سرور مجازی
تکنولوژی

قابلیت‌های جدید دسترسی‌پذیری اپل: پشتیبانی از فارسی در VoiceOver و Speak Screen

اپل از مجموعه جدیدی از قابلیت‌های مربوط به دسترسی‌پذیری رونمایی کرده که قرار است در دنباله سال از طریق آپدیت‌های نرم‌افزاری در اختیار آیفون، آیپد، مک و اپل واچ قرار بگیرند. از جمله این قابلیت‌ها پشتیبانی از 20 زبان جدید در بخش VoiceOver و Speak Screen است که زبان فارسی هم یکی از آن‌ها خواهد بود. بنابراین این احتمال وجود دارد که در آینده بالاخره iOS از زبان فارسی به عنوان زبان سیستمی پشتیبانی کند.

کوپرتینویی‌ها می‌گویند بهینه‌سازی‌های جدیدی را در قابلیت‌های Speak Selection ،VoiceOver و Speak Screen اعمال خواهند کرد تا پشتیبانی از 20 زبان جدید از جمله فارسی، عربی، بلغاری، اوکراینی و ویتنامی در دسترس کاربران قرار بگیرد. پشتیبانی از زبان فارسی در اکوسیستم اپل اتفاق مهمی است و شاید این نوید را به ما بدهد که در آینده شاهد پشتیبانی کامل سیستمی از این زبان در آیفون و iOS باشیم.

اپل Live Captions

قابلیت جدید Text Checker در VoiceOver در متن‌ها به دنبال مشکلات قالب‌بندی از جمله وجود فاصله‌های اضافه و استفاده نابجا از حروف بزرگ خواهد گشت. این سرویس در اپل مپس به صداها و بازخوردهای هپتیکی جدیدی مجهز می‌شود تا نشان دهد که حرکت از کجا باید آغاز شود.

اپل عرضه بتای Live Caption را آغاز می‌کند

اپل می‌گوید به‌زودی تست بتای قابلیت Live Captions را شروع خواهد کرد تا امکان دریافت متن انواع اصوات از جمله گفتگوهای فیس‌تایمی فراهم شود. کوپرتینونشینان وعده داده‌اند که کپشن‌ها روی خود دستگاه ساخته می‌شوند و در امان باقی می‌مانند. بتای این قابلیت در دنباله سال در آمریکا و کانادا روی آیفون 11 و نسخه‌های جدیدتر، آیپد با تراشه A12 و نسخه‌های جدیدتر و مک‌های اپل سیلیکون در دسترس قرار می‌گیرد.

نوشته های مشابه

اپل واچ کنترل‌های تشخیص ژست Assistive Touch را با قابلیت Quick Actions توسعه می‌دهد. این قابلیت با چند حرکت دست می‌تواند کارهای مختلف مثل خاتمه دادن به تماس‌ها، رد کردن نوتیفیکیشن‌ها و پخش موسیقی را انجام دهد.

ژست‌های حرکتی در اپل واچ

سیستم عامل iOS در نسخه 14 به قابلیت تشخیص صدا مجهز شد و حالا به‌زودی امکان شناسایی صداهای خاص را پیدا خواهد کرد. اپل همچنین می‌خواهد با قابلیت پردازش محلی در دستگاه از طریق حسگرهای لایدار و دوربین به تشخیص درب بپردازد. این ویژگی به کاربران کمک می‌کند راحت‌تر ورودی‌های یک محل را پیدا کنند و حتی به آن‌ها خواهد گفت که درب باز یا بسته است و چگونه باید باز شود.

اپل VoiceOver

قابلیت بعدی Buddy Controller نام دارد که می‌تواند دو کنترلر بازی را با هم ترکیب کند تا فرد بتواند در انجام بازی‌ها به دوستش کمک کند. از دیگر قابلیت‌های دسترسی‌پذیری جدید اپل می‌توان به Voice Control Spelling Mode برای بررسی حرف به حرف کلمات، کنترل‌هایی برای تنظیم مدت زمان انتظار سیری در دریافت پاسخ و تغییرات ظاهری در Apple Books اشاره کرد.

در نهایت باید منتظر باشیم و ببینیم اپل بالاخره 15 سال پس از انتشار سیستم عامل iOS و آیفون، زبان فارسی را به این سیستم عامل و گوشی محبوب خود اضافه می‌کند یا خیر. شاید کوپرتینویی‌ها در کنفرانس WWDC 2022 که چندین هفته دیگر برگزار می‌شود، با معرفی iOS 16 از پشتیبانی آن از زبان فارسی خبر دهند، هرچند تضمینی برای این موضوع وجود ندارد.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا