ترامپ به دنبال نجات تیکتاک در آمریکا است
ترامپ به دنبال نجات تیکتاک در آمریکا است
طبق قانونی که در ماه آوریل اجرایی شد، تیکتاک باید تا ۱۹ ژانویه مالک خود را تغییر دهد، در غیر این صورت این اپلیکیشن از بازار ایالات متحده حذف و دسترسی آن به زیرساختها قطع خواهد شد.
دیوان عالی برای بررسی این پرونده در تاریخ ۱۰ ژانویه جلسهای برگزار خواهد کرد تا بررسی کند که آیا قانون تغییر مالکیت، حق آزادی بیان که در قانون اساسی آمریکا تضمین شده است، را نقض میکند یا خیر.
تاکنون تیکتاک در دادگاه شکست خورده است. ترامپ که از ۲۰ ژانویه رئیسجمهور ایالات متحده خواهد شد، در دوره اول ریاست جمهوری خود تلاش کرده بود که تیکتاک را مجبور به فروش کند اما در این مسیر ناکام ماند. با این حال، او اخیراً مخالفت خود را با ممنوعیت این اپلیکیشن اعلام کرده است، هرچند نمیتواند شخصاً این قانون را لغو کند.
تیکتاک متعلق به شرکت چینی بایتدنس است و با این اتهام روبروست که #چین میتواند به کمک این اپلیکیشن به دادههای کاربران آمریکایی دسترسی پیدا کند. این پلتفرم حدود ۱۷۰ میلیون کاربر در آمریکا دارد.
تیکتاک در دفاع از خود ادعا میکند که بایتدنس حدود ۶۰ درصد از سهام خود را در اختیار سرمایهگذاران غربی داده و مقر اصلی این شرکت در جزایر کیمن در دریای کارائیب قرار دارد.
با این حال، سیاستمداران آمریکایی تأکید میکنند که بنیانگذار چینی بایتدنس با داشتن سهم حدود ۲۰ درصدی در رأیگیریها با اختیاراتی بالاتر کنترل شرکت را در دست دارد و مقر اصلی بایتدنس در پکن است، جایی که نمیتوان از تأثیرات مقامات دولتی اجتناب کرد.
تیکتاک همچنین اشاره کرده است که دولت چین قصد دارد الگوریتم “توصیهگر” را که هسته اصلی اپلیکیشن است مسدود کند. این الگوریتم تعیین میکند که چه ویدیویی به کاربران نشان داده شود که به عواملی همچون مدت زمانی که کاربران به یک ویدیو نگاه میکنند، بستگی دارد.
اوايل ماه جاری میلادی دادگاه تجدیدنظر حوزه کلمبیا، قانونی را تأیید کرد که بایتدنس را ملزم میکند ارتباط خود را با تیکتاک قطع کند. این اقدام ممکن است منجر به ممنوعیت این برنامه محبوب ویدیوهای کوتاه شود و این ممنوعیت ممکن است از ژانویه سال آینده اجرایی شود.
مجله خبری mydtc