اسنوا پردازش صوتی به زبان فارسی را به تلویزیونهای خود اضافه کرد
چندین سال است که استفاده از دستورهای صوتی به یکی از قابلیتهای برجسته محصولات و سرویسهای غولهای بزرگ فناوری دنیا تبدیل شده است. گوگل و آمازون و اپل را باید شاخصترین شرکتهایی عنوان کرد که با تکیه بر دانش عمیق خود درزمینهی هوش مصنوعی و پردازش زبانهای طبیعی موفق شدهاند استفاده از سرویسهای خود یا همان دستیارهای صوتی هوشمند را در محصولات مختلف و حتی برای شرکتهای دیگر بگنجانند.
حال اسنوا گفته است که تلویزیونهای جدیدش را که ریموت مجهز به میکروفون دارند، همراه با پشتیبانی از دستورهای صوتی راهی بازار میکند. براساس اطلاعات ارائهشده، این سیستم میتواند با تشخیص فرامین صوتی به زبان فارسی که کاربر صادر کرده است، سرویسهای مختلفی ازقبیل نمایش آبوهوا یا جستوجوی محتوایی خاص در اخبار و یافتن فیلم یا فیلم و سریال مرتبط به بازیگری خاص را انجام دهد. برای استفاده از قابلیت دستورها صوتی، کاربر باید کلید مخصوص تعبیهشده روی ریموت را فشار داده و دستور مدنظرش را بیان کند.
اسنوا در حالی چنین فناوریای را وارد فاز تجاری کرده که سالها است کار روی مفاهیمی نظیر پردازشهای زبانهای طبیعی در دانشگاههای کشور را شاهد هستیم. برای مثال، میتوان به فعالیتهای آزمایشگاه پردازش متن و زبان طبیعی دانشگاه تهران و آزمایشگاه فناوری وب دانشگاه فردوسی مشهد و کارگروه خط و زبان فارسی در شورای عالی اطلاعرسانی اشاره کرد.