سرور مجازی
تکنولوژی

آشنایی با مکانیزم برف پاک کن خودرو و رفع عیوب احتمالی آن

از جمله قطعاتی که در خودرو دارای ظاهری ظریف اما در فراهم کردن ایمنی راننده نقش بسیار مهمی دارد برف پاک کن ماشین است. در روزهای بارانی و برفی استفاده از  برف پاک کن خودرو امری حیاتی است، چرا که تمیز کردن شیشه جلو ماشین از برف، باران و گرد و خاک را بر عهده دارد تا از پایین آمدن قدرت دید راننده که منجر به تصادف می‌شود جلوگیری نماید. با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید تا با مکانیزم برف پاک کن خودرو و عیوب احتمالی آن، آگاه شوید.

برف پاک کن خودرو چیست و چگونه عمل می‌کند؟

در قدیم الایام کارکرد برف پاک کن ماشین از نظر ساختاری، مکانیکی عمل می‌کرد که با استفاده از یک اهرم که داخل اتاق ماشین کنار جعبه فرمان قرار داشت قابل کنترل بود، اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی در صنعت خودروسازی جهان، این قطعه هم شامل به‌روزرسانی در عملکرد و ساختار آن اعمال شد.

برف پاک کن خودرو

امروزه برف پاک کن خودروهای جدید از نیروی برقی به همراه مخزن آب برخوردارند و در حین انجام پاک کردن شیشه‌ها از آب برای از بین بردن هرگونه گرد و غبار یا … برای تمیزتر شدن آن استفاده می‌شود.

برف پاک کن پراید هاچ بک (و دیگر اتومبیل های بدون صندوق) دو سیستم برف پاک کن، یکی برای شیشه جلو و یکی هم برای شیشه عقب ماشین تعبیه شده است. البته در برخی خودروها از سیستم برف پاک کن خودرو برای تمیز کردن چراغ های جلو هم بهره می‌برند.

نوشته های مشابه

عملکرد برف پاک کن خودرو بدین صورت است که جفت تیغه برف پاک کن به چرخ‌ دنده‌ای که به یک موتور بسیار کوچک متصل است که با عقب و جلو کردن چرخ دنده تیغه‌ها به حرکت در می‌آیند و کار تمیز کردن شیشه‌ جلو را انجام می‌دهند.

برف پاک کن خودرو

ساختار تیغه برف پاک کن چگونه است؟

ساختار تیغه‌های برف پاک کن بدین صورت است که دارای پوشش لاستیکی برای شیشه است که با عمل رفت و برگشتی که دارد تمام آب یا گرد و غبار را از روی شیشه تمیز می‌کند. همانند تی‌های دسته بلند آبگیر که تیغه‌های آنها لاستیکی است بعد از شستشوی زمین یا شیشه آن را روی سطح مد نظر می‌کشند تا تمام آب روی سطح جمع شود.

هر وسیله مکانیکی و برقی به مرور زمان مستهلک شده و نیاز به سرویس خواهد داشت برف پاک کن ماشین هم از این قاعده مستثنی نیست و به مرور زمان در اثر در معرض قرار گرفتن نور مستقیم خورشید، برف، باران‌های اسیدی و… نیاز به تعمیر برف پاک کن خودرو الزامی خواهد شد. چرا که تیغه‌های لاستیکی دچار از هم گسیختگی و پارگی و سائیدگی می‌شوند که در این شرایط باید حتماً به فکر تعمیر برف پاک کن خودرو باشید تا مثل روز اول کارایی داشته باشد.

انواع تیغه برف پاک کن

تیغه‌های برف پاک کن خودرو بر اساس جنس ساخت به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • Silicone Wiper Blade
  • Conventional
  • Winter Wipers

 در ادامه برای اینکه بیشتر با این نوع برف پاک کن ماشین آشنا شوید هرکدام را به صورت مجزا توضیح خواهیم داد:

برف پاک کن خودرو

برف پاک کن با تیغه ژله‌ای یا Silicone Wiper Blade

جنس تیغه‌های این نوع از برف پاک ‌کن‌ها از سیلیکون است که حالت ژله‌ای دارد و در برابر هر نوع گرما و سرما و شرایط بد آب و هوایی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد و به خوبی شیشه جلو را به دلیل چسبندگی که دارد تمیز می‌کند و دید بهتری برای راننده در هنگام بارش برف و باران مهیا می‌کند و طول عمر بیشتری نسبت به تیغه‌های معمولی داراست.

برف پاک کن با تیغه معمولی یا Conventional

این نوع برف پاک کن به دلیل اینکه جنس تیغه‌ای آن از پلاستیک فشرده است و در معرض قرار گرفتن نور مستقیم خورشید و شرایط بد آب و هوایی کیفیت خود را از دست می‌دهد و پس از مدتی بافت آن خشک و دچار پارگی و سائیدگی می‌شود جنس برف پاک کن پژو 405 یا برف پاک کن پراید از نوع تیغه معمولی است که بعد از مدتی باید به فکر تعویض یا تعمیر آنها باشید.

برف پاک کن گیردار یا Winter Wipers

این نوع برف پاک کن گیردار یا Winter Wipers در مناطق کوهستانی و سردسیر برای تمیز کردن یخ و برف از روی شیشه جلوی ماشین طراحی شده تا بدون اینکه سر بخورد در شرایط سخت آب و هوایی بتواند شیشه را از یخ و برف تمیز نماید.

برف پاک کن خودرو

علائم خرابی برف پاک کن خودرو چیست؟

به مرور زمان این قطعه مستهلک شده و دچار خرابی می‌شود که در صورت مشاهده این علائم نیاز تعمیر برف پاک کن خودرو الزامی است که شایع‌ترین علائم خرابی برف پاک کن ماشین عبارتند از:

  1. کار نکردن برف پاک کن خودرو
  2. حرکت کردن تیغه‌ها روی شیشه  به سختی انجام شود
  3. ایجاد سر و صدای زیاد در هنگام کار کردن تیغه‌ها
  4. خرابی و انسداد آب پاش برف پاک کن
  5. از کار افتادن یکی از تیغه‌های برف پاک کن حین کار
  6. یکسره شدن برف پاک کن
  7. پله پله شدن برف پاک کن

در ادامه به صورت مختصر راه کارهایی برای رفع این عیوب ارائه خواهیم داد.

کار نکردن برف پاک کن خودرو

کار نکردن برف پاک کن ماشین می‌تواند به دلایلی مختلفی همچون سوختن فیوز، پاره شدن سیم، خرابی موتور و اتصالی آن باشد یا در برخی موارد به دلیل شکستن دسته تیغه‌ها دستگاه از کار بیفتد که در چنین شرایطی باید تعمیر برف پاک کن خودرو توسط تعمیرکار خودرو صورت گیرد.

حرکت کردن تیغه‌ها روی شیشه به سختی انجام شود

علت اینکه تیغه‌های برف پاک کن روی شیشه به سختی حرکت می‌کند یا می‌تواند به خاطر شل یا سفت بودن تیغه‌ها باشد یا دلیل آن اختلال و خرابی موتور برف پاک کن است که باید موتور برف پاک کن تعمیر یا تعویض شود.

خرابی برف پاک کن

ایجاد سر و صدای زیاد در هنگام کار کردن تیغه‌ها

اگر در هنگام کار کردن برف پاک کن صدای ناهنجار روی شنیدید به دلیل فرسوده بودن برف پاک کن ماشین است که به مرور زمان مستهلک و کهنه شده به همین خاطر زمانی که روی شیشه حرکت رفت و برگشتی دارد صدای جیرجیر با روح و روان شما بازی می‌کند که تنها راه رفع این عیب تعویض بازوها یا تیغه‌های برف پاک کن است.

خرابی و انسداد آب پاش برف پاک کن

از عمده‌ترین مشکلاتی که برف پاک کن خودرو با آن مواجه می‌شود خرابی و انسداد آب پاش برف پاک کن است که دلایل متعددی دارد که عبارتند از:

  1. مخزن آب پاش برف پاک کن خالی باشد.
  2. مسدود شدن سوراخ‌های دهانه آب پاش برف پاک کن
  3. مایع شیشه شوی داخل آب پاش یخ زده باشد.
  4. پارگی یا نشتی شیلنگ اتصال شیشه شوی

در ادامه هریک از این علل را با هم بررسی خواهیم کرد تا بتوانید با رفع عیوب آب پاش برف پاک کن آگاهی کامل پیدا کنید.

مخزن آب پاش برف پاک کن خالی باشد.

همواره مخزن آب پاش را مورد بررسی قرار دهید چرا که اگر منبع آب پاش خالی باشد هرچقدر دکمه آب پاش را فشار دهید هیچ‌گونه آبی روی شیشه اسپری نخواهد شد، به همین خاطر حتماً از پر بودن مخزن آب پاش اطمینان حاصل کنید.

از کار افتادن برف پاک کن ماشین

مسدود شدن سوراخ‌های دهانه آب پاش برف پاک کن

اگر از پر بودن مخزن آب پاش مطمئن اطمینان حاصل کردید اما باز هم آب پاش کار نکرد باید سوراخ‌های دهانه آب پاش را بررسی کنید چرا که اغلب اوقات رسوب باعث کیپ شدن آنها می‌شود و این انسداد باعث عدم کارکرد صحیح آب پاش می‌شود.

مایع شیشه شوی داخل آب پاش یخ زده باشد.

برخی مواقع از پر بودن مخزن و باز بودن سوراخ‌های آب پاش اطمینان دارید اما بازهم آب پاش کار نمی‌کند در صورتی که هوای بیرون سرد باشد به دلیل یخ زدن مایع درون مخزن قادر به اسپری آب روی شیشه نمی‌شود به همین خاطر باید مخزن آب را بررسی کنید که دچار یخ زدگی نشده باشد.

پارگی یا نشتی شیلنگ اتصال شیشه شوی

و در آخر هم اگر هیچ کدام از علل بالا رخ نداده بود اما همچنان آب پاش کار نمی‌کرد باید شلنگ اتصال به شیشه شوی را مورد بررسی قرار دهید که دچار نشتی یا پارگی نشده باشد چرا که در صورت نشتی و پارگی تمامی آب از قسمت نشتی و پاره خارج شده و دیگر آبی برای اسپری کردن آب پاش باقی نمانده است.

برف پاک کن خودرو

کلام پایانی

در این مطلب در ابتدا به تعریف برف پاک کن خودرو و نحوه عملکرد آن پرداختیم، سپس این قطعه را از نظر ساختاری بررسی کردیم و با انواع تیغه‌های برف پاک کن خودرو آشنا شدیم و در ادامه علائمی که نشان از خرابی و نیاز به تعمیر برف پاک کن خودرو می‌دادند با ارائه راهکار برای رفع عیوب آن توضیحات لازم بیان شد. در پایان خوشحال خواهیم شد نظرات و تجارب خود را درباره عملکرد برف پاک کن پراید یا برف پاک کن پژو 405 در قسمت نظرات برای ما به اشتراک بگذارید.

علائم خرابی برف پاک کن خودرو چیست؟

شایع‌ترین علائم خرابی عبارتند از حرکت سخت تیغه‌ها روی شیشه‌ها، ایجاد سر و صدای زیاد در هنگام کار کردن تیغه‌ها، خرابی و انسداد آب پاش برف پاک کن، از کار افتادن یکی از تیغه‌های برف پاک کن حین کار،  یکسره شدن برف پاک کن،  پله پله شدن برف پاک کن

چرا تیغه‌های برف پاک کن به سختی روی شیشه حرکت می‌کنند؟

علت اینکه تیغه‌های برف پاک کن روی شیشه به سختی حرکت می‌کند یا می‌تواند به خاطر شل یا سفت بودن تیغه‌ها باشد یا دلیل آن اختلال و خرابی موتور برف پاک کن

چرا برف پاک کن هنگان کار کردن جیغ می‌کشد؟

اگر در هنگام کار کردن برف پاک کن صدای جیرجیر شنیدید به فکر تعویض آن باشید چراکه این اتفاق به دلیل فرسوده بودن برف پاک کن ماشین رخ می‌دهد.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا