بهترین گوشیهای 2022؛ معرفی از نظر باتری، قدرت پردازشی و دوربین
در سالهای اخیر تلفنهای همراه رشد و پیشرفت بسیار خوبی را با شیبی تند طی کردهاند؛ از باتریهای پرظرفیت تا شارژهای چندین و چند واتی، نرخ نوسازیهای سریع، دوربینهای متعدد چندصد مگاپیکسلی و تراشههای پیشرفته و هوشمند همگی در همین چند سال گذشته حاصل شدهاند. پس از باز شدن پای چنین امکاناتی به بالاردهها و پرچمداران، ۲۰۲۱ سالی بود که شاهد پیشرفت بسیار خوب میانردهها نیز بودیم. انواع گواهیهای ضدآب، نمایشگرهای سریع و روشن AMOLED، تراشههای قدرتمند با لیتوگرافیهای پیشرفته، دوربین قابلتوجه و توان شارژ ۶۷ وات و اخیراً ۱۲۰ وات از ویژگیهایی هستند که شاید تا چند سال گذشته دیدن آنها در پرچمداران نیز باعث خوشحالی بود؛ اما حالا در ۲۰۲۲ بهنظر میرسد که نوبت میانردهها است.
سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ برای طرفداران گوشیهای سری نوت سامسونگ، بسیار تلخ بود؛ چراکه اخبار و شایعات همگی از پایان تولید گلکسی نوتها میگفتند. در عمل هم سری گلکسی Z جایگزین نوتها شده بود و خبری از این خانوادهی دوستداشتنی و خاص نبود؛ اما در سال ۲۰۲۲ سامسونگ تصمیم گرفت دست به بازآفرینی سری نوت در قامت گلکسی s اولترا بزند و هواداران منتظر و ناامید خود را غافلگیر کند. یک گوشی تمامعیار با قلم S پن و کاراییها و زبان طراحی سری گلکسی نوت سامسونگ. از طرف دیگر اپل نیز تصمیم گرفت نرخ نوسازی پویا ۱۲۰ هرتزی، امکان عکاسی ماکرو با کیفیتی مثالزدنی و طول عمر باتری شگفتانگیز را به اکوسیستم خود اضافه کند و آیفون 13 پرو و پرو مکس را پیشرفتهتر از نسل قبلیاش کرد.
همچنین مدیاتک پس از طی کردن دوران نهچندان خوب خود در گذشته، امسال تراشههای بسیار خوب و کارآمدی را دراختیار سازندگان گوشیهای هوشمند قرار داده که علاوهبر مقرونبهصرقه بودن، عملکرد بسیار خوبی دارند؛ اما مهمترین دستاورد این شرکت تایوانی در سال ۲۰۲۲، ساخت SoC پرچمدار چهار نانومتری Dimensity 9000 است که توانست اختلاف عملکرد را خصوصاً در پردازشهای مبتنی بر چند هسته، با تراشهی قدرتمند اپل A15 بایونیک به حداقل برساند؛ کاری که در چند سال اخیر کوالکام با تراشههای پرآوازهی اسنپدراگون از عهدهی آن برنیامده بود.
- بهترین گوشی های بازار ایران
- بهترین گوشی های 2021
شرکت خوشنام سونی نیز با همان طراحی همیشگی چند سال اخیرش، سرانجام مانند دیگر شرکتها، شارژر و حتی کابل شارژر را از داخل جعهی گوشی حذف کرد تا بیشازاین به محیطزیست آسیب نرسانده باشد؛ البته این شرکت ژاپنی در گوشی اکسپریا 1 مارک 4 برای اولین بار در سالیان اخیر، توانست به بزرگنمایی اپتیکال پیوسته بین فاصلهی کانونی دو دوربین تلهفوتو دست پیدا کند؛ شاید برای برخی از کاربران وجود هندزفری سونی، شارژر و کابلش در داخل جعبهی گوشی از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.
در ادامه بهترین گوشیهای ۲۰۲۲ از نظر دوربین، باتری، قدرت پردازشی را در دستهبندیهای پرچمدار، میانرده، اقتصادی، گیمینگ، ساده و کامپکت معرفی میکنیم.
عناوین این مقاله:
بهترین گوشی های 2022 از نظر باتری
بهترین گوشی های 2022 از نظر قدرت پردازشی
بهترین گوشی های 2022 از نظر دوربین
بهترین گوشی های گیمینگ 2022
بهترین گوشی های پرچمدار 2022
بهترین گوشی های میانرده 2022
بهترین گوشی های اقتصادی 2022
بهترین گوشی های ساده 2022
بهترین گوشی های کامپکت 2022
بهترین گوشیهای 2022 از نظر باتری
آیفون 13 پرو مکس
«آیفون 13 پرو مکس» یکی از کاملترین پرچمداران سالهای اخیر است. این گوشی از نظر مصرف باتری نیز عملکرد بینظیری دارد. در مقایسه با نسل پیشین، یعنی آیفون 12 پرو مکس، با اینکه حتی روشنایی نمایشگر بیشتر شده و نرخ نوسازی آن هم به ۱۲۰ هرتز ارتقا پیدا کرده، اما در کمال تعجب طول عمر باتری بسیار بهتری دارد. این عمکلرد بسیار خوب در مصرف باتری، زمانی ارزشمند میشود که بدانیم باتری آیفون 13 پرومکس تنها ۴٬۳۵۲ میلیآمپرساعت ظرفیت دارد که از پرچمداران با ظرفیت باتری بیشتر و از میانردهها با ظرفیت باتری بیشتر و تراشهی کممصرفتر، عملکرد بهتری در زمینهی مصرف باتری دارد. به این جمله از بررسی آیفون 13 پرو مکس در دیتاسنتر من توجه کنید؛ «پرچمدار جدید اپل بهمدد نرخ نوسازی تطبیقپذیر خود توانست ویدئوی معیار HD و ۲۴ فریمبرثانیهای دیتاسنتر من را بهمدت ۳۵ ساعت و ۱۷ دقیقه بهصورت مداوم پخش کند.»، درحالیکه رقیب مستقیم این گوشی، یعنی گلکسی S22 اولترا سامسونگ در آزمون یکسان، ۲۰ ساعت و ۴۳ دقیقه دوام آورده است.
گلکسی M51
«گلکسی M51 سامسونگ» با اینکه نزدیک به دو سال از تاریخ عرضهی آن میگذرد؛ اما همچنان یکی از بهترین گوشیها از نظر طول عمر باتری در سال ۲۰۲۲ محسوب میشود. M51 در آزمون پخش ویدئو دیتاسنتر من برای سنجش طول عمر باتری، عدد شگفتانگیز ۳۷ ساعت و ۳۰ دقیقه را بهدست آورده است؛ البته با وجود تراشهی بهینه و نمایشگر ۶۰ هرتزی شاید رسیدن به این عدد برای این گوشی با باتری حجیم ۷۰۰۰ میلیآمپرساعتی چندان سخت به نظر نرسد؛ البته باتوجه به پیشرفت گوشیهای میانرده و بهتر بودن رقبای همقیمت M51، درحالت کلی خرید این گوشی را بدون در نظر گرفتن طول عمر باتری بسیار خوب آن، پیشنهاد نمیکنیم. اگر بهدنبال خرید گوشی در بازهی قمیتی حدود ۱۰ میلیون تومان هستید، میتوانید سراغ گوشیهایی مانند گلکسی A52s سامسونگ یا شیائومی 11t با سختافزار و نرمافزار بهتر و بهروزتر بروید.
گلکسی A23 سامسونگ
اگر قصد خرید یک گوشی میانرده با اولویت طول عمر باتری دارید، بد نیست نگاهی به «گلکسی A23» تازهوارد بیندازید که با تراشهی کممصرف Snapdragon 680 و باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی، عملکرد خوب و راضیکنندهای از نظر باتری دارد. A23 از نظر دوربین و طراحی نيز کاملاً قابلقبول است؛ البته نمایشگر بزرگ ۶٫۶ اینچی LCD و حافظهی ذخیرهسازی eMMC 5.1 میانهی خوبی با مصرف بهینهی باتری ندارند.
ردمی نوت 11
میانردهی جدید شیائومی از نظر ظرفیت باتری و تراشه کاملاً مشابه A23 سامسونگ است؛ اما نمایشگر کوچکتر ۶٫۴۳ اینچ OLED و حافظهی ذخیرهسازی UFS 2.2 در نگهداری باتری به ردمی نوت 11 شیائومی کمک خواهند کرد. این نوع حافظه که سریعتر و کممصرفتر از نوع موجود در A23 سامسونگ است در ترکیب با نمایشگر OLED که در صفحات مشکی باتری بسیار کمتری مصرف میکند، طول عمر باتری بسیار مطلوبی را فراهم خواهد کرد؛ همچنین شارژر موجود در جعبه این گوشی ۳۳ واتی است.
بهترین گوشیهای 2022 از نظر قدرت پردازشی
آیفون 13 پرو
«آیفون 13 پرو» با داشتن تراشهی قدرتمند A15 بایونیک اپل عملکرد پردازشی کمنظیری ارائه میدهد که بهترین و قدرتمندترین پرچمداران اندرویدی را بهراحتی پشت سر میگذارد. این تراشه در آزمون Geekbench 5 دیتاسنتر من امتیاز ۱۷۴۵ در عملکردهای تکهستهای و امتیاز ۴۸۱۳ را در عملکردهای چند هستهای کسب کرده که اختلاف زیادی با بهترین تراشههای اسنپدراگون دارد؛ مثلاً گلکسی S22 اولترا با تراشهی Snapdragon 8 Gen 1 امتیازهای ۱۲۳۹ برای آزمون تکهستهای و ۳۵۵۱ را برای عملکردهای چند هستهای کسب کرده است.
ردمی K50 پرو شیائومی
مدیاتک اخیراً با عرضهی تراشهی قدرتمند Dimensity 9000 سعی در جبران فاصلهی عملکردی با تراشههای اپل داشته و باید گفت خوشبختانه تا حدود زیادی موفق هم عمل کرده است. «ردمی K50 پرو شیائومی» با بهرهمندی از این تراشه ۴ نانومتری MediaTek، در آزمون Geekbench 5 بهصورت میانگین، امتیاز ۱۳۱۰ در عملکردهای تک هستهای و ۴۴۹۳ را در عملکردهای چند هستهای کسب کرده که خصوصاً هنگام استفاده از چند هستهی پردازشی توانسته فاصله را با تراشه A15 بایونیک اپل به کمترین حد خود در سالهای اخیر برساند.
بهترین گوشیهای 2022 از نظر دوربین
آنر Magic4 Ultimate
گوشیهای هواوی و البته فرزندخواندهی پیشین آن، آنر، همواره یکی از بهترین تجربههای عکاسی را دراختیار کاربران گوشیهای هوشمند قرار میدهند. یکی از جدیدترین تولیدات Honor بعد از جداشدن از هواوی، گوشی «آنر Magic4 Ultimate» است که یکی از بهترین عملکردهای دوربین بین گوشیهای هوشمند را ارائه میدهد. ترکیب دو دوربین ۵۰ و دو دوربین ۶۴ مگاپیکسلی در قاب پشتی و دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی بههمراه دو حسگر TOF سهبعدی که یکی در قاب پشتی و دیگری در کنار دوربین سلفی کار میکند، از بهترین مجموعه دوربینهای موجود در تلفنهای همراه است که عملکرد بسیار خوب و مطلوبی نیز ارائه میدهند.
دوربین اصلی از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی به بزرگی 1/1.12 اینچ و لنز ۲۳ میلیمتری با دیافراگم f/1.6 بهره میبرد که هم بزرگی بسیار زیاد سنسور و هم گشودگی مناسب دیافراگم، باعث جذب نور بسیار زیادی میشوند. این دوربین مجهز به لرزشگیر اپتیکال تصویر، فوکوس خودکار لیزری و فوکوس خودکار تشخیص فاز است. دوربین بعدی از یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی نیم اینچی بههمراه یک لنز ۱۱ میلیمتری با دیافراگم f/2.2 استفاده میکند؛ درحالیکه دوربین دیگر به همین حسگر ۶۴ مگاپیکسلی و لنز ۹۰ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/3.5 مجهز شده است. دو دوربین دیگری که در قاب پشتی دیده میشوند نیز یکی برای بهبود و افزایش طیف رنگی بهکار میرود و دیگری نیز به سنسور ToF سهبعدی مجهز بوده که برای سنجش عمق کاربرد دارد. دوربین سلفی نیز سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با لنز زاویهباز و پوشش ۱۰۰ درجهای دارد که در کنار یک حسگر ToF سهبعدی قرار گرفته است.
آنر هنگام معرفی مجیک 4 آلتیمیت تمرکز بسیاری روی دوربینهای آن داشت و همچنین با اتکا به رتبه و نمرهی ۱۴۶ در آزمونهای DXOMARK، از دوربینهای این گوشی پیشرفته بهعنوان بهترین در دنیای گوشیهای هوشمند یاد کرد و دوربین اصلی آن را قابلرقابت با دوربینهای دیجیتال دانست؛ همچنین آنر برای پردازش تصویر علاوهبر کمک گرفتن از تراشهی قدرتمند کوالکام، Snapdragon 8 Gen 1، از ISP یا پردازنده سیگنال تصویر اختصاصی خودش نیز استفاده کرده که در دستیابی به عملکرد بسیار خوب دوربینها تأثیرگذار بوده است.
گلکسی S22 Ultra
طی تجربهی چند سال اخیر گوشیهای سامسونگ خصوصاً در پرچمداران، از بهترین عملکردهای دوربین در بین گوشیهای هوشمند برخوردار بودهاند و همواره کاربران و طرفداران خود را بهخوبی راضی کردهاند. «گلکسی S22 اولترا» نیز با اینکه تفاوت زیادی با نسل پیشین خود ندارد؛ بازهم عملکرد کمنقصی از خود بهنمایش میگذارد و با ترکیب دوربینهای متنوع و باکیفیت از بهترین گوشیهای ۲۰۲۲ از نظر دوربین است.
آیفون 13 Pro Max
اپل با ایجاد پیشرفتهایی از جمله بزرگ کردن اندازهی سنسورها و اضافه کردن امکان عکاسی ماکرو، «آیفون 13 پرو مکس» را به یکی از کاملترین گوشیهای هوشمند از نظر دوربین بدل کرده است.
بخشی از «بررسی آیفون 13 پرو مکس اپل» در دیتاسنتر من:
مجموعهی دوربین آیفون ۱۳ پرو کارآمدتر و توانمندتر از گذشته شده و اگرچه بیشک نمیتواند در تکتک سناریوها بهترین باشد، در مجموع تجربهی عکاسی و فیلمبرداری مطمئن و پایداری را دراختیارتان میگذارد، علاقهمندان آیفون به بزرگنماییهای دیوانهوار دسترسی ندارند؛ اما اکنون میتوانند پابهپای کاربران اندروید، عکسهای ماکرو بگیرند! مهندسان کوپرتینویی امسال عملکرد آیفون در عکاسی شبانه را نیز ارتقا دادهاند؛ هرچند که هنوز هم از عکاسی آسمان شب خبری نیست.
سونی اکسپریا 1 مارک 4
سونی با وجود اینکه در عرصهی دوربینهای دیجیتال از بهترینها است؛ در بحث دوربین گوشیهای هوشمند درمقابل رقبای پیشرفتهی خود حرف زیادی برای گفتن ندارد، اگرچه همچنان نوآوریها و امکانات خاص خود را در دوربین گوشیهای پرچمدارش ارائه میدهد. «اکسپریا 1 مارک 4» از همان ترکیب دوربین سهگانهی نسل پیشین خود بهره میبرد با این تفاوت که حالا توانایی بزرگنمایی اپتیکال در فاصلهی کانونی ۸۵ تا ۱۲۵ میلیمتری را دارد که ویژگی منحصربهفردی است؛ همچنین سونی با استفاده از تجربهی ساخت دوربینهای حرفهای سری آلفا، امکانات و ویژگیهای پیشرفتهای برای کنترل دوربینها دراختیار کاربران این گوشی پرچمدار سونی قرار میدهد که بر جذابیتهای دوربین آن میافزاید.
بهترین گوشیهای گیمینگ 2022
نوبیا رد مجیک 7 زد تی ای
گوشی گیمینگ ZTE تحت نام تجاری «نوبیا رد مجیک 7»، تمام امکانات مورد نیاز یک موبایل گیمر را به نحو احسن برآورده میکند. نمایشگر بزرگ، سریع و باکیفیت، تراشهی قدرتمند Snapdragon 8 Gen 1 و باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی با سرعت شارژ ۱۲۰ وات؛ سه ضلع اساسی نسل هفتم جادوی سرخ برای بازی کردن هستند؛ البته تریگرهای مخصوص بازی، سیستم خنککنندهی سختافزاری داخلی و طراحی ظاهری و نرمافزاری جذاب این گوشی، از دیگر شاخصههای گیمینگ Red Magic 7 هستند.
پوکو F4 GT شیائومی
شیائومی علاوهبر ساخت گوشیهای گیمینگ پرچمدار بلک شارک، گوشیهای گیمینگ مقرونبهصرفهی خود را تحت نام تجاری ردمی و پوکو عرضه میکند. «ردمی K50 گیمینگ» یا «پوکو F4 جی تی» تقریباً با نصف قیمت دیگر گوشیهای گیمینگ معمول، امکاناتی مشابه آنها را ارائه میدهند. نمایشگر ۶٫۶۷ اینچ AMOLED با پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، یک میلیارد رنگ و HDR10+، تراشهی قدرتمند Snapdragon 8 Gen 1 و باتری ۴۷۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز به شارژر ۱۲۰ وات از امکانات اصلی پوکو f4 GT هستند؛ همچنین وجود چهار اسپیکر استریو تنظیمشده توسط JBL و تریگرهای مخصوص بازی از جذابیتهای گیمینگ این گوشی ارزشمند هستند.
بهترین گوشیهای پرچمدار 2022
آیفون 13 پرو مکس
آیفون 13 پرو مکس یک پکیج بسیار کمنقص و یک نمونهی کامل و عالی از گوشیهای هوشمند است که در تمامی جهات کاربر را به رضایت کامل میرساند. عملکرد دوربین فوقالعاده، قدرت پردازشی و تراشه کمنظیر، نمایشگر OLED مجهز به نرخ نوسازی پویا ۱۲۰ هرتزی و طول عمر شگفتانگیز باتری؛ همگی از ارزش خرید و برتری بهترین پرچمدار اپل حکایت دارند.
گلکسی S22 اولترا سامسونگ
در دنیای اندرویدیها دست کاربران برای انتخاب گوشی بسیار باز است و وادی پرچمداران، اگرچه سازندگان خوب با محصولات زیادی را به خود میبیند؛ اما گوشیهای گلکسی سامسونگ بهمدد تجربه و مهارت بالای این شرکت در ساخت گوشیهای هوشمند، یک انتخاب ویژه محسوب میشوند؛ خصوصاً در مورد گلکسی S22 اولترا که در نبود سری نوت، قلم هوشمند را بههمراه دارد و با طراحی و ویژگیهای برترش، ترکیب ارزشمندی از سری S و نوت را ارائه میدهد. اگر تمایل به آشنایی بیشتر و عمیقتر با این پرچمدار آسیایی دارید، پیشنهاد میشود «بررسی گلکسی S22 اولترا سامسونگ» در دیتاسنتر من را از دست ندهید.
بهترین گوشیهای میانرده 2022
شیائومی 11t
«شیائومی 11 تی» یکی از بهترین میانردههای چند سال اخیر چینیها است که ترکیب نمایشگر OLED سریع، تراشه قدرتمند، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی و باتری حجیم با شارژ سریع ۶۷ وات ارزش خرید آن را بسیار بالا برده؛ همچنین این گوشی از شیشه و فلز ساخته شده و کیفیت ساخت بسیار مطلوبی نسبت به رقبای خود دارد.
گلکسی S21 اف ای سامسونگ 5G
«گلکسی S21 FE سامسونگ» که از سری جدید فن ادیشن یا نسخهی مخصوص طرفداران گوشیهای گلکسی است، اکثر امکانات پرچمداران سامسونگ را با قیمت مناسبی دراختیار کاربران قرار میدهد؛ همچنین ویژگیهایی مانند پشتیبانی از شارژ بیسیم و گواهی ضدآب ip67 که حتی در برخی پرچمداران نیز بهسختی یافت میشود، در S21 FE سامسونگ، لحاظ شدهاند. عملکرد دوربین بسیار خوب، نمایشگر سریع AMOLED، تراشهی پرچمدار Exynos 2100، عرضه با اندروید ۱۲ و پشتیبانی نرمافزاری تا ۴ نسخهی اندروید از ویژگیهای بسیار خوب میانردهی نزدیک به پرچمداران سامسونگ است.
بهترین گوشیهای اقتصادی 2022
ردمی نوت 11 شیائومی
با اینکه تا چند سال اخیر نمایشگرهایی با پنل OLED را تنها در گوشیهای پرچمدار یا بالارده دیده بودیم، امسال شیائومی میانردهی پایینی خود را مجهز به یک نمایشگر OLED با وضوح FHD کرده است که نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز دارد. تراشهی ۶ نانومتری Snapdragon 680، دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، گواهی ip53 و باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی در کنار شارژر ۳۳ وات از دیگر امکانات نوت ۱۱ هستند که انتظار نمیرود در یک گوشی زیر ۵ میلیون تومان بتوان یافت؛ اما «ردمی نوت 11 شیائومی» همگی این امکانات را دراختیار کاربران قرار میدهد.
گلکسی A23
شاید در زمینهی نمایشگر «گلکسی A23 سامسونگ» نتواند با ردمی نوت 11 رقابت کند؛ اما با داشتن لرزشگیر اپتیکال تصویر در دوربین اصلی و رابط کاربری بهروز One UI 4.1 سامسونگ که یکی از بهترین و روانترین UIهای اندرویدی است و پشتیبانی بسیار بهتری با آپدیتهای خوب و منظم نسبت به گوشیهای شیائومی دریافت میکند؛ میتواند گوشی موردعلاقه طرفداران اندروید باشد.
بهترین گوشیهای ساده 2022
فیچر فونها یا همان گوشیهای ساده یا دکمهای با آمدن گوشیهای هوشمند هنوز هم بازار و طرفداران خود را حفظ کردهاند. برخی کاربران بهدلایل مختلفی مانند طول عمر باتری بسیار بالای این گوشیها، داشتن سیمکارتهای متعدد یا امنیت بیشتر، تمایل به استفاده از تلفن همراه ساده دارند؛ البته کاربرانی نیز هستند که اعتقاد دارند تلفن همراه، فقط وسیلهای برای برقراری تماس و ردوبدل کردن پیام است و احتمالاً دیگر کارهای معمول در گوشیهای هوشمند را با لپتاپ، دوربین و تبلتها انجام میدهند.
نوکیا مدل 8000 4G
اگر قصد خرید گوشی همراه ساده یا دکمهای را دارید چرا سراغ بهترین نمونههای آن نروید؟ «نوکیا مدل 8000» از اینترنت 4G پشتیبانی میکند و طراحی کلاسیک، مقاوم و بسیار زیبایی دارد. باتری با ماندگاری طولانی، پشتیبانی از واتساپ، قابلیت نصب کارت حافظهی جانبی، پشتیبانی از رادیو FM و دو سیمکارت از دیگر ویژگیهای این فیچر فون نوکیا است.
نوکیا 3310
یکی از مواردی که شاید کاربران را ترغیب به داشتن گوشیهای ساده کند، حس نوستالژیک آنها است. «نوکیا 3310 نسخهی ۲۰۱۷» در بین تلفنهای همراه ساده، با شکلوشمایل دوستداشتنی بسیار قدیمی خود، بیشترین حس نوستالژیک را به کاربر منتقل میکند و همچنان جزو بهترین گوشیهای ساده برای خرید در ۲۰۲۲ است. تمام امکانات و ویژگیهای مورد انتظار از یک تلفن همراه ساده را در نوکیا 3310 میتوان یافت؛ ضمناً نوع قدیمی این گوشی هم در بین میمها و هم در دنیای واقعی نماد مقاومت است.
بهترین گوشیهای کامپکت 2022
در سالهای اخیر که تمایل اکثر کاربران به نمونههای اولترا و پرو مکس گوشیها بیشتر شده، همچنان برخی از افراد، از جمله نگارنده مقاله، علاقه به داشتن گوشیهای خوشدست، سبک و باریک دارند. شرکتهای سازنده نیز با در نظر گرفتن این طیف از کاربران، محصولات بسیار خوبی را به سبد کالایی خود اضافه کردهاند. محصولاتی که از نظر قدرت پردازشی با اولتراها و پرو و پرو مکسها برابری میکنند، از ترکیب دوربینهای بسیار توانمندی بهرهمند هستند و تنها از نظر ابعاد و وزن، کوچکتر و قابلحملتر محسوب میشوند.
گلکسی اس 22
سامسونگ طبق سنت سالهای اخیر سری پرچمداران خود را با سه عضو متفاوت عرضه میکند که نسخهی پایه یا کوچکترین عضو این خانواده «گلکسی S22» است که با نمایگشر ۶٫۱ اینچی و ۱۶۷ گرم وزن یکی از خوشدستترین و کوچکترین پرچمداران بهحساب میآید. سامسونگ برخلاف سال گذشته در بدنهی این گوشی از پلاستیک استفاده نکرده و با فریم فلزی بههمراه پنل پشتی شیشهای توانسته همچنان وزن پایین گوشی را حفظ کرده و حتی آن را دو گرم سبکتر از نسل قبلی کند که متأسفانه منجر به کاهش ظرفیت باتری در سری جدید شده است.
این گوشی از نظر امکانات تفاوت چندانی با گلسکی S22 پلاس ندارد و با سختافزار قدرتمند و نرمافزار بهینه و بهروز تجربهی کاربری بسیار خوبی را دراختیار خریداران قرار میدهد؛ همچنین با ترکیب دوربین، نمایشگر و اسپیکرهای عالی گوشی مذکور، جای خالی هیچ امکاناتی در گوشی سامسونگ حس نمیشود. پیشنهاد میشود برای آشنایی کامل با بخشهای مختلف آن حتماً «بررسی گلکسی S22 و گلکسی S22 پلاس سامسونگ» را در دیتاسنتر من مطالعه کنید.
آیفون 13
اگر به هر دلیلی پرچمدار زیبا و خوشدست سامسونگ را نمیپسندید، میتوانید سراغ «آیفون 13» یا حتی «آیفون 13 مینی» با اندازهای بسیار کوچک بروید. آیفون ۱۳ تقریباً اندازه و وزنی مشابه گلکسی S22 سامسونگ دارد و 13 مینی هم با وزن ۱۴۱ گرمی و نمایشگر ۵٫۴ اینچی بسیار کوچک و سبک است. با اینکه امکانات و کیفیت این گوشیها چیزی کم از پرچمداران اصلی ندارد؛ اما مشکل طول عمر کم باتری نکته مهمی است که باید با آن کنار بیایید. اگر نیاز به آشنایی بیشتر با گوشی یادشده دارید حتماً مقالهی «بررسی آیفون ۱۳ اپل» در دیتاسنتر من را مطالعه کنید.
شیائومی 12 ایکس
گوشی «شیائومی 12x» بهعنوان یک بالارده یا قاتل پرچمدار، گوشی بسیار خوشدست و خوشساختی محسوب میشود و با نمایشگر ۶٫۲۸ اینچی تنها ۱۷۶ گرم وزن دارد. صفحهنمایش این گوشی از پنل OLED با قابلیت تولید ۶۸ میلیارد رنگ، پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، دالبی ویژن، HDR10+ و روشنایی بیشینهی ۱۱۰۰ نیتی بهره میبرد. اسپیکرهای توانمند، تراشهی Snapdragon 870 و باتری ۴٬۵۰۰ میلیآمپرساعتی بههمراه شارژ سریع ۶۷ وات از دیگر امکانات این گوشی شیائومی هستند؛ البته خبری هم از گواهی ضدآب، شارژ بیسیم، نرمافزار بهروز و دوربین تلهفوتو در شیائومی 12x نیست.
شیائومی 11 لایت فایو جی NE
اگر میخواهید که یک گوشی، سبک، باریک و مدرن داشته باشید و نمیخواهید هزینهی زیادی برای آن پرداخت کنید، «شیائومی 11 لایت 5G ان ای» انتخاب بسیار خوبی برای شما است. این گوشی دو نسخهی 4G و 5G دیگر با نامهای می 11 لایت 5G و می 11 لایت 4G نیز دارد که تنها در جزئیاتی مانند تراشه و رنگ بدنه با هم متفاوت هستند. شیائومی 11 لایت 4G NE وزنی معادل ۱۵۸ گرم، ضخامتی ۶٫۸ میلیمتری و نمایشگر ۶٫۵۵ اینیچی OLED دارد که نمونهی این ابعاد را در بین گوشیهای 2022 بهسختی میتوان یافت.