سرور مجازی
اینترنت

هدف دولت از تدوین «شیوه‌نامه فروش اینترنتی نان» چیست؟

هدف دولت از تدوین «شیوه‌نامه فروش اینترنتی نان» چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا) برای فروش اینترنتی نان شیوه‌نامه‌ای را تدوین کرده و تاکنون اقدامات مختلفی در این زمینه انجام داده است.

یکی از این موارد که به‌تازگی قدم‌های محکمی در راستای تحقق آن برداشته شده، فروش اینترنتی نان است. فروش اینترنتی نان، به‌عنوان یکی از نوآوری‌های این صنعت، نه‌تنها راهی برای دسترسی آسان‌تر مردم به این محصول حیاتی است، بلکه گامی بزرگ در جهت هوشمندسازی و بهینه‌سازی فرایند توزیع و فروش نان به شمار می‌رود.

در حال حاضر، فروش اینترنتی نان‌های سنتی عموماً در شهرهای بزرگ کشور رواج دارد و حدود یک درصد نان سنتی کشور از طریق کسب‌وکارهای اینترنتی به فروش می‌رسد. این رویکرد نوین که با استفاده از سکوهای آنلاین و اپلیکیشن‌های موبایلی به اجرا درآمده است، امکانات جدیدی را پیش روی مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد.

ازجمله این امکانات می‌توان به سفارش آنلاین نان، پیگیری وضعیت سفارش و دریافت بازخورد مستقیم از مشتریان اشاره کرد. همچنین، این سیستم جدید به دولت اجازه می‌دهد تا با نظارت دقیق‌تر بر فرایند تولید و توزیع، به شفاف‌سازی و مدیریت بهتر منابع کمک کند.

با توجه به مطالبات متعدد در چند ماه گذشته در مورد ساماندهی فروش غیرحضوری نان روی سکوها از منظر قیمت عرضهٔ اینترنتی نان و رعایت نوبت در تحویل نان مابین خریداران حضوری و خریداران اینترنتی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در راستای انجام وظایف محولهٔ خود ازجمله برنامه‌ریزی، ارائهٔ راهکارها، پشتیبانی و نظارت به‌منظور توسعهٔ کاربردها و نوآوری‌ها در جهت دست‌یابی به منافع تجارت الکترونیکی در اقتصاد کشور، حمایت از گسترش بازارهای تجارت الکترونیکی و تسهیل تجارت بر آن شد تا چارچوبی مدون برای نظام‌مندی و قانونمندسازی، با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و ذی‌نفعان این حوزه تدوین کند.

در همین راستا طی جلسات کارشناسی متعدد با دست‌اندرکاران و سکوهای مطرح، ضمن دریافت نظرات و ملاحظات سکوها و بهره‌مندی از تجارب آن‌ها در فروش نان و در نظر گرفتن دغدغه‌های فعلی، پیش‌نویس شیوه‌نامهٔ فروش نان مسطح (سنتی/صنعتی) به‌صورت غیرحضوری (سکوها و فروشگاه‌های اینترنتی، فروش تلفنی و غیره) تدوین گردید که پس از طی مراحل تصویب به‌زودی ابلاغ خواهد شد که مزیت‌های ذیل را به همراه خواهد داشت:

  • اطلاعات موردنیاز مشتریان باید بر بستر سکوها نمایش داده شود و در چارچوب اطلاعات تعیین‌شده از سامانهٔ هوشمندسازی، یارانهٔ آرد و نان دریافت و ارسال شود.
  • سکوها می‌توانند قیمت و وزن نان عرضه‌شده را به یکی از دو روش رقابتی یا مطابق با نرخ نامه مصوب تعیین کنند.
  • هزینهٔ خدمات فروش غیرحضوری و افزودنی‌ها می‌تواند به‌صورت توافقی بین نانوا و سکو تعیین شود.
  • تمهیداتی به‌منظور رعایت نوبت مشتریان حضوری مد نظر قرار گرفته است.
  • همچنین راهکارهایی جهت حمایت از واحدهای تولید نان صنعتی، ارتقای کیفیت نان، افزایش رقابت و افزایش تاب‌آوری در تأمین نان ارزان و قرار دادن در دسترس عموم مردم در نظر گرفته شده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت، مسئول نظارت بر حسن انجام تعهدات سکوها در چارچوب مفاد این ابلاغیه خواهد بود.

این شیوه‌نامه به‌عنوان راهنمایی عملیاتی برای فروشندگان است و اطمینان می‌دهد که تمامی فرایندها مطابق با قوانین و مقررات انجام شود. هدف از این اقدام، از یک‌سو، ارتقای سطح خدمات و تضمین رضایت مشتریان است تا از این طریق، تجربهٔ خرید نان به‌صورت آنلاین و یا حضوری را برای مردم شفاف و تسهیل کند و از سویی دیگر روشی کارآمد برای نظارت و مدیریت بهتر منابع را در اختیار دولت قرار دهد.

۵۴۵۴

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا