یادآوری وزیر پیشین ارتباطات به وزارت نفت: از پروژه حذف کارت سوخت و ادغام آن در کارت بانکی استفاده کنید
سهشنبه ۴ آبان ماه سوختگیری با کارت سوخت در جایگاههای عرضه سوخت در سراسر کشور دچار اختلال شد و در آن زمان مقامهای مسئول از جمله مدیران وزارت نفت اعلام کردند که این مشکل یک مشکل فنی است و بهزودی برطرف میشود. در مقابل این اظهارات، شورای عالی فضای مجازی در اطلاعیهای حمله سایبری به سیستم سوخترسانی کشور را تأکید کرد. روز بعد از این اتفاق هم سازمان پدافند غیرعامل پس از حمله سایبری به سامانه سوخت، در اطلاعیهای اعلام کرد: «سازمان پدافند غیرعامل به سازمانهایی که نقاط نفوذ و آسیب آنها از طریق این سازمان شناسایی شده است، هشدار داد که اگر حملهای از طریق نقاط آسیبپذیر شناسایی شده از طریق این سازمان صورت گیرد و موجب اخلال در خدمات رسانی و خدشه به اعتبار سایبری کشور شود، موضوع را از طریق مراجع قانونی پیگیری میکند.»
حالا هم محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کانال تلگرامی خود موضوع ادغام کارتهای سوخت با کارت بانکی را به مدیران وزارت نفت دولت سیزدهم یادآوری کرده است. جهرمی در این مورد نوشته:
اواخر سال ۹۷ و در راستای ادغام کارتهای خدماتی در دولت الکترونیکی؛ پروژه حذف کارت سوخت و ادغام آن در کارت بانکی با همکاری وزارت نفت، بانک مرکزی، وزارت کشور و وزارت ارتباطات شروع و بهخوبی به پایان رسید.هم اکنون همهی زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری این کار آماده و دستگاههای پرداخت الکترونیکی مستقر در تمامی پمپ بنزینها، در مدت زمان کوتاهی، قابلیت ایفای نقش جایگزین را دارند.ضمن عرض خدا قوت به مدیران وزارت نفت؛ این مطلب را نوشتم تا اگر در میانهی تغییرات مدیریتی این موضوع مغفول مانده، یادآوری شود. شاید به کارشان بیاید…
اواخر آبان ماه سال ۱۳۹۷ جهرمی که آن زمان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود، در توئیتر خود با اشاره به هزینهای ۳۳۰ میلیارد تومانی برای صدور ۱۰ میلیون کارت سوخت این سؤال را مطرح کرد که با این هزینه میتوان چند مدرسه و بیمارستان را ساخت؟ او با اشاره به راههای صرفهجویی در این میزان هزینه تأکید کرده بود که به کمک دولت الکترونیکی، تعامل با سازمانها و استفاده از کارت بانکی برای سوختگیری امکان صرفهجویی از این میزان هزینه برای صدور کارت سوخت فراهم خواهد شد.
در آن زمان مخالفتهایی با این پیشنهاد محمدجواد آذری جهرمی شد؛ اما حالا مشخص شده که در سال ۱۳۹۷، پروژه حذف کارت سوخت و اغام آن در کارت بانکی با همکاری مسئولان مختلف به پایان رسیده؛ اما گویا با گذشت بیش از ۳ سال از پیادهسازی این پروژه هنوز از آن استفاده نمیشود.