهی خواهند داشت
با اینکه شیائومی اواخر ۲۰۲۱ پرچمداران جدید سال آیندهی خود را معرفی کرده بود و انتظار نمیرفت تا پایان ۲۰۲۲ شاهد پرچمدار جدیدی از سری اصلی آن باشیم، این شرکت روز گذشته با برگزاری مراسمی در چین، چند محصول جدید شامل پرچمداران سری شیائومی 12S و شیائومی 12S پرو را رونمایی کرد.
رونمایی پیش از موعود شیائومی ۱۲ اس میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که از آنها میتوان به عملکرد نهچندان رضایتبخش و ناپایدار تراشهی Snapdragon 8 Gen 1 و همکاری این شرکت با لایکا اشاره کرد. عامل دوم موجب شده است تا پرچمداران جدید شرکت مذکور دوربینهایی عالی داشته باشند. شیائومی در رویداد روز گذشتهی خود، روی عملکرد بهتر و دوربین قدرتمند اعضای خانواده شیائومی 12S تأکید زیادی کرد.
حال امروز قصد داریم شیائومی ۱۲ اس و ۱۲ اس پرو را درمقابل رقبای سرسختشان، یعنی آیفون ۱۳ پرو، گلکسی اس ۲۲ پلاس، هواوی پی ۵۰ پرو و وانپلاس ۱۰ پرو قرار دهیم و ببینیم در این نبرد کدامیک پیروز میدان میشوند. این کار با بررسی بخشهای مختلف این گوشیهای هوشمند ازجمله عملکرد، نمایشگر، دوربین، باتری و قیمت انجام میشود.
عملکرد
شیائومی 12S و شیائومی 12S پرو به Snapdragon 8+ Gen 1 مجهز شدهاند. شیائومی از جدیدترین تراشهی کوالکام برای اولین بار در محصولاتش استفاده کرده است که هم در CPU و هم در بخش GPU نزدیک به ۳۰ درصد عملکرد بهتری درمقایسهبا نسل قبلی خود ارائه میدهد. این پیشرفتی بسیار عالی محسوب میشود؛ البته باید به این نکته اشاره کرد که درانتهای مراسم، این شرکت نسخهی دیگری از 12S پرو را معرفی کرد که از تراشهی Dimensity 9000+ قدرت میگیرد.
وانپلاس ۱۰ پرو و گلکسی S22 پلاس به Snapdragon 8 Gen 1 مجهز شدهاند. پرچمدار سامسونگ نسخهی دیگری نیز دارد که در آن تراشهی Exynos 2200 بهکار رفته است. هواوی هم دو نسخهی جهانی و معمولی هواوی P50 پرو را بهترتیب با پردازندههای Snapdragon 888 4G و Kirin 9000 عرضه میکند.
بااینحال، برندهی بخش اول آیفون ۱۳ پرو است که از تراشهی اپل A15 Bionic بهره میبرد. تراشهی مذکور از ۶ هسته شامل ۲ هستهی پرقدرت و ۴ هستهی کممصرف بهعنوان CPU استفاده میکند و بهگفتهی اپل، تا ۵۰ درصد قدرتمندتر از رقبایش است. این گوشی هوشمند قدرتمندترین پرچمدار حالحاضر محسوب میشود.
نمایشگر
شیائومی ۱۲ اس از صفحهنمایش ۶٫۲۸ اینچی FHD+ AMOLED با حداکثر روشنایی ۱۱۰۰ نیت و رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل برخوردار است؛ درحالیکه مدل پرو از صفحهنمایش ۶٫۷۳ اینچی LTPO با نرخ نوسازی ۱ تا ۱۲۰ هرتز و وضوح ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسل بهره میبرد. حداکثر روشنایی ۱۵۰۰ نیت، پشتیبانی از Dolby Vision، حسگر اثرانگشت درون صفحهنمایش و محافظ Corning Gorilla Glass Victus از دیگر ویژگیهای نمایشگر این گوشی محسوب میشود.
سامسونگ برای تمام مدلهای سری S22 از پنل Dynamic AMOLED 2X استفاده کرده است و ادعا میشود بهلطف تکنولوژی 2X، روشنایی نمایشگر گلکسی اس ۲۲ پلاس در حالت خودکار تا ۱۷۵۰ نیت افزایش مییابد. رزولوشن نمایشگر ۶٫۶ اینچی این مدل ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است. همچنین، از نرخ نوسازی متغیر پشتیبانی میکند که با فعالکردن آن، نرخ نوسازی میتواند بسته به کاربری بین ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز تغییر کند.
آیفون ۱۳ پرو به نمایشگر ۶٫۱ اینچی Super Retina XDR با رزولوشن ۲۵۳۲ در ۱۱۷۰ پیکسل و نرخ نوسازی تطبیقپذیر مجهز است. این یعنی بسته به نوع محتوایی که در دو گوشی بهنمایش درمیآید، نرخ نوسازی از ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز تغییر میکند. اندازهی صفحهنمایش دستگاه مذکور کوچکتری از پرچمداران شیائومی است. علاوهبراین، نمایشگر آیفونهای حرفهای اپل به روشنایی ۱۰۰۰ نیت در محیطهای بیرونی و ۱۲۰۰ نیت هنگام نمایش محتوای HDR دست خواهند یافت.
هواوی پی ۵۰ پرو هم از نمایشگر ۶٫۶ اینچی OLED با رزولوشن ۲۷۰۰ در ۱۲۲۸ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده میکند. اندازهی نمایشگر AMOLED وانپلاس ۱۰ پرو با شیائومی ۱۲ اس پرو برابر است. این محصول از پنل QHD+ با رزولوشن ۳۲۱۶ در ۱۴۴۰ پیکسل استفاده میکند و نرخ نوسازی ۱ تا ۱۲۰ هرتز را ارائه میدهد. درضمن گوشی هوشمند مذکور این کار را سریعتر از نسل پیشین خود انجام دهد.
همچنین، وانپلاس ۱۰ پرو کالیبراسیون رنگ دوگانه دارد و این یعنی در سطوح روشنایی بالا و پایین کالیبره شده است. گواهی HDR10+، پشتیبانی از عمق رنگ ۱۰ بیتی، MEMC و فضای رنگی sRGB و DCI-P3 از دیگر ویژگیهای نمایشگر پرچمدار وانپلاس محسوب میشود. با بررسی مشخصات یادشده متوجه میشویم که پروضوحترین نمایشگر در بین پرچمداران حالحاضر بازار متعلق به وان پلاس ۱۰ پرو است.
دوربین
همانطورکه پیشتر گفتیم، پرچمداران جدید شیائومی به لنزهای لایکا مجهز هستند. در دوربین اصلی این دو گوشی، سنسور بزرگ سونی IMX707 بهکار رفته و ۱۲ اس به دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید و دوربین ۱۳ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو مجهز شده است. 12S پرو نیز از دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید و اولتراواید و تلهفوتو استفاده میکند. همچنین، هوش مصنوعی در این گوشیها میتواند با تشخیصدادن جنسیت افراد میزان اعمال زیباسازی را با چهرهی آنها سازگار کند.
گلکسی S22 پلاس از ترکیب سه دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید و ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید و ۱۲ مگاپیکسلی تلهفوتو برخوردار است. در حالت پیشفرض، عکسهای دوربین اصلی با وضوح ۱۲ مگاپیکسل ثبت میشوند. لرزشگیر اپتیکال (OIS) و فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) از نوع دوال پیکسل نیز برای دقت بیشتر در عکاسی بهکمک کاربران میشتابند.
آیفون ۱۳ پرو از سه دوربین واید و اولتراواید و تلهفوتو بهره میبرد. دوربین اصلی حسگری ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین اولتراواید نیز حسگری ۱۲ مگاپیکسلی دارد و برای نخستینبار در دنیای آیفون، از قابلیت فوکوس خودکار نیز برخوردار است. همچنین، دوربین تلهفوتو حسگر ۱۲ مگاپیکسلی دارد و از لرزشگیر اپتیکال OIS روی لنزهای خود استفاده میکند. گوشی هواوی P50 پرو به دوربینهای ۵۰، ۶۴، ۱۳ و ۴۰ مگاپیکسلی و وان پلاس ۱۰ پرو به دوربینهای ۴۸ و ۵۰ و ۸ مگاپیکسلی مجهز است.
برای اینکه بتوانیم این دوربینها را بهتر مقایسه کنیم، باید منتظر بمانیم تا شیائومی 12S و 12S پرو بهدست کارشناسان دیتاسنتر من برسند؛ البته باتوجهبه جدول مشخصات، پیشبینی میشود پرچمداران شیائومی 12S عملکرد بسیار مطلوبی از خود نشان دهند.
باتری
شیائومی ۱۲ اس به باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی با قابلیت پشتیبانی از فناوری شارژ سریع سیمی ۶۷ وات و شارژ سیمی ۵۰ وات و شارژ معکوس ۱۰ وات مجهز است. شیائومی ۱۲ اس پرو نیز از باتری ۴۶۰۰ میلیآمپرساعتی دارد که با شارژ سریع ۱۲۰ وات سیمی و ۵۰ وات بیسیم و ۱۰ وات معکوس همراه شده است.
سامسونگ برای مدل S22 پلاس از باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده کرده است که از شارژ سریع ۴۵ وات پشتیبانی میکند. درمقابل، آیفون ۱۳ پرو باتری ۳۰۹۵ میلیآمپرساعتی با قابلیت پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۲۰ وات و شارژ بیسیم ۷٫۵ وات و ۱۵ وات (درصورت استفاده از MagSafe) دارد.
هیجانانگیزترین بخش وانپلاس ۱۰ پرو باتری و تنظیم شارژ آن است. دستگاه مذکور باتری بزرگ ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی را در خود جای داده است که از دیگر پرچمداران فعلی بازار حجیمتر است و از شارژ فلش SuperVOOC با قدرت ۸۰ وات نیز پشتیبانی میکند. درضمن، میتوان آن را بهصورت بیسیم و با قدرت ۵۰ وات شارژ کرد. هواوی P50 پرو هم از باتری ۴۳۶۰ میلیآمپرساعتی با فناوری شارژ سیمی ۶۶ وات و بیسیم ۵۰ وات بهره میبرد.
قیمت
- شیائومی 12S اولترا دربرابر آیفون 13 پرو مکس و سایر پرچمداران بازار چه حرفهایی برای گفتن دارد؟
قیمت مدل پایهی شیائومی ۱۲ اس و شیائومی ۱۲ اس پرو در بازار چین بهترتیب ۶۰۰ و ۷۰۰ دلار خواهد بود. احتمال ورود این گوشیها به بازارهای دیگر ازجمله اروپا و دیگر کشورهای آسیایی با قیمتهای متفاوت وجود دارد؛ البته نسخهی مدیاتک شیائومی 12S پرو با قیمت پایهی ۶۰۰ دلار روانهی بازار چین خواهد شد.
ناگفته نماند نسخههای پایهی آیفون ۱۳ پرو، گلکسی اس ۲۲ پلاس، وانپلاس ۱۰ پرو و هواوی پی ۵۰ پرو نیز بهترتیب درحدود ۱,۱۰۰، ۱,۰۰۰، ۸۳۰ و ۸۲۰ دلار قیمت دارند.
****
برای مقایسهی دقیق گوشیهای شیائومی ۱۲ اس و ۱۲ اس پرو با آیفون ۱۳ پرو، گلکسی اس ۲۲ پلاس، هواوی P50 پرو و وان پلاس 10 پرو میتوانید از جدول زیر استفاده کنید. اگر به مقایسههای عمیق در بین محصولات مختلف علاقهمند هستید، به بخش محصولات دیتاسنتر من سربزنید.