بررسی طرح صیانت از کاربران در کمیسیون مشترک به هفته دیگر موکول شد
بهگزارش mydtc، عصر امروز ۱۸ آبان، با برگزاری ششمین جلسهی بررسی و تصویب آییننامهی کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از کاربران، رئیس این کمیسیون در ابتدای جلسه از راهاندازی ۳ کمیتهی دیگر زیرنظر کمیسیون مشترک خبر داد. بهگفتهی او، این سه کمیته شامل «کمیتهی کسبوکارهای دیجیتال» و «کمیتهی فرهنگی و رسانه» و «کمیتهی زیرساخت» برای حضور و ارائه بهوسیلهی صاحبنظران تشکیل میشود. براساس گفتههای تقیپور، نمایندگان باید تا آخر وقت امروز در یکی از این کمیتهها عضو شوند.
درادامهی این جلسه، یکی از نمایندگان پیشنهاد کمیتهای در حوزهی امنیت سایبری را هم ارائه داد که رضا تقیپور اعلام کرد این پیشنهاد در جلسهی هیئترئیسه مطرح و درصورت موافقت، تشکیل خواهد شد.
در جلسهی امروز عصر کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، مرکز تبلیغات و اتاق بازرگانی حضور داشتند که تنها مستمع نظرات بودند تا در جریان بررسی طرح نیز قرار بگیرند. تقیپور دراینباره گفت: «نهادهایی که دعوت شدهاند، هفتهی آینده در روزهای دوشنبه و سهشنبه میتوانند نظرات خود را بیان کنند.»
پس از آنکه نمایندگان در صحن علنی مجلس با بررسی طرح صیانت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند، کمیسیون ویژهای برای بررسی این طرح ایجاد شد. براساس اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس میتواند بررسی و تصویب هریک از طرحها و لوایح را به یک کمیسیون داخلی بسپارد و بعد از تأیید شورای نگهبان، آن قانون را در مدت محدودی اجرا کند. اکنون کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت قرار است چنین اقدامی را انجام داده و با تشکیل اعضای کمیسیون، آییننامه آن را هم در هفتههای گذشته با برگزاری منظم جلسات امروز بهصورت رسمی تصویب کرد.
در هر جلسه، بخشی از آییننامهی این کمیسیون تصویب شده است. برای نمونه، در جلسهی دوم این کمیسیون بعد از انتخاب اعضای آن، این مورد در آییننامه کمیسیون مشترک تصویب شد که طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی بهصورت پخش زنده باشد تا همه بررسی آن را مشاهده کنند یا در جلسهی دیگری این موضوع بررسی شد که کلیات طرح صیانت باید در کمیسیون ویژه به رأی گذاشته شود و درصورتیکه کلیات طرح رأی نیاورد، در مدت ۱۰ روز باید طرح جایگزین به کمیسیون پیشنهاد شود. در جلسهی سوم هم مقرر شد در تمام جلسات کمیسیون، نمایندهی رسمی مرکز پژوهشها، نمایندهی رسمی دیوان محاسبات، نمایندهی رسمی دولت و نمایندهی رسمی اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران بهعنوان بخش خصوصی برای حضور و اظهارنظر در جلسات صحن علنی کمیسیون حاضر شوند و هرکدام بتوانند حداکثر یک نفر مشاور را بههمراه داشته باشند.
سرانجام، ۱۶ آبان آییننامهی کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از کاربران به تصویب اعضای آن رسید. حالا در گام جدید بعد از تصویب این آییننامه، از هفتهی آینده بررسی اصلی طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی شروع خواهد شد.