چین با برنامهای تازه به دنبال جایگزین کردن ویندوز با یک سیستم عامل بومی میرود
تلاش چین برای تولید سیستم عامل دسکتاپ ملی اتفاق جدیدی نیست. ولی این کشور پس از سالها هنوز نتوانسته در این مهم به موفقیت برسد. پکن حالا برنامه جدیدی را تدوین کرده تا با توسعه یک سیستم عامل جدید بتواند جایگزینی برای ویندوز و مک اواس پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری South China Morning Post، چین میخواهد از طریق شرکت دولتی Kylinsoft این پروژه جدید را اجرا کند. این شرکت نیز با چندین سازمان محلی از جمله مرکز ملی تحقیقات امنیت اطلاعات همکاری خواهد داشت. آنها در گام اول یک جامعه کد متن باز به نام openKylin ایجاد خواهند کرد تا برنامهنویسان را به مشارکت در این پروژه تشویق کنند.
چین در حال حاضر تحت سلطه ویندوز قرار دارد که 85 درصد از سهم بازار کشور را در دست گرفته است. مک اواس با بیش از شش درصد در جایگاه دوم دیده میشود. چند توزیع لینوکسی هم وجود دارند که هر کدام کمتر از یک درصد از سهم بازار را تصاحب کردهاند. Kylinsoft در گذشته با همکاری دانشگاه ملی فناوریهای دفاعی توزیع لینوکسی Kylin را توسعه داده بود که نتوانست با اقبال کاربران روبرو شود.
توسعه سیستم عامل چین کار سختی خواهد بود
نکته جالب درباره توزیع Kylin این بود که بیش از 99 درصد از کد آن از FreeBSD کپی شده بود و این مسئله تا سالها برای این توزیع دردسرساز بود. در نتیجه، امیدها برای موفقیت این پروژه جدید بسیار پایین است. توسعه سیستم عاملهای جدید و رقابت با نمونههای موجود کار بسیار سختی است، چون این نرمافزارهای پیچیده در طول دههها به تکامل رسیده و بیدلیل جای پای خود را در بازار محکم نکردهاند.
حتی محققان بازار چین هم درباره پروژه جدید پکن شک و تردید دارند. «لیو دینگدینگ»، تحلیلگر ساکن پکن میگوید به چالش کشیدن ویندوز و مک اواس دشوار خواهد بود. بهعلاوه، چین نمیتواند به راحتی اکوسیستمی برای اپلیکیشنهای سیستم عامل خود ایجاد کند. این مسئله در خصوص سیستم عامل HarmonyOS هواوی هم دیده میشود.