سرور مجازی
zoomit

اینستاگرام: وارد مکالمه با مقام‌های ایرانی نمی‌شویم

اخیراً عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادعا کرد که اینستاگرام و واتساپ به اجمال شرایط ایران را قبول کرده‌اند و به احتمال زیاد به ایران می‌آیند. روز گذشته زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، این ادعای جواد نیک‌بین را سربسته رد کرد و گفت: «از خود او سؤال کنید ما چنین خبری نداریم و چیزی به ما واصل نشده است.»

حالا امروز سخنگوی متا در پاسخ به بی‌بی‌سی گفته است که: «ما وارد مکالمه با مقام‌های ایران نمی‌شویم. همچنین سرگرم درخواست آن‌ها برای تعیین یک نماینده در ایران نخواهیم شد.»

بیش از سه ماه از فیلترشدن اینستاگرام و واتساپ، پرمخاطب‌ترین پلتفرم‌های ایران، می‌گذرد. ۱۶ آذرماه مرکز ملی فضای مجازی خبر از نامه‌ای داد که به شرکت متا فرستاده است و در آن پس از متهم کردن اینستاگرام به نقض قوانین جمهوری اسلامی ایران و قوانین خود این پلتفرم، مهلت ۱۰ روزه داده تا نماینده رسمی مسئولیت‌پذیر معرفی کند. در بخشی از اطلاعیه‌ی روابط عمومی این مرکز آمده است: «در این نامه، مرکز ملی فضای مجازی به شرکت متا فرصت داده تا به منظور فراهم شدن امکان فعالیت پایدار سکوهای مذکور اقدامات لازم از جمله معرفی نماینده رسمی مسئولیت‌پذیر مستقر در ایران حداکثر تا ۱۰ روز پس از دریافت نامه از سوی آن شرکت وفق سیاست‌ها و مقررات کشور در خصوص نحوه فعالیت شرکت‌های خارجی در حوزه فضای مجازی کشور صورت پذیرد.»

سخنگوی متا همچنین گفته است که «ما به‌شدت مخالف تلاش‌های مقام‌ها برای قطع ارتباط مردم ایران با بقیه جهان هستیم.»

مرکز ملی فضای مجازی، متا را متهم به تبلیغ فعالیت‌های تروریستی، هرزه‌نگاری، روسپی‌گری، نشر اخبار جعلی، تشویق به خشونت، کودک آزاری، نفرت پراکنی، و تقریباً هر خلافی که در فضای مجازی امکان انجام آن وجود دارد کرده بود:

«در خصوص انتشار سازمان یافته اخبار خلاف واقع، تروجی رفتارهای تبعیض‌آمیز و نفرت‌پراکنی، ترغیب خشونت و ناآرامی‌های اجتماعی، نقض حاکمیت ملی و نقض حقوق کاربران ازطریق اعمال استانداردهای دوگانه و زمینه‌سازی فعالیت تبلیغی و عملیاتی گروه‌های تروریستی بر سکوهای وابسته به شرکت متا، تعمیق شکاف‌های اجتماعی و تبعیض نژادی و قومی،تجزیه طلبی و زمینه سازی برای جرائم سازمان یافته از جمله نقل و انتقال و معامله سلاح جنگی و موادمخدر، ترویج رفتارهای نامتناسب جنسی در قبال کودکان و نوجوانان و همچنین عدم ممانعت از پخش لایوهای جنسی، ارائه خدمات جنسی و روسپیگری و آموزش رفتارهای ناهنجار و خلاف قوانین کشور مطرح شده است.»

بخشی از نامه‌ی مرکز ملی فضای مجازی به متا

به نظر می‌رسد نماینده‌های مجلس علاقه‌ی زیادی به شایعه‌پراکنی پیرامون فیلترینگ اینستاگرام و میل متا به حضور در ایران تحت قوانین کشور دارند و طی هفته‌های اخیر چندین بار اظهارنظرهایی در این‌باره داشته‌اند. اما درمقابل ظاهراً متا حاضر نیست حتی وارد مذاکره با جمهوری اسلامی شود چه برسد به حضور رسمی و معرفی نماینده‌ی پاسخگو. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد نباید به رفع فیلترینگ این پلتفرم‌ها نیز امیدوار بود.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا