آموزش: از کجا بفهمیم کامپیوتر به ویروس آلوده شده است؟
آموزش: از کجا بفهمیم کامپیوتر به ویروس آلوده شده است؟
ده علامت که نشان میدهد رایانه شما به ویروس یا بدافزار آلوده شده است:
1- کندی عملکرد
کامپیوتر به دلایل مختلفی میتواند کند کار کند، ممکن است اشکال در آخرین به روز رسانی سیستم عامل یا برخی از خطاهای سخت افزاری باشد. با این حال، یکی از دلایل رایج ممکن است این باشد که سیستم دارای نوعی ویروس یا بدافزار است که مانع از عملکرد سیستم میشود. به مواردی مانند سرعت بوت، برنامهها و اپلیکیشنها که باز شدن آنها بیشتر از حد معمول طول میکشد یا به طور کلی کندتر از حد معمول سیستم کار میکند، توجه کنید.
2- عملکرد غیر معمول
یکی دیگر از علائم رایج رایانهای که تحت تأثیر ویروسها یا بدافزارها قرار میگیرد، علمکردهای غیرمنتظره مانند خاموش شدن خودکار، راه اندازی مجدد یا حتی باز و بسته شدن برنامه بدون انجام کاری است.
3- پاپ آپها و تبلیغات غیر ضروری
رایجترین منبع ویروسها و بدافزارها، تبلیغات و نرمافزارهای آنلاین است. گاهی اوقات، ما بدون اطلاع خود یا از یک منبع نامعتبر چیزی را نصب میکنیم که ممکن است حاوی ویروس یا بدافزار باشد. رایجترین آن دیدن تبلیغات غیرضروری یا پنجرههای بازشو در حین مرور یا ظاهر شدن آگهیهای تصادفی بدون هیچ دلیلی است.
4- فایلهایی که در پوشهها گم شدهاند
گاهی اوقات برخی از فایلها یا اسناد را در جایی از سیستم ذخیره میکنیم و فراموش میکنیم که آنها را کجا ذخیره کرده ایم، اما راههایی برای یافتن آنها وجود دارد. اما اگر گاهی اوقات نمیتوانید فایل را پیدا کنید، ممکن است سیستم تحت تأثیر ویروس قرار گرفته باشد.
5- خرابیهای مکرر سیستم و پیامهای خطا
اگر رایانه شما بیشتر از حد معمول خراب میشود یا پیامهای خطا نشان میدهد، ممکن است نشانهای از تأثیر ویروس یا بدافزار بر روی سیستم باشد. این برنامهها میتوانند کامپیوتر شما را ناپایدار کنند و در نتیجه باعث خرابی و مشکلات دیگر شوند.
6- برنامههایی مانند نوار ابزار مرورگر وب نصب میشوند
اگر ناگهان متوجه یک برنامه جدید در رایانه خود، یک نوار ابزار وب جدید اضافه شده به مرورگر خود یا یک صفحه جستوجوی تصادفی جدید به عنوان جستوجوی پیش فرض در مرورگر خود شدید، ممکن است به دلیل ویروسها یا بدافزارهای موجود در رایانه شما باشد.
7- وجود پوشه تکراری در پوشهها
یکی از رایجترین ویروسهایی که در رایانهها یافت میشود این است که یک پوشه تکراری در داخل پوشه ایجاد میکند، میتوان آنها را حذف کرد، اما دوباره ظاهر میشوند، بنابراین مراقب این موضوع باشید و اگر چیزی شبیه به این را در رایانه خود پیدا کردید، تحت تأثیر ویروس یا بد افزار قرار گرفته است.
8- افزایش استفاده از CPU
رایجترین دلیل ایجاد بدافزار، سرقت داده یا حملات فیشینگ است که برای جمعآوری دادهها، معمولاً در پسزمینه اجرا میشود و در نهایت منابع CPU را بیش از حد معمول مصرف میکند.
9- افزایش استفاده از اینترنت
درست مانند استفاده از CPU، اگر متوجه افزایش مصرف اینترنت شدید، ممکن است بدافزاری در سیستم وجود داشته باشد.
بدافزار معمولا دادهها را جمع آوری میکند و برای حملات فیشینگ در نظر گرفته شده است. دادههای جمع آوری شده از طریق اینترنت به سرور مرتبط ارسال میشود که استفاده از اینترنت دستگاه را افزایش میدهد.
10- برنامههای آنتی ویروس و بدافزار غیرفعال میشوند
اگر آنتی ویروس شما غیرفعال است یا به درستی کار نمیکند، ممکن است نشانه آن باشد که یک ویروس یا بدافزار برای جلوگیری از شناسایی آن را غیرفعال کرده است. این برنامهها همچنین میتوانند از نصب نرمافزار آنتیویروس جدید یا بهروزرسانیهای رایانه شما جلوگیری کنند.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا