سرور مجازی
تکنولوژی

هرآنچه از کنفرانس WWDC 2022 اپل انتظار داریم

کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل در سال 2022 دوشنبه 16 خرداد آغاز می‌شود و تا جمعه 20 خرداد ادامه پیدا می‌کند. مانند هر سال انتظار داریم که کوپرتینویی‌ها در رویداد WWDC 2022 از جدیدترین نسخه سیستم عامل‌های خود رونمایی کنند و شاید چند سخت‌افزار جدید را هم ببینیم. در ادامه مطلب نگاهی خواهیم داشت به هر آن‌چه که ممکن است در مراسم پیش رو معرفی شود.

اپل دوشنبه 16 خرداد رویداد چند روزه توسعه‌دهندگان خود را با یک نطق اصلی آغاز می‌کند که به وقت ایران ساعت 21:30 شروع می‌شود. اگرچه عمده توجه این مراسم به سیستم عامل و نرم‌افزارها معطوف خواهد بود، اما کوپرتینویی‌ها نشان داده‌اند که سخت‌افزارها هم می‌توانند به این رویداد راه پیدا کنند. برخی شایعات از احتمال معرفی مک‌بوک ایر M1 و برخی از احتمال رونمایی از هدست واقعیت ترکیبی خبر داده‌اند. اما ابتدا بگذارید به سراغ بازیگران اصلی مراسم برویم.

به‌روزرسانی سیستم عامل‌ها

واضح‌ترین برنامه اپل برای مراسم WWDC 2022 رونمایی از جدیدترین تغییرات سیستم عامل‌های این شرکت خواهد بود. این بخش ثابت از کنفرانس توسعه‌دهندگان همواره به معرفی قابلیت‌های جدید نرم‌افزاری می‌پردازد و دلیلش ساده است: توسعه‌دهندگان که مخاطبان محوری این برنامه هستند می‌خواهند بدانند که باید اپلیکیشن‌های خود را چگونه برای نسخه‌های بعدی آپدیت کنند.

منابع و قابلیت‌های نرم‌افزاری اپل دائما در حال تغییر است و توسعه‌دهندگان باید نسبت به آن‌ها آگاهی داشته باشند. با این حال، برخلاف محصولات فیزیکی که بیشترین توجه را به خود اختصاص می‌دهند، شایعات مربوط به نسخه‌های جدید سیستم عامل‌ها معمولا بسیار کمترند.

نوشته های مشابه

iOS 16 و iPadOS 16

iOS 16

مهم‌ترین پلتفرمی که اپل همواره در WWDC 2022 درباره آن صحبت می‌کند، سیستم عامل آیفون یعنی iOS است. این سیستم عامل معمولا بسیاری از ویژگی‌های خود را به iPadOS قرض می‌دهد. شایعات حاکی از آن است که نسخه 16 شباهت زیادی به نسخه 15 خواهد داشت اما به لحاظ کارآمدی تغییراتی را دریافت می‌کند. «مارک گرمن» از بلومبرگ قبلا گفته بود که iOS 16 به روش‌های جدیدی برای تعامل با سیستم و چند اپلیکیشن جدید مجهز می‌شود.

گرمن در ادامه اضافه کرد که یک قابلیت نرم‌افزاری قرار است نرخ نوسازی نمایشگر را تا 1 هرتز پایین بیاورد و ویژگی صفحه همیشه روشن را به سری آیفون 14 پرو اضافه کند. او همچنین گفته بود که تغییراتی برای دو اپلیکیشن Messages و Health در راه است. Messages احتمالا به ویژگی‌هایی شبیه شبکه‌های اجتماعی و تغییراتی در زمینه پیام‌های صوتی مجهز می‌شود. لاک اسکرین هم ظاهرا تغییراتی خواهد داشت و قرار است والپیپرهایی داشته باشد که مانند ویجت‌ها به کاربر اطلاعات ارائه می‌کنند.

چندوظیفگی از جمله قابلیت‌هایی است که گزارش‌ها از بهینه‌سازی آن برای iPadOS 16 گفته‌اند. اپل ظاهرا زیرساخت‌های WebKit را برای حالت مولتی‌تسکینگ تغییرات داده تا پنجره‌ها آزادانه‌تر قابلیت تغییر اندازه داشته باشند. به‌علاوه، با توجه به این که آیپد پرو و آیپد ایر از تراشه M1 استفاده می‌کند، این احتمال وجود دارد که تغییراتی برای استفاده بیشتر از این توان پردازشی در نظر گرفته شده باشد.

اپل پیش‌تر از ویژگی‌های جدیدی برای دسترسی‌پذیری در iOS 16 رونمایی کرده بود که احتمالا در این نسخه از راه می‌رسند. این ویژگی‌ها شامل پشتیبانی از زبان فارسی در بخش VoiceOver نیز می‌شود.

macOS 13

مک اواس 13

اپل تا مدت‌ها صرفا نسخه 10 سیستم عامل macOS را آپدیت می‌کرد، اما این رویه در دو سال اخیر تغییر کرد و نسخه‌های جدید با شماره‌های افزایشی به بازار آمدند. در نتیجه، انتظار داریم که آپدیت بعدی هم تحت عنوان macOS 13 منتشر شود. در خصوص پسوند اسمی هنوز مشخص نیست که این نسخه از نام چه محل یا حیوانی استفاده خواهد کرد اما یک گزینه بالقوه می‌تواند Mammoth باشد.

متاسفانه در خصوص تغییرات مک اواس اطلاعات زیادی در دسترس نیست. با این حال، می‌توان حدس زد که این به‌روزرسانی رابط کاربری سیستم عامل را تغییر دهد تا شباهت مک اواس به iOS و iPadOS بیشتر شود و یکپارچگی محصولات اپل سیلیکون افزایش پیدا کند.

watchOS 9

watchOS 9

آپدیت watchOS 9 احتمالا آپدیت بزرگی خواهد بود اما در شایعات به تغییرات این نسخه اشاره‌ای نشده است. در گزارشی در ماه آوریل گفته شده بود که اپل می‌خواهد حالت جدید کاهش مصرف انرژی را به ساعت هوشمند خود اضافه کند. البته در حال حاضر هم حالتی به نام Power Reserver در این دستگاه وجود دارد که وقتی شارژ به 10 درصد می‌رسد، مصرف انرژی را محدود به نمایش ساعت می‌کند. اما باید دید که این حالت جدید چه ویژگی‌هایی را در بر خواهد داشت.

در حال حاضر می‌توانیم انتظار داشته باشیم که این ویژگی هم مثل ویژگی Low Power در آیفون سطح روشنایی نمایشگر و بخشی از پردازش‌های پس‌زمینه را کاهش دهد.

watchOS 9 می‌تواند پشتیبانی از ویژگی رصد فیبریلاسیون دهلیزی قلب را به ارمغان بیاورد و همچنین احتمالا چند حالت ورزشی تازه را به ساعت‌های هوشمند اپل اضافه می‌کند.

tvOS 16

اگرچه کاربران توجه بیشتری به سایر سیستم عامل‌های اپل دارند، ولی اپل tvOS را فراموش نمی‌کند و همیشه تغییرات کوچکی را در اختیار کاربران این پلتفرم قرار می‌دهد. در یکی از گمانه‌زنی‌ها گفته شده که کوپرتینویی‌ها می‌خواهند برخی از ویژگی‌های مربوط به HomeKit را به این سیستم عامل بیاورند، اما فعلا جزئیات بیشتری در این باره در دسترس نیست.

به‌علاوه، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که سیستم عامل tvOS برای مطابقت با iOS در نسخه جدید از عدد 16 استفاده کند و چند اسکرین‌سیور جدید را در اختیار کاربران خود قرار دهد.

سخت‌افزارهای جدید: احتمال معرفی تراشه M2

تراشه M2 اپل

اپل اولین بار از اپل سیلیکون در WWDC 2020 پرده برداشت و اعلام کرد که ظرف دو سال همه محصولات خود را به معماری آرم می‌برد. حالا بعد از گذشت دو سال این برنامه تقریبا تکمیل شده و فقط یک محصول باقی مانده که به تراشه اختصاصی این شرکت مجهز شود.

کوپرتینویی‌ها بعد از معرفی تراشه M1 به سراغ M1 پرو، M1 مکس و M1 اولترا رفتند. حالا انتظار می‌رود که این چرخه با تراشه نسل دوم اپل موسوم به M2 به‌روز شود. شایعات فعلی حاکی از آن است که تراشه M2 از پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای استفاده خواهد کرد اما سرعت کلاک آن کمی نسبت به M1 افزایش می‌یابد. با این حال، در زمینه پردازشگر گرافیکی انتظار داریم که تعداد هسته‌ها از 7 و 8 به 9 و 10 هسته برسد.

با این حال، کاربرانی که محصولات M1 مکس و M1 اولترا را خریداری کرده‌اند، نباید زیاد نگران باشند چون تراشه M2 در ابتدا یک تراشه پایین‌رده خواهد بود و بعداً با نسخه‌های پرو، مکس و اولترا تقویت می‌شود. فعلا هیچ صحبتی درباره ظرفیت حافظه این چیپست به میان نیامده اما اگر قرار به استفاده از قابلیت‌های جدیدی مثل رمزنگاری اختصاصی ویدیو باشیم، باید به رم بیشتری دسترسی پیدا کنیم.

اگرچه رونمایی لپ‌تاپ و کامپیوتر در نیمه دوم سال برای اپل منطقی‌تر به نظر می‌رسد، اما احتمال معرفی مک‌بوک یا مک پرو جدید در WWDC 2022 چندان دور از ذهن نیست.

مک‌های جدید: مک‌بوک ایر و مک پرو

طبق گزارش‌ها، اپل مشغول کار روی حداقل 9 مک جدید با تراشه M2 است. ولی همه این محصولات به این زودی‌ها معرفی نمی‌شوند. در حال حاضر، محتمل‌ترین گزینه‌ها برای WWDC 2022 دو دستگاه هستند.

مک‌بوک ایر M2

مک بوک ایر M2

اولین دستگاه مک‌بوک ایر جدید است چون یکی از اولین دستگاه‌هایی بود که با تراشه اپل سیلیکون معرفی شد. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که طراحی مک‌بوک ایر تغییرات بزرگی خواهد داشت. بدنه این دستگاه قرار است تخت‌تر شود و رنگ‌های بیشتری را به کاربر ارائه کند.

«مینگ-چی کو»، تحلیل‌گر سرشناس مسائل اپل در ماه مارس گفته بود که مک‌بوک ایر بعدی احتمالا با یک فرم فکتور جدید و رنگ‌های بیشتر عرضه می‌شود و باید در فصل سوم 2022 منتظر آن باشیم. او باور داشت که این دستگاه به نمایشگر mini-LED مجهز نمی‌شود. کو در ماه مارس در گزارش دیگری اعلام کرد که این لپ‌تاپ از تراشه M2 استفاده خواهد کرد اما در اواخر سال 2022 به بازار می‌آید.

در همان ماه، «راس یانگ»، تحلیل‌گر معروف مدعی شد که مک‌بوک ایر در سه اندازه 15، 13 و 12 اینچی تولید می‌شود. او بعدا تاکید کرد که مدل 15 اینچی در سال 2023 به بازار می‌آید و مدل 13 اینچی در واقع پنل 13.6 اینچی خواهد داشت.

خبرنگار بلومبرگ یکی از افراد مهمی است که باور دارد اپل در WWDC 2022 از مک‌بوک ایر جدید پرده برمی‌دارد. «مارک گرمن» می‌گوید شواهدی را مشاهده کرده که نشان می‌دهد برخی از کارمندان اپل از مک‌بوک ایر بعدی استفاده می‌کنند.

با این حال، معرفی مک‌بوک ایر M2 در کنفرانس توسعه‌دهندگان به معنای عرضه فوری این دستگاه نخواهد بود. لپ‌تاپ اپل احتمالا به عنوان اولین محصولی معرفی می‌شود که از این چیپست جدید استفاده می‌کند و با فاصله چند ماهه به بازار می‌آید.

مک پرو

اپل مک پرو

همان‌طور که گفتیم، تنها یک محصول مانده که به تراشه‌های اپل سیلیکون مجهز نشده و این دستگاه مک پرو است. اپل در خلال رویداد Peek Performance وعده داد که این کامپیوتر در آینده رونمایی می‌شود و حالا WWDC 2022 می‌تواند رویداد خوبی برای معرفی آن باشد.

گزارشی که در ماه مارس در این باره منتشر شد، مدعی بود که اپل در این کامپیوتر قدرتمند صرفا از یک تراشه M1 اولترا که ترکیبی از دو تراشه M1 مکس است، استفاده نخواهند کرد. البته کوپرتینویی‌ها از همین تکنیک بهره می‌جویند اما این بار دو تراشه M1 اولترا را کنار هم قرار می‌دهند تا 40 هسته پردازشی، 128 هسته گرافیکی و 64 هسته پردازش عصبی ارائه شود.

احتمال عرضه مک پرو در کنفرانس توسعه‌دهندگان مجددا توسط مارک گرمن تقویت شد. ولی این دستگاه هم در صورت معرفی در این مراسم احتمالا مثل مک‌بوک ایر بلافاصله عرضه نمی‌شود و علاقه‌مندان باید ماه‌ها منتظر بمانند تا به آن دسترسی پیدا کنند.

هدست واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

هدست واقعیت مجازی اپل

سال‌هاست که شایعات گوناگونی درباره توسعه یک هدست واقعیت افزوده، واقعیت مجازی یا واقعیت ترکیبی توسط اپل شنیده می‌شود. این گمانه‌زنی‌ها در ماه‌های اخیر شدت گرفته و به نظر می‌رسد که سری جدید آزمایش‌های مربوط به هدست AR از ماه فوریه در این شرکت آغاز شده است. گزارش‌ها می‌گویند هدست اپل در ماه مه وارد مرحله پیشرفته توسعه شده و حتی به اعضای هیئت مدیره این شرکت نشان داده شده است.

افزون بر این، به نظر می‌رسد که اخیرا یک شرکت سوری نشان تجاری realityOS را برای اپل ثبت کرده است. این نام احتمالا نام سیستم عامل هدست‌های این شرکت خواهد بود که قبلا اشاراتی به آن در لاگ‌های اپ استور دیده شده بود. اپل برای فروش هدست واقعیت مجازی به اپلیکیشن‌هایی نیاز دارد که برای این پلتفرم ساخته شده باشند، در نتیجه چندان عجیب نیست که این دستگاه چند ماه زودتر معرفی شود تا به توسعه‌دهندگان فرصت توسعه اپلیکیشن را بدهد.

با توجه به این که در بسیاری از گزارش‌ها گفته شده این دستگاه اواخر 2022 یا اوایل 2023 از راه می‌رسد، WWDC 2022 می‌تواند فضای مناسبی برای پرده‌برداری از هدست اپل باشد. شایعات می‌گویند اولین نسل از این محصول به عنوان یک دستگاه مستقل عمل می‌کند و احتمالا از تراشه اختصاصی M1 برای محصولات VR استفاده خواهد کرد.

هدست کوپرتینویی‌ها احتمالا نمایشگر 8K خواهد داشت و از دوربین برای ردیابی دست، ردیابی چشم، حسگر لایدار و چند مکانیزم کنترلی دیگر بهره می‌برد. در خصوص قیمت پیش‌بینی می‌شود که با محصولی با حداقل قیمت 1000 دلار یا حداکثر قیمت 3000 دلار روبرو باشیم.

طرح مفهومی هدست واقعیت افزوده اپل

اگرچه بعید به نظر می‌رسد که این سخت‌افزار در حال حاضر در اختیار عموم قرار بگیرد، اما ممکن است برخی توسعه‌دهندگان بتوانند به نسخه خاصی از آن دسترسی پیدا کنند. اپل قبلا در کنفرانس‌های توسعه‌دهندگان خود کیت‌های مخصوصی را برای توسعه در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داده بود تا برای محصولات جدید یا تغییرات سخت‌افزاری این شرکت آماده شوند.

بنابراین معرفی یک هدست مرجع برای ساخت اپلیکیشن می‌تواند ایده خوبی باشد و شرایط را برای عرضه عمومی این دستگاه آماده‌تر کند. با این حال، هنوز نمی‌توان با قطعیت گفت که این محصول در WWDC 2022 معرفی می‌شود یا نه.

با توجه به این که زمان زیادی تا برگزاری کنفرانس توسعه‌دهندگان سال 2022 اپل باقی نمانده، حدس می‌زنید که این شرکت امسال چه محصولاتی را معرفی خواهد کرد؟ آیا افزون بر سیستم عامل‌ها و نرم‌افزارهایی که همه کاربران انتظارشان را می‌کشند، غافل‌گیری خاصی در نظر گرفته شده تا کاربران را به شگفتی وا دارد یا نه؟ لطفا دیدگاه‌های خود را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا