سرور مجازی
تکنولوژی

هوش مصنوعی GPT-3 درباره خودش مقاله آکادمیک نوشت؛ احتمال انتشار در ژورنال علمی

ظاهرا الگوریتم‌های کامپیوتری به چنان سطحی رسیده‌اند که می‌توانند مقالات آکادمیک بنویسند. یک پژوهشگر در آزمایشی از الگوریتم GPT-3 خواسته تا یک مقاله علمی درباره خودش به رشته تحریر درآورد و این مقاله حالا ظاهرا در مرحله همتاداوری قرار دارد. اکنون سوال این است که آیا کامپیوترها جای پژوهشگران را هم خواهند گرفت؟

محقق سوئدی، «المیرا عثمانوویچ تونستروم» در مقاله‌ای در وب‌سایت Scientific American می‌گوید این پروژه ابتدا به عنوان یک آزمایش ساده آغاز شد تا مشخص شود که الگوریتم تولید متن OpenAI با چه کیفیتی می‌تواند درباره خودش بنویسد. اما حالا نتیجه کار در یک مجله علمی در دست داوری قرار دارد.

دستور اولیه‌ای که تونستروم به این الگوریتم داد بسیار ساده بود: «یک مقاله 500 کلمه‌ای درباره GPT-3 بنویس و ارجاعات و منابع علمی را به متن اضافه کن.» ولی وقتی الگوریتم واقعا شروع به نوشتن مقاله علمی کرد و می‌شد ارجاعات مربوطه را در متن دید، این محقق سوئدی شگفت‌زده شد.

GPT-3

تونستروم که در دانشگاه گوتنبرگ سوئد در زمینه علوم اعصاب و فناوری‌های سلامتی فعالیت می‌کند، می‌گوید نتیجه کار نسبتا شبیه سایر مقالات علمی بود. او با کمک «استین استین‌گریمسون» که حالا در کنار GPT-3 و تونستروم به عنوان سومین نویسنده این مقاله معرفی شده، کمترین دستورالعمل‌ها را برای این الگوریتم تعریف کرد تا از این برنامه کامپیوتری یک مقاله بگیرد.

نوشته های مشابه

مقاله GPT-3 به‌صورت پیش‌چاپ منتشر شد

الگوریتم GPT-3 در نهایت در عرض دو ساعت مقاله‌ای نوشت که عنوان آن چنین است: «آیا GPT-3 می‌تواند به خودی خود و با کمترین دخالت انسانی یک مقاله آکادمیک بنویسد؟» این مقاله حالا به‌صورت پیش‌چاپ در مرجع HAL منتشر شده است.

تونستروم می‌گوید پس از نگارش مقاله از این هوش مصنوعی پرسیده بود که آیا در نگارش آن با تعارض منافع روبرو بوده یا خیر که با جواب منفی GPT-3 روبرو شد. او در نهایت مجوز انتشار مقاله را از هوش مصنوعی گرفت و حالا این مقاله را برای مجله‌ای که نامش هنوز اعلام نشده، ارسال کرده تا داوری شود.

تونستروم می‌گوید مشکل بزرگی که در انتشار این مقاله وجود داشته بحث مالکیت آن بود، چون مقاله توسط یک هوش مصنوعی نوشته شده که نام حقوقی ندارد. او ادامه می‌دهد: «وجود چنین مقاله‌ای ایده مقاله‌های علمی سنتی را زیر سوال می‌برد. [البته] آن‌چه ما می‌دانیم این است که یک دروازه را باز کرده‌ایم، اما امیدواریم که جعبه پاندورا را باز نکرده باشیم.»

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا