نامهنگاری اتاق بازرگانی تهران با رییسی درباره محدودیتهای اینترنت
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، در جلسه روز گذشته هیئت نمایندگان این اتاق اعلام کرد که در راستای ارائه گزارش درباره خطرات اقتصادی ناشی از محدودیتهای اعمالشده در اینترنت، بخش خصوصی با رئیسجمهور نامهنگاری کرده است. ایسنا با ارائه گزارش این نشست، سخنان خوانساری در این زمینه را آورده و نوشته است:
در یک ماه گذشته که این محدودیتها ایجاد شده ما در اتاق تهران گزارشهای مختلفی تهیه کردیم که برای ریاست محترم جمهور و وزارتخانههای مرتبط ارسال کردیم. آقای رئیسجمهور نامهای را که از طرف اتاق ارسال کردیم و پیوستی درباره اثرات محدودیتهای اینترنتی داشت، به شورای امنیت ملی ارجاع دادهاند و قرار است در جلسه شورا مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن اشاره به این که در این نامه به اثرات مخرب این محدودیتها بر کسبوکارها پرداخته شده است، از برگزاری جلسهای با معاونت اقتصادی معاون اول رئیسجمهور نیز خبر داده و گفت: «معاونت اقتصادی و معاونت اول رئیسجمهور هم جلسهای تشکیل دادند که جمعی از اعضای هیئت نمایندگان هم حضور داشتند؛ در آن جلسه مفصل مباحث مطرح شد و جمعبندی خوبی صورت گرفت.»
با توجه به این که تا امروز نتیجه این جلسات و نامهنگاریها اعلام نشده و بهبودی در وضعیت اینترنت و رفع محدودیتها اعمال نشده است، به نظر میرسد این موضوعات همچنان از سوی دولت در دست بررسی باشند.
شهاب جوانمردی، نایبرئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، نیز در این نشست به تشریح آسیبهایی که درنتیجه اعمال محدودیت برای اینترنت متوجه اقتصاد دیجیتال شده است، پرداخته و بیان کرد:
مسئولان و تصمیمگیران در دولت و حاکمیت، از این واقعیت غافل نشوند که پیامد رخ داده این روزها برای اقتصاد دیجیتال و نوآوری کشور اتفاقهای ناگوارتری را در درازمدت نشانه رفته و فعالان این عرصه را بسیار نگران کرده است.
او همچنین اظهارات برخی مقامات و مسئولان کشور درباره عدم اعمال محدودیت برای اینترنت و همچنین کم بودن تعداد کسبوکارهای فعال در اینستاگرام و سهم اندک آنها از اقتصاد دیجیتال کشور را اظهاراتی خلاف واقع دانست.
جوانمردی در بخش دیگری از سخنان خود به شبکه بزرگی از جوانان و متخصصان فناوری ایرانی که در جهان حاضر هستند اشاره کرده و حضور این افراد را فرصتی بکر برای ایران دانست تا با کمک آنها کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال جهش و گام بلندی در سطح بینالمللی بردارد. البته به گفته او، بهرهگیری از این ظرفیت نیازمند اتخاذ تصمیمات و سیاستهای مناسب در این عرصه دانست و گفت:
ایران برای حضور در تمدن جهانی، نیاز به کریدورسازی دارد، پس این درخواست را از دولتمردان داریم که تصمیمات و سیاستهایی را اتخاذ نکنند که این بدنه نحیف اما در حال رشد اقتصاد دیجیتال در کشور از بین برود که در این صورت بازسازی آن در کوتاهمدت و میانمدت نیز غیرممکن است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، نتایج عدم اتخاذ سیاستهای مطلوب را نیز پیشبینی کرده و اظهار داشت که با فیلترینگ شبکههای اجتماعی و کندی شبکه اینترنت در کشور، شانس ورود کنشگران اقتصاد دیجیتال به بازیهای بزرگ بینالمللی از دست خواهد رفت.