سرور مجازی
ماهواره و فضا

توقف گردشگری فضایی بلو اوریجین؛ تمرکز کامل بر مأموریت‌های ماه

توقف گردشگری فضایی بلو اوریجین؛ تمرکز کامل بر مأموریت‌های ماه

شرکت فضایی «بلو اوریجین» متعلق به جف بزوس، میلیاردر آمریکایی، اعلام کرد برنامه پروازهای گردشگری فضایی خود را به‌طور موقت و «حداقل برای مدت دو سال» متوقف می‌کند تا تمامی منابع و ظرفیت‌های خود را بر مأموریت‌های اکتشافی ماه متمرکز سازد.

این تصمیم به‌صورت موقت فعالیت‌های پنج‌ساله اخیر این شرکت را در زمینه اعزام انسان به فراتر از «خط کارمن» (مرز پذیرفته‌شده بین جو زمین و فضای بیرونی)  متوقف خواهد کرد.

به گزارش دیتاسنتر من و به نقل از Techcrunch، این اطلاعیه تنها چند هفته پیش از سومین پرتاب موشک سنگین‌وزن «نیو گلن» این شرکت منتشر شد که طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی، برای اواخر فوریه برنامه‌ریزی شده بود. بلو اوریجین پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد در این پرتاب، کاوشگر رباتیک خود را به سمت ماه ارسال کند؛ اما این فضاپیما همچنان در مرکز فضایی «جانسون» ناسا در تگزاس تحت آزمایش‌های نهایی قرار دارد.

از سوی دیگر، با بازگشت «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، فشار بر ناسا برای بازگرداندن فضانوردان به ماه پیش از پایان دور دوم ریاست‌جمهوری او افزایش یافته است. این رویکرد، فرصت‌های تازه‌ای را در اختیار شرکت‌های رقیب اسپیس‌ایکس (از جمله بلو اوریجین) برای مشارکت در مأموریت‌های قمری قرار داده است.

بلو اوریجین در بیانیه روز جمعه خود تأکید کرد: «این تصمیم نشان‌دهنده تعهد کامل شرکت به هدف ملی بازگشت به ماه و استقرار حضور پایدار در آن است.»

این شرکت بیش از یک دهه پیش، موشک زیرمداری «نیو شپرد» را برای نخستین بار به پرواز درآورد. این موشک نخستین نمونه‌ای بود که توانست با موفقیت به فضای زیرمداری دست یافته و به سلامت به زمین بازگردد. با این حال، برخلاف موشک «فالکون ۹» اسپیس‌ایکس، نیو شپرد برای دستیابی به مدار زمین طراحی نشده بود و کاربرد آن عمدتاً به پروازهای کوتاه‌مدت گردشگری فضایی و انجام مأموریت‌های پژوهشی محدود می‌شد. در این پروازها، مسافران می‌توانستند حدود چهار دقیقه بی‌وزنی را در کپسول این شرکت تجربه کنند.

بر اساس گزارش بلو اوریجین، نیو شپرد تاکنون ۳۸ پرواز انجام داده و ۹۸ انسان را به همراه بیش از ۲۰۰ محموله علمی و تحقیقاتی به فضا برده است.

لازم به ذکر است که این برنامه پیشتر نیز در سال ۲۰۲۲ پس از انفجار یکی از تقویت‌کننده‌های نیو شپرد در حین یک پرواز بدون سرنشین متوقف شده بود. هرچند در آن حادثه کپسول به موقع جدا شد و خسارت جانی در کار نبود، اما پروازهای سرنشیندار نیو شپرد تا پایان سال ۲۰۲۳ تعلیق باقی ماند تا مهندسان شرکت علت حادثه را شناسایی و رفع کنند.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا