سرور مجازی
تکنولوژی

امارات با یک صندوق مالی 820 میلیون دلاری، پروژه‌های فضایی را جدی‌تر دنبال می‌کند

امارات متحده عربی قرار است بیش از 800 میلیون دلار را از طریق یک صندوق سرمایه‌گذاری جدید به برنامه‌های فضایی خود اختصاص دهد. گفته شده که نخستین مبالغ این سرمایه‌گذاری صرف ساخت یک صورت فلکی از ماهواره‌های حسگر از راه دور خواهد شد.

گفتنی است که پروژه صورت فلکی یا همان مجموعه ماهواره مذکور‌ که Sirb نام دارد، در نهایت با استفاده از فناوری رادار دیافراگم مصنوعی قادر به ثبت تصاویر باکیفیت خواهد بود. دولت امارات گزینه‌هایی مانند نظارت بر مرزها، رهیابی کشتی‌ها، شناسایی نشت نفت و جهت‌یابی را جزو موارد استفاده این ماهواره‌ها عنوان کرده است.

از سوی دیگر امارات در نظر دارد تا نخستین ماهواره این مجموعه را ظرف 3 سال به مدار پرتاب کند و در ادامه کل پروژه 6 سال زمان خواهد برد، با این حال هنوز مبلغ دقیق سرمایه‌گذاری در این پروژه مشخص نیست.

اطلاعات تکمیلی از برنامه فضایی امارات

لازم به ذکر است ایجاد «صندوق ملی فضایی» 820 میلیون دلاری جهت سرمایه‌گذاری در برنامه فضایی امارات یکی از تازه‌ترین اقدامات این کشور جهت ایجاد تنوع در اقتصاد مبتنی بر نفت است، چرا که تا سال 2020 صادرات نفت تشکیل‌دهنده حدود 30 درصد از تولید ناخالص داخلی امارات بوده است.

نوشته های مشابه

با این وجود وزیر اقتصاد امارات، به دلیل رشد چشمگیر برنامه فضایی این کشور طی پنج سال اخیر، فضا را در دسته «حوزه‌های اقتصادی نویدبخش» قرار داده است.

برنامه فضایی امارات

در همین راستا بد نیست بدانید که برنامه فضانوردی امارات از سال 2017 آغاز شد و یکی از دو فضانورد این پروژه (هزاع المنصوری) در سال 2023 و طی بخشی از یک ماموریت بلند‌مدت در همکاری با «آکسیوم اسپیس»، به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) خواهد رفت. المنصوری اولین فضانورد اماراتی بود که سال 2019 به یک ماموریت فضایی در ISS اعزام شد.

همچنین «خلیفه‌ست» نیز نخستین ماهواره طراحی و ساخته شده توسط امارات بود که سال 2018 به مدار پرتاب شد. از آن زمان تاکنون این کشور طی سال 2020 یک مدارگرد به مریخ ارسال کرد و در ادامه اعلام کرد قصد دارد در همکاری با استارتاپ ژاپنی «آی‌اسپیس»، یک ماه‌نورد 10 کیلوگرمی را به قمر زمین ارسال کند.

امارات همچنین قصد دارد یک کاوشگر به کمربند سیارک‌های میان مریخ و مشتری ارسال کند که این کاوشگر نهایتا در اوایل سال 2030 روی یکی از سیارک‌های این کمربند فرود خواهد آمد.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا