تاریخچهی حضور رنو در ایران، کل تاریخ خودروی کشورمان را در بر میگیرد. اولین وسیله نقلیه شخصی و موتوری، توسط مظفرالدین شاه از بلژیک خریداری شد. این مدل، رنو ۱۹۰۰ با لاستیکهای توپُر بود. سالهای زیادی پس از پیروزی انقلاب رنو ۵، پس از پیکان، دومین خودروی پرفروش بازار کشور بود و با ممنوعیت واردات مدلهای خارجی، از طریق سایپا عرضه میشد. پیشاز اجرای قانون ممنوعیت واردات خودرو در سال ۱۳۹۷، شرکت رنوپارس نمایندهی رسمی رنو در ایران بود که همچنان خدمات پس از فروش را ارائه میدهد.
کولیوس بهصورت یک طرح مفهومی در نمایشگاه ژنو سال ۲۰۰۰ رونمایی شد تا نویدبخش حضور رنو در جمع تولیدکنندگان خودروهای شاسیبلند و کراساوور باشد؛ اما حدود ۷ سال طول کشید تا اولین نمونهی تولید انبوه از این مدل، آمادهی فروش شود. نسل اول کولئوس در سال ۲۰۰۷ به بازارهای جهانی رسید و با قیمت و کیفیت نسبتا مناسب، فروش قابل قبولی در کشورهای غیر اروپایی داشت. این خودرو در سال ۲۰۱۱ با فیسلیفت مواجه شد و عرضهی آن تا سال ۲۰۱۵ ادامه داشت. هرچند بازار اروپا و خصوصا انگلستان، توجه زیادی به کولئوس نسل اول نشان نداد؛ تولید این خودرو در کارخانهی رنو- سامسونگ در کره جنوبی و رنو-هند در هندوستان، با هدف عرضه در بازار آسیا انجام شد. کولئوس نسل اول، در ایران هم حضور کمرنگی داشت و چندان مورد استقبال واقع نشد.
نسل دوم رنو کولئوس ، قاعدهی بازی را عوض کرد. این مدل نسبت به قبل، نهتنها زیباتر و جذابتر به نظر میرسد؛ بلکه با ابعاد بزرگتر، میتواند یک کراساوور لوکس و کاملا متفاوت از گذشته محسوب شود. این خودرو در بسیاری از کشورهای اروپایی عرضه نشد؛ اما در استرالیا، چین، کره جنوبی و روسیه فروش خوبی داشت. کولیوس همچنان در چین و کره جنوبی تولید میشود.
کولئوس ۲۰۱۷ بهصورت ۷ نفره با سه ردیف صندلی هم تولید شد اما در ایران فقط مدل دو ردیفه دارد. زمانیکه رنو کولیوس به بازار ایران رسید، فناوریهای ایمنی مدرن، سیستم دو دیفرانسیل هوشمند، جعبهدندهی خودکار و رنگهای متالیک باکیفیت ارائه کرد و با قیمتی حدود ۲۰۰ میلیون تومان مورد توجه قرار گرفت. امروزه مدلهای کمکار دسته دوم از رنو کولیوس، بیش از ۲ میلیارد تومان قیمت دارند.
طراحی ظاهری و بدنه رنو کولیوس
نسل جدید کولیوس، قابل مقایسه با مدل قبلی نیست و به طور کامل بازطراحی شده است. کولیوس اولین کراساوور تاریخ رنو محسوب میشود و سال ۲۰۱۷ نقش پرچمدار این برند در کلاس شاسیبلندها را به عهده داشت. ادغام بسیار موفق گروه خودروسازی رنو با نیسان ژاپن، باعث ساخت پلتفرمهای مشترک در این شرکتها شده و حالا شاسی و طرح کلی کولیوس با نیسان ایکستریل مشترک است و بر اساس پلتفرم CMF-CD عرضه میشود.
ابعاد رنو کولیوس نسبت به قبل، از هر سه جهت طول، عرض و ارتفاع، بیشتر شده و جذابیت بیشتری پیدا کرده است. در نمای روبهرو، ظاهر تهاجمی و عضلانی کولئوس زبان طراحی مدرن رنو، مشابه سبک چراغهای مگان جدید دیده میشود. خطوط روی کاپوت، حجم مناسبی به این قسمت دادهاند و طبق روال طراحی مد روز، کمی به سمت پایین و نزدیک به جلوپنجره کشیده شدهاند. چراغهای کولیوس با یک نوار LED همراه هستند که از کاسهی اصلی چراغ، بیرون زدهاند و تا نزدیکی سپر ادامه دارند. این استفادهی هنرمندانه از LED، علاوه بر تأمین روشنایی روز، هماهنگی جذابی با جلوپنجره ایجاد میکند.
جلوپنجرهی کولئوس از چهار خط افقی کروم تشکیل شده است. لوگوی درشت رنو، در میان سه خط بالایی دیده میشود و با توجه به فرم خطوط حجمدهنده در کاپوت، چشم را به سمت خود میکشد. در فضای چهار گوش تعبیهشده در سپر، چراغهای مهشکن مخفی شدهاند و در میان آنها، محل نسبتا بزرگی برای هدایت هوا در نظر گرفته شده است. با هدف هماهنگی سپر با جلوپنجره و چراغها، قطعات فلزی و نقرهای رنگ کوچکی در این بخش دیده میشود که حس اسپرت کولیوس را تقویت میکند.
در نمای جانبی هم کولئوس حرفهای زیادی برای گفتن دارد. فرم کلی بدنه، جذاب و چشمنواز است. خط باریکی از کروم، در امتداد گوشهی چراغ جلو تا زیر آینهی بغل و مجرای هوای این قسمت کشیده شده است. علاوه بر این، حالت حبابی بدنه به شکلی کاملا استادانه روی نمای جانبی دیده میشود که با حجمدهی نامحسوس به گلگیرها و درها، ابعاد کولئوس را بزرگ و با عظمت نشان دهد. استفاده از کروم در نوار دور پنجرهها، بخش پایین درها نزدیک به رکاب و ریلهای باربند نیز انجام شده است. دیگر نکتهی مهم در طراحی نمای جانبی کولئوس، فرم اسپرت رکاب و درهای این خودرو است که با انحنای متقارن، در کراساوورهای مدرن شاهد هستیم.