سرور مجازی
ماهواره و فضا

سحابی مدوزا

سحابی مدوزا

سحابی مدوزا به خاطر شکل‌های پیچ‌خورده و مارپیچی گاز درخشانش این نام را به خود گرفته است. این سحابی که با نام ابِل ۲۱ (Abell 21) نیز شناخته می‌شود، یک سحابی سیاره‌ای قدیمی است که حدود ۱۵۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد و در صورت فلکی جمنای قرار دارد. سحابی مدوزا مانند نام افسانه‌ای‌اش، با یک تغییر چشمگیر مرتبط است.
 
گفتنی است مرحله سحابی سیاره‌ای آخرین مرحله در تکامل ستاره‌های کم‌جرم مانند خورشید است. در این مرحله، ستاره‌ها از حالت غول‌های قرمز به ستاره‌های کوتوله سفید داغ تبدیل می‌شوند و در این فرآیند، لایه‌های خارجی خود را از دست می‌دهند.

تابش فرابنفش از ستاره داغ، نور سحابی را تأمین می‌کند. ستاره‌ای که در حال تغییر است، ستاره کمرنگی است که در نزدیکی مرکز شکل هلالی روشن سحابی قرار دارد.

 

سحابی مدوزا

در این تصویر عمیق تلسکوپی، رشته‌های کمرنگ‌تری نیز به وضوح در پایین و سمت چپ دیده می‌شوند. سحابی مدوزا تخمین زده می‌شود که بیش از ۴ سال نوری عرض داشته باشد.
 
این سحابی نه تنها زیبایی خیره‌کننده‌ای دارد بلکه به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چگونه ستاره‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند و به مراحل مختلف زندگی خود وارد می‌شوند. بررسی سحابی‌ها مانند مدوزا به دانشمندان این امکان را می‌دهد که اطلاعات بیشتری درباره تاریخچه و تکامل کیهان به دست آورند.

همچنین، مشاهده چنین پدیده‌هایی نشان‌دهنده قدرت تلسکوپ‌ها و ابزارهای نجومی مدرن است که به ما اجازه می‌دهند تا دوردست‌ترین نقاط جهان را مطالعه کنیم.

حتما بخوانید : پلوتو در شب

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا