ایلان ماسک احتمالا تعدیل نیرو در توییتر را از شنبه شروع میکند
نیویورک تایمز در گزارشی اختصاصی به نقل از چهار منبع آگاه مینویسد که ایلان ماسک قصد دارد روند تعدیل نیرو در توییتر را از شنبهی آینده شروع کند. ظاهراً ماسک از برخی مدیران توییتر خواسته فهرستی شامل کارمندانی که باید از شرکت اخراج شوند، تهیه کنند.
نیویورک تایمز به نقل از سه نفر که به دلیل ترس از تلافی ایلان ماسک خواستار ناشناس ماندن هویتشان شدهاند مینویسد، رهبر جدید توییتر دستور داده است تعدیل نیرو «در سراسر شرکت» انجام بگیرد. در این بین میزان تعدیل نیرو در برخی از تیمها بیشتر از بقیه خواهد بود. توییتر در حال حاضر حدوداً ۷٬۵۰۰ کارمند دارد. مقیاس تعدیل نیرو در توییتر فعلاً قابلتشخیص نیست.
ایلان ماسک که بامداد جمعه قرارداد ۴۴ میلیارد دلاری امضاءشده با توییتر را منعقد کرد، در گفتوگو با کارمندان، تعدیل نیروی ۷۵ درصدی را تکذیب کرده بود، اما در هر صورت میدانستیم که تعدیل نیرو در راه است. از زمان موافقت ماسک برای تصاحب توییتر در اوایل سال ۱۴۰۱، گزارشهای ضدونقیض زیادی دربارهی تعدیل نیرو شنیدیم.
ایلان ماسک که بهعنوان رهبر تسلا و اسپیس ایکس نیز شناخته میشود، به سرمایهگذاران جدید توییتر گفته که این شبکهی اجتماعی را به شرکتی خصوصی تبدیل میکند، نیروی کار را کاهش میدهد و سراغ اعمال تغییراتی در سیاستهای نظارت محتوا میرود.
گفته میشود فرایند تعدیل نیرو در توییتر قبل از یکم نوامبر (۱۰ آبان) شروع خواهد شد. به موجب توافقات قبلی، کارکنان در آن تاریخ قرار است بهعنوان پاداش، امتیاز خریدوفروش سهام توییتر را دریافت کنند. این امتیازهای خریدوفروش سهام بهطور معمول بخش قابل توجهی از حقوق کارکنان را به خود اختصاص میدهد. ماسک با اخراج کارکنان توییتر قبل از دهم آبان، ممکن است بهطور کلی از اعطای امتیاز خریدوفروش سهام خودداری کند. البته در هر صورت ماسک باید سهامی را که کارکنان در توییتر دارند بهصورت نقدی از آنها بخرد.
سخنگوی توییتر و ایلان ماسک به درخواست نیویورک تایمز برای ارائهی جزئيات بیشتر پاسخ ندادهاند.
راس گربر، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری Gerber Kawasaki، میگوید که از جرد برچال، رئیس دفتر خانوادگی ایلان ماسک، شنیده که تعدیل نیرو در توییتر حتماً انجام میشود: «به من گفته شده که چیزی در حدود ۵۰ درصد از کارمندان تعدیل میشوند.» راس گربر میگوید شرکت او کمتر از یک میلیون دلار به ایلان ماسک برای تأمین هزینهی تصاحب توییتر کمک مالی کرده است.
ایلان ماسک یک روز قبل از رسمی کردن تصاحب توییتر وارد دفتر مرکزی این شرکت شد و بلافاصله پس از نهایی کردن قرارداد، مدیران عالیرتبه را اخراج کرد. ماسک که قبلاً به صراحت گفته بود از تبلیغات متنفر است، در بیانیهای به شرکتهای تبلیغاتی اطمینان داده که توییترِ جدید ایمنی برندها را تضمین خواهد کرد.
ایلان ماسک مدافع آزادی بیان است و پیشتر گفته که احتمالاً سختگیریهای توییتر را کمتر میکند. یکی از اتفاقات قابل انتظار در دوران رهبری ماسک، بازگشت حساب دونالد ترامپ است که بهطور دائمی مسدود شده است. البته ایلان ماسک به صراحت گفته تا قبل از تشکیل شورای نظارت بر محتوا، هیچ تصمیم مهمی در این زمینه گرفته نمیشود.
آنطور که نیویورک تایمز مینویسد، بعید است ایلان ماسک غرامتهای سنگینی را که مدیران اخراجشدهی توییتر قرار است دریافت کنند، به آنها بدهد. براساس مفاد قرارداد، مدیران موردبحث (نظیر پاراگ آگراوال، مدیرعامل) در صورت «اخراج شدن» باید غرامتی بین ۲۰ تا ۶۰ میلیون دلار دریافت کنند. این در حالی است که ایلان ماسک مدیران را «به دلایل موجه قانونی» از سمتشان برکنار کرده است. به بیانی بهتر، ایلان ماسک مدیران توییتر را اخراج کرد چون مدعی بود که برای این کار توجیه واضحی دارد. دو فرد آگاه به نیویورک تایمز گفتهاند که احتمالاً ایلان ماسک با این کار میتواند بهصورت قانونی بخشهایی از قرارداد را زیر پا بگذارد. یکی از افراد آگاه گفته مدیران موردبحث که شامل ند سیگل (مدیر ارشد مالی) و شان اجت (رئیس ادارهی حقوقی) و ویجایا گده (مدیر سیاستگذاری) میشود در حال ارزیابی اقدامات بعدیشان برای جلوگیری از این اتفاق هستند.
گفته میشود ایلان ماسک در حال ارزیابی تخصص مهندسان توییتر است. ماسک و تیمش پروژههایی به شماری از مهندسان سپردهاند تا نتیجهی کار آنها را ببینند. یکی از این پروژهها شامل تغییراتی در صفحهی لاگین توییتر بوده است. منبعی آگاه به نیویورک تایمز گفته «شماری از کارکنان تا ساعات پایانی جمعه مشغول کار بودهاند» تا پروژههای موردبحث را تکمیل کنند.
- ایلان ماسک توییتر را تصاحب و مدیران این شبکه اجتماعی را اخراج کرد
- تحولات توییتر زیرنظر ایلان ماسک؛ از تشکیل شورای نظارت بر محتوا تا همکاری با صرافی بایننس
واکنشها به تصاحب توییتر توسط ایلان ماسک، بسیار متنوع بوده. شماری از کاربران نسبتبه آیندهی این شبکهی اجتماعی بسیار خوشبین هستند، اما عدهای نگرانند که سیاستهای ایلان ماسک به نفرتپراکنیِ بیشتر در توییتر منتهی شود. توییتر همین حالا نیز محفل کسانی است که در اکثر مواقع از بقیه و حتی خود توییتر متنفرند. شماری از کاربران ازجمله فعالان حوزهی سینما و تلویزیون گفتهاند که به دلیل تغییرات مدیریتی توییتر و رهبری ماسک، دیگر علاقهای به ادامهی فعالیت در این شبکهی اجتماعی ندارند. حتی گفته میشود شرکت جنرال موتورز بهطور موقت تبلیغات در توییتر را متوقف کرده است.
برخی از رسانهها میگویند از زمان شروع رهبری ایلان ماسک، نفرتپراکنی در توییتر افزایش پیدا کرده است، به نوعی که انگار ترولها در حال آزمودن سیاستهای ماسک در حوزهی آزادی بیان هستند. بررسیهای مؤسسهای مستقل نشان میدهد میزان استفاده از یک واژهی بهخصوصِ مربوط به توهین نژادی، ۱۲ ساعت پس از بسته شدن قرارداد ماسک و توییتر، ۵۰۰ درصد افزایش یافته.