سرور مجازی
zoomit

مدیرعامل همکاران سیستم: ارزش‌گذاری دارایی شرکت‌های دانش‌بنیان مشکل آن‌ها برای ورود به بورس است

به گزارش روابط عمومی همکاران سیستم، موضوع ارزش‌گذاری دارایی‌ها، در چندسال اخیر به یکی از دغدغه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران تبدیل شده است. با افزایش دارایی‌های نامشهود شرکت‌ها و نبود فرمول دقیق برای ارزش‌گذاری، چالش ورود آن‌ها به بازار سرمایه بیش از هر موضوعی مانع از عرضه اولیه‌های بیشتر شده است. از این رو شرکت همکاران سیستم، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دانش‌بنیان کشور، با برگزاری نشست هم‌‌اندیشی و با حضور مدیران برجسته بورسی به بررسی این چالش‌ها پرداخت.

در ابتدای این مراسم، محمد عزیزاللهی، مدیرعامل شرکت همکاران سیستم، با اشاره به روش‌های ارزش‌گذاری دارایی‌های شرکت‌های تکنولوژی محور در دنیا، موضوع دارایی‌های نامشهود را بسیار مهم ارزیابی کرد. او با اشاره به رشد و توسعه تکنولوژی و فناوری، دارایی‌های نامشهود ۱۰ شرکت برتر دنیا را بررسی کرد و از رشد بی‌سابقه این دارایی‌ها در صورت‌های مالی شرکت‌ها خبر داد.

مدیرعامل همکاران سیستم در ادامه تجربه ورود دو شرکت همکاران سیستم و سپیدار به بازار سرمایه را با مخاطبان به اشتراک گذاشت و از چالش‌های ارزشگذاری این شرکت‌ها سخن گفت. به گفته‌ عزیزاللهی، حضور کم‌رنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس، نبود یک مکانیزم مشخص برای ارزش‌گذاری دارایی‌های فکری و همچنین افزایش فاصله ارزش ذاتی و ارزش بازار شرکت‌های دانش‌بنیان و تکنولوژی‌محور از مهم‌ترین چالش‌های این شرکت‌ها در ایران است.

به باور برخی کارشناسان هم اکنون ارزش‌گذاری دارایی‌ها در کشور سلیقه‌ای است و استاندارد مشخصی برای آن وجود ندارد.

در بخش دوم این نشست، پنل تخصصی با حضور محسن خدابخش، نایب رئیس هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، میثم فدایی مدیرعامل فرابورس ایران، علی رحمانی استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی و محمدمهدی میرمطهری عضو هیئت‌مدیره همکاران سیستم برگزار شد.

در‌ این پنل رحمانی استاد دانشگاه، از روند اقتصاد کشور و سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه سخن گفت. او در ادامه به این موضوع اشاره کرد که متأسفانه هم‌اکنون ارزش‌گذاری دارایی‌ها در کشور سلیقه‌ای است و استاندارد مشخصی برای آن وجود ندارد.

در ادامه، میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس ایران خبر داد که در زمینه عرضه استارتاپ‌ها در بازار سرمایه، کارگروهی در نهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود دارد که مسئول ارائه مجوز است.

فدایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مسئله ارزش‌گذاری شرکت‌ها پرداخت و بیان کرد که این موضوع در کشور همیشه محل بحث بوده و دانش کافی در خصوص مدل‌ها و مفروضات آن وجود ندارد.

مدیرعامل فرابورس همچنین به اقدامات انجام‌شده برای دستورالعمل مدل‌های جدید عرضه‌های اولیه اشاره کرد و از اعمال سلیقه در گزارش‌های ارزش‌گذاری شرکت‌ها گفت. او در این خصوص بیان کرد که بازار سرمایه کشورمان به‌شدت نیازمند مدل‌های جدید عرضه و ارزش‌گذاری و زیرساخت‌ها است.

در ادامه این مراسم، محسن خدابخش، عضو هئیت‌مدیره و معاونت نظارت بر ناشران و بورس‌ها با بیان اینکه ارزش‌گذاری یعنی به‌روز کردن اطلاعات مالی در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های تولیدی‌، گفت:

ما در کشور با این مشکل مواجه هستیم که نمی توانیم مدل‌های جدید حسابرسی برای برآورد ارزش شرکت‌ها داشته باشیم. با وجود اینکه بسیاری از افرادی که در بازار سرمایه فعالیت دارند، با مباحث جدید آشنایی کافی ندارند باید به سمتی برویم که شاهد استانداردسازی ارزش‌گذاری شرکت‌ها باشیم.

او در ادامه به انجمن‌ها و مراکز دانشگاهی اشاره کرد که در حوزه استانداردسازی ارزش‌گذاری می‌توانند کمک کنند تا چارچوبی استاندارد و مناسب برای این موضوع در کشور داشته باشیم. همچنین محمد مهدی میرمطهری، عضو هیئت‌مدیره همکاران سیستم با اشاره به اینکه ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه یک موضوع کلیدی است، گفت:

شناخت مدل کسب‌وکار و پی بردن به آن، تکنولوژی‌ای است که شرکت‌های دانش‌بنیان از آن بهره‌مند هستند.

میرمطهری با بیان اینکه ابهام در بازار سرمایه همواره وجود داشته و دارد اعلام کرد که بررسی راهکارهای تأثیرگذار درخصوص ارزش‌گذاری در نیل به نقطه هدف اثرگذار هستند.

mydtc.ir

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا