سرور مجازی
zoomit

ادعای تأمل‌برانگیز اینتل: گرافیک A770M قوی‌تر از RTX 3060 انویدیا است

اینتل در ماه مارس ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱) به‌صورت رسمی از مدل لپ تاپ پردازنده‌های گرافیکی سری Arc Alchemist پرده‌برداری کرد. گرافیک‌های رده‌بالای Arc 7 A730M و Arc 7 A770M تا تابستان امسال به بازار آمریکا نمی‌رسند، اما اکنون در قالب برخی لپ‌تاپ‌ها به دست مشتریان در چین رسیده‌اند.

براساس گزارش Tom’s Hardware، اینتل در ادعایی قابل‌تأمل می‌گوید گرافیک‌های A730M و A770M به‌ترتیب از مدل لپ‌تاپ گرافیک‌های GeForce RTX 3050 Ti و RTX 3060 سریع‌تر هستند.

گرافیک‌های A730M و A770M مدل‌های رده‌بالا از GPU-های سری A اینتل محسوب می‌شوند. این گرافیک‌ها در قلب خود از تراشه‌ی ACM-G10 استفاده می‌کنند که مبتنی‌بر لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC است. A730M از ۲۴ هسته‌ی Xe و ۲۴ واحد پردازشی Ray Tracing و فرکانس بیشینه‌ی ۱۱۰۰ مگاهرتز بهره می‌برد. مدل قوی‌تر یعنی A770M هشت هسته‌ی Xe و Ray Tracing بیشتر دارد و فرکانسش به ۱۶۵۰ مگاهرتز می‌رسد. درنتیجه‌ی این هسته‌‌ها و فرکانس بیشتر، A770M تا دو برابر قدرت محاسباتی بیشتر نسبت‌به A730M ارائه می‌دهد.

دو گرافیک A730M و A770M در زمینه‌ی پیکربندی حافظه نیز تفاوت‌های محسوسی با هم دارند. A730M از ۱۲ گیگابایت حافظه‌ی GDDR6 با باس ۱۹۲ بیت استفاده می‌کند، اما A770M مجهز به ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی GDDR6 با باس ۲۵۶ بیت است.

اتکا کردن به بنچمارک‌هایی که شرکت‌های تولیدکننده منتشر می‌کنند، کار صحیحی نیست. اینتل در آزمایش‌هایش از چهار لپ تاپ مختلف استفاده کرده و تفاوت بین سخت‌افزار این چهار لپ تاپ به وضوح به چشم می‌آید.

در یکی از لپ‌تاپ‌ها افزون‌بر گرافیک A730M شاهد استفاده از پردازنده‌ی مرکزی ۱۴ هسته‌ای Core i7-12700H و ۱۶ گیگابایت رم DDR5-4800 هستیم. از طرفی دیگر گرافیک GeForce RTX 3050 Ti Mobile در لپ‌تاپ ROG Zephyrus M16 مورد بررسی قرار گرفته؛ لپ تاپی که پردازنده‌ی نسل یازدهمی Core i7-11800H و ۱۶ گیگابایت رم DDR4-3200 دارد.

لپ‌تاپ موردبحث ایسوس از نسخه‌ی ۶۰ وات گرافیک GeForce RTX 3050 Ti استفاده می‌کند، درحالی‌که این گرافیک نسخه‌ی ۷۰ وات و ۸۰ وات نیز دارد؛ بنابراین مدلی از گرافیک انویدیا که در ROG Zephyrus M16 استفاده شده پرقدرت‌ترین نسخه‌ی این پردازنده‌ی گرافیکی نیست.

بین لپ‌تاپ‌های مجهز به A770M و GeForce RTX 3060 Mobile تفاوت‌‌های بیشتری دیده می‌شود. لپ تاپی که از A770M استفاده می‌کند مجهز به پردازنده‌ی نسل دوازدهمی Core i9-12900HK (پرچم‌دار خانواده‌ی Alder Lake-H) و ۱۶ گیگابایت رم DDR5-4800 است.

اینتل نتایج گرافیک GeForce RTX 3060 Mobile را در لپ تاپ MSI Pulse GL66 محاسبه کرده که تقریباً دارای همان مشخصات فنی ROG Zephyrus M16 است. محدوده‌ی TGP این پردازنده‌ی گرافیکی از ۶۰ وات تا ۱۱۵ وات متغیر است و لپ تاپ MSI Pulse GL66 از نسخه‌ی ۸۵ وات استفاده می‌کند.

مقایسه‌ی بنچمارک گرافیک‌های لپ‌تاپی رده‌بالای اینتل با گرافیک‌های انویدیا
RTX 3050 Ti Arc A730M RTX 3060 Arc A770M
میانگین ۵۷٫۲ ۶۴٫۶ ۷۸٫۸ ۸۸٫۳
Assassin’s Creed Valhalla (High) ۳۸ ۵۰ ۷۴ ۶۹
Borderlands 3 (Ultra) ۴۵ ۵۰ ۶۰ ۷۶
Control (High) ۴۲ ۶۲ ۷۰ ۸۹
Cyberpunk 2077 (Ultra) ۳۹ ۴۹ ۵۴ ۶۸
Death Stranding (Ultra) ۸۹ ۸۷ ۱۱۳ ۱۰۲
Dirt 5 (High) ۶۴ ۶۱ ۸۳ ۸۷
F1 2021 (Ultra) ۶۸ ۸۶ ۹۶ ۱۲۳
Far Cry 6 (Ultra) ۶۳ ۶۸ ۸۰ ۸۲
Gears of War 5 (Ultra) ۵۸ ۵۲ ۷۲ ۷۳
Horizon Zero Dawn (Ultimate Quality) ۶۳ ۵۰ ۸۰ ۶۸
Metro Exodus (Ultra) ۳۹ ۵۴ ۵۳ ۶۹
Red Dead Redemption 2 (High) ۴۶ ۶۰ ۶۶ ۷۷
Strange Brigade (Ultra) ۹۸ ۱۲۳ ۱۳۴ ۱۷۲
The Division 2 (Ultra) ۶۳ ۵۱ ۷۸ ۸۶
The Witcher 3 (Ultra) ۹۶ ۱۰۱ ۱۲۴ ۱۴۱
Total War Saga: Troy (Ultra) ۴۸ ۶۶ ۷۱ ۸۶
Watch Dogs Legion (High) ۵۹ ۷۱ ۷۷ ۸۹

براساس ادعای اینتل، گرافیک Arc A730M به هنگام اجرای بازی‌ها با وضوح 1080p تا ۱۳ درصد سریع‌تر از GeForce RTX 3050 Ti Mobile ظاهر شده است. اینتل به‌طور دقیق TGP گرافیک خود را اعلام نکرده، بنابراین نمی‌‌توانیم آمار را به‌‌طور دقیق بررسی کنیم.

می‌دانیم که توان A730M از ۸۰ وات تا ۱۲۰ وات متغیر است و GeForce RTX 3050 Ti Mobile به توان ۳۵ وات تا ۸۰ وات دست پیدا می‌‌کند. اینتل در مقایسه‌ی خود از نسخه‌ی ۶۰ وات GeForce RTX 3050 Ti Mobile استفاده کرده است. لپ‌تاپ که مجهز به این گرافیک بود، در کمال تعجب پردازنده‌ی مرکزی نسل یازدهمی داشت. حتی با وجود چنین اختلاف فاحشی در بین سخت‌افزار دو لپ‌تاپ، تفاوت بین عملکرد A730M و RTX 3050 Ti Mobile خیلی زیاد نیست.

پردازنده‌ی گرافیکی پرچم‌دار Arc A770M توانست ۱۲ درصد پرقدرت‌تر از GeForce RTX 3060 Mobile ظاهر شود. اینتل TDP گرافیک A770M را نیز اعلام نکرده؛ به گفته‌ی تیم آبی، TGP این گرافیک از ۱۲۰ وات تا ۱۵۰ وات متغیر است، اما همان‌طورکه گفتیم مدل استفاده‌شده از GeForce RTX 3060 Mobile توان ۸۵ وات داشته و داخل لپ‌تاپی با پردازنده‌ی نسل یازدهمی قرار دارد. TGP گرافیک GeForce RTX 3060 Mobile بین ۶۰ وات تا ۱۱۵ وات است.

مقاله‌های مرتبط:

  • عملکرد ناامیدکننده گرافیک Intel Arc A380 در اولین بنچمارک گیمینگ
  • گرافیک Intel Arc با پردازنده‌های قدیمی‌تر از نسل دهم سازگاری ندارد

تفاوت بین عملکرد پردازنده‌های گرافیکی Alchemist با پردازنده‌های گرافیکی Ampere کمتر از ۱۵ درصد گزارش شده است. احتمالاً اگر گرافیک‌های انویدیا با توان بیشتر و در لپ‌تاپی با پردازنده‌ی نسل دوازدهمی در آزمایش ظاهر می‌شدند، تفاوت ۱۵ درصدی بسیار کمتر می‌شد. موضوعی که به آن اشاره کردیم همواره در بنچمارک‌های رسمی شرکت‌ها دیده می‌شود. به همین دلیل بهتر است هیچ‌گاه به این بنچمارک‌ها بسنده نکنید.

البته همین‌که اینتل می‌‌تواند در شرایطی خاص قدرتی هم‌سطح با گرافیک لپ تاپی GeForce RTX 3060 ارائه دهد خبر خوبی برای طرفداران این شرکت است. قیمت‌گذاری لپ‌تاپ‌های مجهز به این گرافیک‌ها بسیار پر اهمیت خواهد بود.

اینتل در گرافیک‌های جدیدش سخت‌افزاری برای انکد AV1 دارد و این قابلیت فعلا در گرافیک‌های لپ‌تاپی دیگر پیدا نمی‌شود. همچنین در سیستم‌هایی که از محصولات اینتل برای CPU و GPU استفاده می‌کنند قابلیت‌هایی کاربردی نظیر Hyper Encode و Deep Link ارائه می‌شود.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا