سرور مجازی
فضای مجازی

وقت تقویت صادرات صنایع تکمیلی است/ قیمت تمام شده مهم ترین مانع صادرات صنایع پلیمری

– اخبار اقتصادی –

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سعید ترکمان، رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در اولین همایش بین المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری گفت: قیمت تمام شده مهم ترین مانع صادرات صنایع پلیمری است. همان طور که مشخص است تولیدکنندگان با قیمت های بالایی مواد اولیه خود را تامین می کنند و این موضوع مزیت رقابتی را از آنها برای قیمت های تمام شده در بازارهای صادراتی می گیرد.

وی افزود: صنعت پلیمر 1.5 درصد از تولید ناخالص داخلی و 3.6 درصد از اشتغال کشور را تشکیل می دهند.

وی ادامه داد: صنایع پلیمر 2.2 درصد از صادرات غیر نفتی را نیز تشکیل می دهند. این در حالی است که ظرفیت نصب شده بیش از 20 میلیون تن است و از این ظرفیت حدود 15 میلیون تن خالی است.

ترکمان اظهار کرد: زمانی نفت مهم ترین صادرات کشور بوده است، اما خوشبختانه پتروشیمی پس از مدتی وارد جریان صادرات شد و به ارزآوری کشور کمک کرد.

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با بیان اینکه "اکنون زمان آن رسیده است که صنایع تکمیلی با ارزش افزوده بیشتر صادرات خود را تقویت کنند"، گفت: رقم واردات در کد 39 از 1.9 میلیارد دلار به 1.2 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است و این موضوع در کنار افزایش صادرات می تواند نویدبخش پیشرفت هر چه بیشتر باشد.

وی افزود: در سال 2020 شاهد افت صادرات پلیمری پتروشیمی بودیم که به حجم حدود 2.5 میلیارد دلار رسیده است، این در حالی است که صادرات صنایع تکمیلی حدود 2.7 میلیارد دلار بوده است.

ترکمان در خصوص دلایل کاهش صادرات محصولات پتروشیمی گفت: تحریم پذیر بودن کالای پتروشیمی، کاهش قیمت های جهانی مواد اولیه، عدم رقابت صادرکنندگان بزرگ در بازارهای صادراتی، تلاش برای افزایش چانه زنی صادراتی با اعمال تخفیف بیشتر، افزایش هزینه انتقال ارز به منضور بازگشت ارز حاصل از صادرات، مقاومت خریداران در بابر عرضه های ایران به شرط کاهش قیمت ها به بهانه تحریم و تغییر در بازاهای هدف محصولات پتروشیمی از مهمترین دلایل کاهش صادرات محصولات پتروشیمی است.

وی ادامه داد: صنایع تکمیلی می توانند بازاری جذاب برای صنایع پتروشیمی باشند و در عین حال می توانند صادرات و ارزآوری را برای کشور به نحو احسن انجام دهند.

وی افزود: کمترین قیمت ها در جهان به جنوب شرق آسیا باز می گردد و بیشترین صادرات مواد اولیه به آن منطقه می رود و رقبای صنایع پاینن دستی در چین با قیمت های پایین تر مواد اولیه را به دست می آورند و توان رقابت را از تولیدکنندگان داخلی میگیرند.

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر گفت: قیمت تمام شده مهم ترین مانع صادرات صنایع پلیمری است، همان طور که مشخص است تولیدکنندگان با قیمت های بالایی مواد اولیه خود را تامین می کنند و این موضوع مزیت رقابتی را از آنها برای قیمت های تمام شده در بازارهای صادراتی می گیرد.

ترکمان با بیان اینکه "گفته می شود که شائبه قاچاق؛ مهم ترین مانع اصلاح شیوه قیمت گذاری است"، گفت: قاچاق در بازار منطقه ای زمانی رخ خواهد داد که قیمت ها در بازار منطقه تقریبا 3 برابر بازار داخلی باشد. تنها دوره قاچاق مواد اولیه در زمان ارز 4200 تومانی بود. اما اکنون با توجه به قیمت ها، مستندی در خصوص قاچاق محصولات پتروشیمی وجود ندارد.

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر اظهار کرد: از این رو پیشنهاد می شود که بازبینی فرمول قیمت گذاری مواد اولیه تا جایی که رقابت در بازارهای صادراتی هدف صادراتی عادلانه باشد، صورت گیرد. برای مثال تجار چینی در برخی موارد مواد اولیه خود را 55 درصد ارزان تر از ایران خریداری می کنند. پیشنهاد دیگر این است که به بازارهای صادراتی هدف با تمرکز بر تعرفه های ترجیحی توجه ویژه شود.

وی خاطرنشان کرد: تمرکز بر پیشران های صادراتی همچون بسته بندی، چاپ و طراحی و همچنین استفاده هر چه بیشتر از حمایت های اعتباری در خرید مواد اولیه دیگر پیشنهادات برای تسهیل صادرات صنایع تکمیلی است.

انتهای پیام/

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا