سرور مجازی
فناوری

ربات‌های خودران به جنگ آلودگی آب می‌روند: راه‌حلی برای جلوگیری از ایجاد «مناطق مرده»

ربات‌های خودران به جنگ آلودگی آب می‌روند: راه‌حلی برای جلوگیری از ایجاد «مناطق مرده»

شرکت کره‌ای «اکوپیس» از برنامه‌های خود برای گسترش عملیات جهانی سیستم‌های مدیریت کیفیت آب خبر داده و قصد دارد پروژه‌های پایلوت جدیدی را در سنگاپور و امارات متحده عربی به زودی راه‌اندازی کند.
 
این شرکت با ادغام ربات‌های پیچیده و هوش مصنوعی، راهکاری برای پاکسازی آبراه‌های آلوده ارائه می‌دهد که تمرکز اصلی آن بر پیشگیری از شکوفایی جلبک‌های مضر پیش از تبدیل شدن به یک بحران است.
 
به گزارش دیتاسنتر من و به نقل از Interesting Engineering، اینوون چِه، مدیرعامل اکوپیس، با اشاره به فشار فزاینده بر منابع آبی جهانی ناشی از آلودگی، رشد سریع شهری و گسترش جلبک‌ها، بر لزوم یافتن راه‌حل‌های کارآمد و هوشمند تأکید کرد.
 
وی می‌گوید: «شهرها به راه‌حل‌های کارآمدتر و هوشمندتری نیاز دارند که مشکلات را پیش از تشدید شدن برطرف کنند. خوشحالیم که از شرکای خود در سنگاپور و امارات برای پیشبرد روش‌های مدرن مدیریت آب حمایت می‌کنیم».
 
گفتنی است شکوفایی جلبک‌های مضر با کاهش سطح اکسیژن در آبراه‌ها، منجر به ایجاد «مناطق مرده» می‌شود که حیات آبزیان را خفه کرده و می‌تواند سموم خطرناکی برای انسان‌ها، حیوانات و محیط‌زیست آزاد کند.
 
بر این اساس، پیشگیری سنتی از این پدیده که مبتنی بر نمونه‌برداری دستی و واکنش پس از آشکار شدن آلودگی است، هزینه‌بر و زمان‌بر محسوب می‌شود.
 
در مقابل، ربات‌های نیمه‌غوطه‌ور و کاملاً خودران این شرکت با نام «اکوبات»، یک سیستم مدیریت خودکار ارائه می‌دهند که قادر به پیش‌بینی و پیشگیری از شکوفایی جلبک‌ها به صورت لحظه‌ای است.
 
گفتنی است این ربات‌ها نه تنها می‌توانند جلبک‌ها را شناسایی و حذف فیزیکی کنند، بلکه قادرند آلودگی‌هایی مانند لکه‌های نفتی را نیز از سطح آب بزدایند.

آنها به طور مداوم و نه صرفاً در عملیات کوتاه پاکسازی، فعالیت کرده و امکان خودپاکسازی و ارائه درمان‌های الکتروشیمیایی برای تجزیه آلاینده‌ها در محل را نیز دارند.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا