فضانوردان پس از زندگی در فضا مقدار قابل توجهی از تراکم استخوان خود را از دست میدهند
مطالعه جدیدی که در ژورنال Scientific Reports منتشر شده، نشان میدهد که فضانوردان حتی پس از یک سال از بازگشت به زمین، مقدار قابل توجهی از تراکم استخوان خود را از دست میدهند که بیشتر آن تغییرناپذیر است.
مطالعات گذشته نشان داده بودند که فضانوردان با هر ماه زندگی در فضا حدود 1 تا 2 درصد از جرم استخوانی خود را از دست میدهند. این اتفاق به دلیل عدم گرانش در فضا میافتد و از آنجایی که فشار روی پاها بسیار کمتر است، جرم استخوانی آنها کاهش مییابد. مطالعهای که سال 2020 میلادی انجام شد، مدلی بر اساس دادههای قبلی ساخت که نشان میداد 33 درصد از مسافران به مقصد مریخ احتمالا دچار پوکی استخوان خواهند شد.
مطالعه استخوان فضانوردان
این گروه جدید از محققان برای اینکه متوجه شود که فضانوردان چگونه دوباره روی پای خود میایستند، مچ دست و پای 17 فضانورد را قبل، حین و بعد از سفر فضایی اسکن کردند. آنها متوجه شدند مقداری که از استخوانهای یک فضانورد در سفر فضایی کاهش مییابد، معادل کاهش جرم استخوانی آنها در چند دهه زندگی روی زمین است.
آنها در این مطالعه دریافتند که چگالی استخوان ساق پای 9 فضانورد همچنان پس از یک سال بازگشت به زمین به حالت عادی خود بازنگشته است و حدود یک دهه از عمر استخوان آنها از دست رفته است. به علاوه، فضانوردانی که بین 4 تا 7 ماه در ایستگاه فضایی بینالمللی سپردی کردند، روند بهبود آنها کندتر بود.
این گروه تحقیقاتی در نهایت اعلام کرد که چنین نتایجی برای سفرهای فضایی آینده به مریخ بسیار نگرانکننده هستند. البته ممکن است پس از مدتی به این شرایط عادت کنیم و تا مقدار خاصی استخوان از دست دهیم، اما این احتمال نیز وجود دارد که تا جایی استخوان از دست دهیم که دیگر چیزی باقی نماند.