سرور مجازی
zoomit

نماینده مجلس: اینترنت توسط طراحان طرح صیانت دستکاری می‌شود

به گزارش دنیای‌ اقتصاد غلامرضا نوری، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس در مورد قطعی‌ها و کندی اینترنت اظهار نظر کرده و گفته است: «درحالی‌که دنیا در مباحث فضای مجازی و علوم و فناوری‌های اطلاعات هر روز پیشرفت می‌کند و دسترسی‌ها بیشتر، آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر می‌شود، اما در کشور ما برعکس است و دسترسی‌ها سخت‌تر شده و کشور گران‌تر اداره می‌شود.»

آن‌هایی که طرح صیانت را نوشته‌اند خوششان نمی‌آيند مردم با یکدیگر در رابطه با موضوعات اجتماعی سیاسی صحبت کنند

نماینده‌ی مجلس اعتقاد دارد که مسئله اینترنت فراتر از دولت است، ولی این دولت نیز برای کندی و ایجاد اختلال در اینترنت همکاری می‌کند و این مسئله قضیه را پیچیده کرده است: «به‌هرحال آن‌هایی که طرح صیانت را نوشته بودند خیلی خوششان نمی‌آید که مردم در فضای مجازی با هم هماهنگی داشته باشند و با یکدیگر درباره موضوعات اجتماعی و سیاسی صحبت کنند.»

نوری همچنین به جمله اخیر رئیس مجلس درباره اقتصاد دیجیتال و دفاع از کسب‌و‌کارهای فضای مجازی که گفته بود تا پای جان از اقتصاد دیجیتال دفاع می‌کند اشاره کرده و گفته است: «این جملات رئیس مجلس چنین مفهومی را می‌رساند که احتمالاً یک حمله دیگری می‌خواهد در این زمینه شروع شود که ایشان می‌گوید تا پای جان هستیم. هرچند هنوز چیزی درباره طرح جدید نشنیده‌ام ولی مطمئنم که آن‌ها ساکت نمی‌نشینند.»

نوری: بروز اختلالات و کندی اینترنت عمدی است

رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با اشاره به تحرکات جدید طراحان صیانت در مجلس گفت: «آن‌هایی که طراح این داستان بودند ساکت ننشسته‌اند و حتماً دارند کار می‌کنند و یک بخش از همان تفکرات و افراد در عمل اینترنت را دستکاری کردند.»

نوری در رابطه‌ با نتیجه‌ی جلسه‌ی ماه‌گذشته‌ی شورای عالی فضای مجازی با موضوع طرح صیانت و گرفتن مشورت از مجلس گفت: «هنوز انگیزه ارجاع صیانت توسط رئیس مجلس به شورای عالی فضای مجازی برای ما مبهم است؛ هر چند کمیسیون ۸۵ به زور می‌خواست صیانت را قانون‌چپانی کند و رئیس مجلس این طرح را از دست آن‌ها گرفت. اگر بخواهیم برای صیانت از کاربران فضای مجازی قانون بنویسیم باید ماده (۱) طرح این باشد که دسترسی آسان، ‌سریع و کم‌هزینه به اینترنت جزو حقوق اساسی مردم است و هر کسی جلوی این مسئله بایستد تعزیر برایش در نظر گرفته می‌شود. ولی طرح صیانت با مطلع معکوس شروع شده و اصلاً نمی‌شود با آن کار کرد.»

وی با استناد به اظهارات رئیس مجلس درباره وجود بی‌قانونی در فضای مجازی گفت: «در‌حال‌حاضر استدلالی که برای محدودیت در فضای مجازی می‌آورند مثل این است که بگوییم در اتوبان‌ها کسی تردد نکند که احتمال کشته شدن و تصادف کردن وجود دارد. مگر کسی مانع شده که در مباحث سایبری فعالیت انجام شود و کسری قانون در این حوزه داریم؟ ممکن است در این حوزه خیلی سوءاستفاده‌ها شود. جیب مردم را بزنند و کلاه‌برداری کنند، ولی این‌ها در فضای حقیقی هم اتفاق می‌افتد و در خیابان گوشی بچه مردم را می‌گیرند و اسید رویش می‌ریزند و چاقو‌کشی می‌کنند. این‌ها همه اتفاق می‌افتد. آیا بروز این اتفاقات باعث می‌شود که بگوییم خیابان‌ها را ببندیم، در جاده‌ها وارد نشویم که احتمال تصادف هست یا سوار هواپیما نشویم که احتمال سقو‌ط وجود دارد؟»

در هفته‌های اخیر شاهد اختلال‌‌های شدید در اینترنت کشور بوده‌ایم. دسترسی به سرویس‌های گوناگون مخصوصاً آن‌هایی که در خارج از ایران میزبانی می‌شوند با کندی یا قطعی همراه بوده و صدای بسیاری از کاربران را در آورد‌. در گزارش اخیر رادار ابرآروان نیز این اختلال‌ها مشهود است و بیشترین اختلالات اینترنت در اینستاگرام، کلاب‌هاوس و گیت‌هاب بوده است. این در حالی است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور زیر بار کندی سرعت اینترنت نمی‌رود.

وضعیت اینترنت شما چطور است؟

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا