فرآیندهای دفاتر ازدواج و طلاق الکترونیکی میشود
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به نظامنامه دفاتر ازدواج و طلاق، اعلام کرد کلیه اقدامات در دفاتر ازدواج و طلاق به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد. گفتنی است از مهرماه سال گذشته، ثبت الکترونیکی ازدواج میسر شده بود.
«حسن بابایی» در گفتگو با ایسنا به جزئیات نظامنامه دفاتر ازدواج و طلاق اشاره کرده و آن را دستاوردی متحولانه دانست که در اردیبهشت ماه به تصویب رئیس قوه قضاییه رسیده است:
«با توجه به اینکه یکی از راهبردها در دوران تحول و تعالی هوشمند سازی و الکترونیکی شدن است کلیه اقدامات در دفاتر ازدواج و طلاق به صورت الکترونیکی انجام و دفاتر سنتی برچیده خواهد شد. ظرف مدت یکسال تمام سردفتران، پرونده های سنتی و دفاتر را به صورت الکترونیکی آرشیو و داده آمایی میکنند.»
به گفته وی ازجمله نوآوریهایی که در این نظامنامه وجود دارد این است که تمامی دفاتر ازدواج و طلاق به عنوان یک واحد تلقی میشوند و میتوانند در هر دو حوزه ازدواج و طلاق ورود کنند که این امر باعث تسریع در امور میشود.
بابایی تاکید کرد با توجه به ارتباطی که بین دفاتر ازدواج و طلاق و بانکهای اطلاعاتی سازمان ثبت اسناد و املاک وجود دارد صحت اسناد تنظیمی بالا خواهد رفت.
لازم به ذکر است که تنها فرآیندهای دفاتر الکترونیکی شده و همچنان لزوم مراجعه زوجین به دفترخانهها برای ثبت عقد و ازدواجشان الزامی است.
هفته گذشته نیز سرپرست اداره کل پایگاه اطلاعات اشخاص درباره جزئیات این نظامنامه اعلام کرده بود متقاضیان ازدواج و طلاق قبل از هرگونه اقدام باید در سامانه ثبت نام الکترونیکی ثنا نسبت به گرفتن کد ثنا اقدام و تصدیق الکترونیکی دریافت کنند:
«از ویژگیهای سند الکترونیکی که برای ازدواج و طلاق وجود دارد این است که با توجه به نسخه الکترونیکی، قلمهای اطلاعاتی به صورت برخط امکان تبادل اطلاعات با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان ثبت احوال کشور، وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی را ایجاد میکند.»
گفتنی است رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق، مهر ماه سال گذشته از فعال شدن ثبت الکترونیکی ازدواج در سراسر کشور خبر داده بود: «با ثبت الکترونیکی ازدواج، بعد از امضای سند ازدواج، اثر انگشت زوجین در سامانه ثبت میشود و سند ازدواج در اختیار زوجین قرار میگیرد. از همین روی دفاتر ثبت سنتی ازدواج حذف شدند.»