شواهدی برای وجود سیاره نهم در منظومه شمسی
شواهدی برای وجود سیاره نهم در منظومه شمسی
کنستانتین بوگیتین، ستارهشناسی که به محبوبیت این نظریه کمک کرد، میگوید که او و تیمش شواهد بیشتری مبنی بر وجود سیاره شماره ۹ پیدا کردهاند.
در این پروژه جدید، دانشمندان بر روی گروهی از اجرام فرا نپتونی یا TNO، که اصطلاحا برای آن دسته از اجرامی است که در لبه منظومه شمسی، فراتر از نپتون قرار دارند، تمرکز کردند.
در این پروژه جدید، توجه دانشمندان به اجرامی بود که حرکت آنها به دلیل تعامل با مدار نپتون ناپایدار شد. این بی ثباتی به این معنی بود که درک آن دشوار بود، بنابراین ستاره شناسانی که به دنبال سیاره نهم احتمالی بودند معمولاً از استفاده از آن در تجزیه و تحلیل خود اجتناب می کردند.
محققان سعی کردند حرکات آنها را درک کنند. دکتر بوگتین ادعا کرد که بهترین توضیح این است که آنها توسط یک سیاره دیگر و کشف نشده ایجاد شده اند.
این تیم طیف وسیعی از شبیهسازیها را برای درک اینکه چگونه مدار این اجرام تحت تأثیر اجرام مختلف قرار میگیرد، از جمله سیارات غولپیکر اطراف مانند نپتون، جزر و مدهای کهکشانی که از کهکشان راه شیری میآیند، و ستارگان در حال عبور انجام دادند.
با این حال، دکتر بوگتین گفت که بهترین توضیح از مدلی است که سیاره نهم را شامل می شود. وی خاطرنشان کرد که توضیحات دیگری برای رفتار این اجرام وجود دارد – از جمله این پیشنهاد که سیارات دیگر زمانی بر مدار آنها تأثیر گذاشته اند، اما از آن زمان حذف شده اند – اما او ادعا می کند که نظریه سیاره نه هنوز بهترین توضیح است.
دانشمندان نشان دادند که زمانی که رصدخانه Vera C. Rubin عملیاتی شود، درک بهتری از وجود یا نبودن سیاره نه حاصل خواهد شد. این رصدخانه در حال حاضر در شیلی در حال ساخت است و زمانی که به بهره برداری برسد می تواند آسمان را برای درک رفتار این اجرام دور اسکن کند.
مجله خبری mydtc