ستارهشناسان یکی از جوانترین سیارههای تاریخ را کشف کردند
به گزارش mydtc و به نقل از اسلشگیر، تخمین زده شده است که این سیاره چندین برابر شیاره مشتری جرم دارد و میلیونها سال پیش حول ستارهش شکل گرفته است. در زمانی که شکلگیری این سیاره دوردست آغاز شده بود جزایر اصلی هاوایی در حال بیرون آمدن از اقیانوسهای سیاره ما بودند. این سیاره بسیار جوان است، به قدری جوان است که پژوهشگران بر این باورند که هنوز به علت انرژی ایجاد شده و آزاد شده در طی دوره شکلگیریش داغ است. این تیم معتقد است که این سیاره احتمالاً دمایی مشابه با گدازههای آتشفشانی دارد.
سیاره مذکور نخستین بار در سال 2018 با استفاده از تلسکوپ سوبارو واقع در کوه مائوناکیا در هاوایی دیده شد. در طی این سالها مطالعه بر روی آن با استفاده از تلسکوپهای دیگر در این سایت، از جمله رصدخانه Keck، در حال انجام بوده است. سیاره 2M0437b و ستاره والد آن در ابر [مولکولی] ثور (Taurus Cloud) واقعند، که یک خاستگاه ستارهای به شمار میرود. فاصله این سیاره از ستارهاش خیلی بیشتر از فاصله زمین از خورشید است. به باور پژوهشگران، فاصله آن با ستارهاش 100 برابر بیشتر از فاصله زمین تا خورشید است.
این فاصله زیاد باعث آسانتر شدن مطالعه آن میشود چرا که نور ستارهاش باعث مبهمتر شدنش نمیشود. پژوهشگران میخواهند با استفاده از تلسکوپهای فضایی، از جمله هابل و جیمز وب، به بررسی امکان وجود گازهایی در جو این سیاره و تعیین احتمال وجود حلقهای در اطراف آن که منجر به شکلگیری یک قمر شود بپردازند.